MägerFoto: Reuters / Scanpix
Müstika
21. september 2016, 17:14

Mäger tappis hipsterite kassi (14)

Rootsi pealinna Stockholmi Södermalmi saare hipsterid on kuulutanud sõja verejanulisele mägrale, kes tappis rahva poolt armastatud ja vabapidamisel olnud kassi.

Kass nimega Nisse oli elanud Metargatani tänaval juba 14 aastat, vahendas The Local Rootsi ajalehte Dagens Nyheter. Elanikud olid tema eest kordamööda hoolitsenud ja teda toitnud. Ühel septembri hilisõhtul aga kostus Nisse meeleheitlikku näugumist, mille peale rahvas kassile appi tormas.

Aga oli juba hilja: mäger, keda nähti mõrvapaigast põgenemas, oli karanud linnarahva lemmiku kõri kallale ja ta tapnud.

Kohalike sõnul on Södermalmil arvukalt mäkrasid ning nad on palunud kohalikku omavalitsust probleem lahendada. Loodusametnikud aga väidavad, et Rootsi pealinnas ei ole mäkrade populatsioon sugugi kasvanud ning need vöödilised elukad tekitavad vaevalt probleeme. 

Sotsiaalmeedias on naljahambad võtnud omalt poolt teema üles: "Tapja-mäger hammustas Söderi veganist kassi surnuks – nüüd peab mäger surema!“

Aga kassimõrv pole esimene mägralugu, mis tänavu on Rootsis uudistekünnise ületanud. Augustis paluti McDonald’sist lahkuda mehel, kes oli söögikohta sisenenud, kaenlas surnud mäger. Eelmisel aastal piirati ümber Stockholmi kesklinna luksushotell, et kinni nabida tige loom, kes ei lasknud kliente ei hotelli siseneda ega ka sealt väljuda.