LAEV, MIS SÕIDAB MÖÖDA MAAD: Kuna legolaev jäi Tallinna ainult üheks päevaks, sai seda uudistada vaid auto peal.Foto: Arno Saar
Inimesed
21. september 2016, 04:00

Maailma suurim legolaev Lennusadamas

Teisipäeval võis Tallinnas Lennusadamas näha maailma suurimat legoklotsidest laeva. Guinnessi rekordiraamatusse pääsenud aluse ehitamises lõid kaasa ka eestlased.

Pirakas legolaev valmis laevaettevõtte DFDS 150 aastase sünnipäeva puhul ning selle ehitamisse oli kaasatud ligi 7000 töötajat, sealhulgas umbes 40 eestlast.

2,72 meetri kõrguse, 12 035 meetri pikkuse ja 1,67 meetri laiuse laeva ehitamiseks kulus 1 015 000 legoklotsi.

Laeva ehitamiseks tuli lego-klotsid saata üle maailma asuvatesse kontoritesse, tõdeb firma turundusjuht Merje Vari.

Siis ehitasid töötajad kohapeal mingi osa laevast valmis ja seejärel läkitati see Suurbritanniasse Edinburghi, kus laev lõpuks kokku pandi. Ehitus kestis umbes kaks kuud ja laeva esitleti esimest korda Kopenhaagenis.

Vari räägib, et kuna DFDS kui Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte saab 150aastaseks, taheti sel puhul ehitada midagi väga suurt, mis jääks meenutama praegust põlvkonda.

See, et juubelikingitusega ka Guinnessi rekord püstitati, oli meeldivaks boonuseks.

Täna liigub laev juba Lätti ja sealt juba Leetu. Vari kinnitusel on väga paljud inimesed soovinud laeva oma silmaga näha ja seetõttu on laev juba märtsikuuni kõiksugu üritustele broneeritud.