Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
20. september 2016, 09:40

Tallinna Lennujaamal täitub täna 80 aastat Ülemistel

Täpselt 80 aastat tagasi 20. septembril 1936 avati Ülemiste järve kaldal kolmesuunaline betoonist lennurada – selle sündmusega sai Tallinna lennuväljast ametlikult Tallinna Lennujaam.

Uus lennurada võimaldas lennukitel maanduda iga tuulesuunaga ning igal aastaajal. See areng tagas Tallinnale aastaringse lennuühenduse muu maailmaga ning seepärast tähistabki see kuupäev Tallinna Lennujaama ametlikku sünnipäeva.

Toonase lennuraja pikkuseks oli 300x300 meetrit, tänane Tallinna Lennujaama lennurada pikeneb käimasolevate ehitustööde käigus 3070 meetrilt 3480 meetrini. Ajalooline betoonist lennurajakolmnurk on nähtav tänaselgi päeval, asudes lennuraja Tartu maantee poolses otsas. Omal ajal peeti Tallinna lennujaama kogu Ida-Euroopa kaasaegseimaks ja suurimaks lennujaamaks.

Juubelinädala puhul tervitavad lennujaama reisijaid terminalis toimuvad minikontserdid ning taidluskavad. Kõik etteasted on ühel või teisel viisil seotud ka lennujaama enda kollektiivi töötajatega.

Tallinna Lennujaama 80. juubeli puhul on loodud eraldi leht Facebookis ning ka ettevõtte kodulehel, kus on võimalik tutvuda pildi- ja videomaterjaliga Tallinna Lennujaama põneva ja rikkaliku ajaloo kohta.