OOTAMATU VÕIT: Üllatusena tulnud peaauhind pani Jenniferi imestusest õhku ahmima.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
17. september 2016, 04:00

EESTI PARIM JUUTUUBER: filmisin võiduvideo ühe õhtuga!

"Mõtlesin, et pean tegema midagi sellist, mida teised pole teinud – pean mugavustsoonist välja astuma," räägib Jennifer Nimmerfeldt (18), kes noppis neljapäeval Swedbanki videokonkursi "Otsime Eesti parimat YouTuberit" peavõidu.

Konkursil osalemiseks tuli luua poole kuni poolteiseminutiline videoklipp, milles tutvustatakse mõnda Swedbanki mobiilipanga võimalust. Võistlejate eesmärk oli koguda YouTube’i internetiportaalis meeldimisi. Auhindu jagati kolmes kategoorias: žürii lemmik, kes võitis 1000 eurot, kolm rahva lemmikut ja YouTube’rite lemmik.

Jenniferile tuli peaauhind üllatusena, ta uskus, et pälvib Swedbanki äpi teemalise räpiga pigem publiku lemmiku tiitli. Kuidas Soomes elav juutuuber aga üldse konkursil osalema sattus?

"Ma olin Eestis enda parima sõbranna Aurelia juures ja tema ema nägi Swedbanki videokonkursi kuulutust," seletab Jennifer, et sõbranna ema soovitas tal osaleda.

Noor juutuuber võttis nõu kuulda ja hakkas videoid meisterdama. Ta tegi enne võiduvideot lausa kaks versiooni, kuid ei jäänud nendega ise rahule.

"Teised olid sellised stseenivideod, umbes et raha on otsas, mis me teeme. Aga ma mõtlesin, et see on igav ja mulle see ei meeldi."

Jennifer leidis, et peab mõtlema midagi huvitavat välja. "Kuigi ma ei oska üldse räppida või laulda, otsustasin, et astun mugavustsoonist välja ja teen midagi uut," ütleb ta. Loo sõnad mõtles Jennifer välja umbes tunni ajaga ja video sündis ühe õhtuga.

Noor juutuuber, keda jälgib Youtube’is peaaegu 14 000 inimest, plaanib pärast keskkooli lõpetamist minna õppima Tallinna ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituuti (BFM). Jennifer arutleb, et juutuuberina raha teenida oleks ju tore, kuid ta eelistab videoid eelkõige hobikorras teha.

"Ma tahan, et see oleks midagi, mida ma teen enda lõbuks ja et teisi lõbustada, mitte et mu kanal muutuks kommertslikuks. Need, kes teevad Youtube’i tööna, neil on tihti videod reklaame täis," selgitab ta.

Konkurss "Otsime Eesti parimat YouTuberit" korraldati selleks, et tähistada Swedbanki mobiilipanga viiendat sünnipäeva, konkursile laekus 54 videot ja ühtekokku on neid vaadatud üle 400 000 korra. Jenniferi räpivideo on saanud juba üle 72 000 vaatamise.