Status Quo rokkarid Rick Parfitt (vasakul) ja Francis RossiFoto: AFP / Scanpix
Inimesed
15. september 2016, 11:17

Status Quo rokkar oli kolm ja pool minutit surnud

Status Quo kitarrist Rick Parfitt ei pruugi enam eales koos bändiga lavale naasta – juunikuine infarkt oleks ta äärepealt tapnud.

“Mu süda seiskus kolmeks ja pooleks minutiks,” rääkis 67aastane muusik Daily Mailile, seletades, miks ta ei ühine Status Quo kontserditurneega.

Ühe infarkti elas Parfitt üle juba 2014. aastal, kuid suvine südamerabandus Türgis oli palju tõsisem. “Olin Türgis kontserdi andnud ja heitsin voodisse. Mu assistent tuli ja tõi mulle midagi süüa – ja leidis mu põrandalt.” Türgi haiglas veedetud nädalast mäletab Rick vähe. “Mind elustati pool tundi. Kui ma nädala pärast ärkasin, olin sealt, kus nad mind pumpasid, üleni sinikates.”

Parfitt vaatas pühapäeval nukralt televiisorist, kuidas Status Quo ilma temata Londoni Hyde Parkis esines. “Aga tuurile minekust pole veel juttugi. Ma ei taha fännide ees surra.” Võimalik, et Ricki päevad Status Quo ridades on loetud. “Lõplik otsus langetatakse alles järgmisel aastal,” ütles ansambli mänedžer oma avalduses.

“Kui ma bändiga mängida ei saa, siis ehk saan sooloartistina kruiisilaevadel ja firmapidudel mängida,” peab Parfitt plaani.