KOKKAMISE RASKE KUNST: Kui Harriet Toompere (vasakul) kostitas publikut Prantsuse sibulasupiga, siis Ülle Kaljuste lõi trumbina lauale oma firmaroa – seenepiruka.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
15. september 2016, 04:00

Ülle Kaljuste seenepirukas, Harriet Toompere sibulasupp, Tiit Suka võileivad – kõik tehtud lavaköögis (2)

Eesti Draamateatri suur lava näeb teisipäeva õhtul välja pigem nõiaköögina kui teatri püha paigana, kus tehakse suurt kunsti: pliitidel särisevad pannid, podisevad potid ja ahjus küpsevad võileivad.

Eesti Draamateatri suur lava näeb teisipäeva õhtul välja pigem nõiaköögina kui teatri püha paigana, kus tehakse suurt kunsti: pliitidel särisevad pannid, podisevad potid ja ahjus küpsevad võileivad.

Kogu selle kaose keskel askeldab nii tagaseinale projitseeritud videoekraanil kui ka vahetevahel lavale tormav Eesti televaatajale seriaalidest tuttav vene näitleja Nikolai Bentsler, kes kurdab kohe alguses: "Kurat, Vene draamas, kui näitleja jääb hiljaks, ootavad kõik vähemalt 15 minutit. Ja pole hullu. Siin kohe aga palun lavale."

Näitlejatest kokad Ülle Kaljuste, Hilje Murel, Viire Valdma, Hendrik Toomere ja Tiit Sukk on tegelikult juba ammu laval, kui publik juhatatakse erandkorras läbi lava saali. Nii et igaühel on korraks enne koha leidmist võimalus näiteks Viire Valdma või Hendrik Toompere supipotti piiluda.

Edasi lugemiseks: