Siim KallasFoto: Arno Saar
Tele
13. september 2016, 21:24

Siim Kallas "Seitsmeste" stuudios: kalanäoga emotsioonitu poliitikuna ei veena kedagi (53)

TV3 uudiste stuudios oli täna külas presidendikandidaat Siim Kallas, kellega Mart Mardisalu ja Kadri Pikhof vestlesid peamiselt presidendiks kandideerimisest.

Alustuseks uuriti Kallaselt, kuidas näeb tema erakondadevahelist koostööd sel ajal kui Kaljurand esmaspäevases väljaütlemises EKREga läbirääkimised välistas.

Kallase sõnul on aastaid räägitud, et ühe või teise erakonnaga ei saa koostööd teha. "Aga mingil kriitilisel hetkel on sul vaja saada laiemat ühiskondlikku toetust. Ütleme, see sama põgenike küsimus – tuleb minna EKRE laua juurde ja rääkida asjast. Seni kuni kõik teevad propagandat, on kõik seisukohad väga lahkuminevad," on Kallas veendunud, et alati on võimalik kõik küsimused läbi rääkida.

"See on põhimõtteline küsimus: erakond, kes on parlamendis, tal on teatud toetus, teatud kandepind. Sa pead kõigiga rääkima. Väga lihtne on öelda ja ma olen ise ka neid vigu teinud, öelnud, et sellega me ei tee koalitsiooni, sellega me ei tee koalitsiooni. Lõpuks teie kolleegid (ajakirjanikud – toim.) küsisid, aga kellega te siis üldse kavatsete mingeid asju üles ehitada?"

Muu hulgas tuli juttu ka Kallase teravatest väljaütlemistest. Pikhofi küsimuse peale, kas liigne emotsionaalsus on presidendile kohane, vastas Kallas: "Ma olen mõelnud, et kas Eesti poliitik peab olema kalanäoga? Ma ei ole robot. Ma olen kindlasti inimene ja mul on omad emotsioonid. Kui ma inimesi veenan, kui ma pean kõnesid, siis ma lähen väga hoogu ja seal on ka emotsioonid, kalanäoga ei veena kedagi."

Mida Kallas veel rääkis, vaata täispikast videost TV3 kodulehelt!