Foto: PantherMedia / Scanpix
Müstika
13. september 2016, 15:35

Rootsis pääses vaimuhaiglast "nõiajahtija", politseil ei jätku hullu püüdmiseks ressursse (16)

Rootsis on vaimuhaiglast vabadusse pääsenud ohtlik mees, kes jahtis "nõidu" ning kavatses tappa oma eksnaise venna ja veel üle poolesaja inimese. Hull peab end jumala kohtunikuks. Politseil ei jätku hullu tabamiseks ressursse.

Tänavu veebruaris Hässleholmi psühhiaatriahaiglasse paigutatud 38aastast meest lubati prokuröri vastuväitest hoolimata haigla territooriumile veerand tunniks vabalt jalutama, kirjutas The Local. Prokurör Lisa Åbergi hinnangul oli see ohtlik. Eelmise nädala teisipäeva pärastlõunal nõiajahtija põgenes. Arvata on, et ta sõitis lõuna poole Malmösse, et leida üles oma endine naine. 

Mees arreteeriti eelmisel sügisel Malmös naisevenna kodu juures. Ta tunnistas, et kavatses sugulase röövida, kinni siduda, tal pea maha lõigata ning ta põletada. Ta kõneles kohtule, et pidas nõiajahti, ning kinnitas, et Rootsi võimud on tema poolt. Mehe arvutist leidis politsei nimekirja, kuhu oli kantud 56 inimest, keda ta samuti kavatses elimineerida. "Ma olen Jumala kohtunik. Mina näitan sõrmega ja ütlen, kes on süüdi,“ ütles mees kohtupingis.

Pärast kohtumeditsiinilisi uuringuid pisteti "jumala kohtunik" hullumajja.

Varem oli kohus mehele määranud nelja kuu pikkuse vanglakaristuse, põhjuseks vägivald poja ja naise kallal. Kohtus oli naine tunnistanud, et mees süüdistas teda nõidumises ja maagias ning sugulastele nurisünnituse ja diabeedi tekitamises.

Eile teatas hullu naisevend, et nad on õega pakku läinud ning surmani ehmunud. "Oleme koos kodus oma korteris ning ei söanda välja minna. Eile oli ta oma endist naist käinud tema töökohas otsimas,“ rääkis naisevend, kes ei saa aru, miks hullu pole kätte saadud. "Malmö on nii väike linn, ta on olnud töökohas ja ka teised on teda näinud.“

Malmö politsei ütles kohalikule ajalehele, et nad on juhtunust teadlikud, aga neil ei jätku ohtliku mehe kinnipüüdmisesk ressursse. Tagaotsitavatega tegelevat vaid üks töörühm.