Blogid

Mis eristab tõlk Omari kvoodipõgenikest? (48)

LISA KOMMENTAAR

kurr16. september 2016, 10:26
vahe on. täna saabus eestisse 3 pagulasperet süüriast ja iraagist. spetsialistid - arst, apteeker, bioloog, ehitusinsenerid. mida me teame omari ametioskustest ja tööpanusest? ainult seda, et ta aasta aega tõlkis pustu keelest inglise keelde. muu töö kohta puuduvad igasugused andmed. tema fb-s kommenteerib 1 indias elav eestlane. ta püüdis omari aidata korrektsema inglise keele omandamisel ja töö leidmisel. omar polnud asjast huvitatud.
jõgevamaale on elama paigutatud 1 afgaani pere. vaatame, kas omar on huvitatud neile mingit abi osutama.
arvamus16. september 2016, 07:56
"Kuuuurija" reklaamitud kui eriline paljutõatav saade!? Siiani pole ma sellest küll aru saanud. Niigi kannatanud Otepää vanamemme läbielamised ja uuesti nende valusate havade lahtikiskumine. Huvitav, kas ajakirjanik oleks tahtnud oma ema sellisesse olukorda panna? Lahendust ei saanudki olla, see oli ette teada. Saade lõppes mõttega, et kui erinevad on mälupidid sellest sündmusest. Võib-olla paljudele jäigi selline arvamus, et vanad inimesed on nõdrameelsed ja ajavad udu.
mis eristab katrin lusti inno tähismaast15. september 2016, 13:03
tähismaal on blogi ja lustil on blogi. tähismaa blogi on segu isikliku elu kajastamisest ja eesti riigi halvustamisest. londoni lustil oli samasugune.
mõned aastad tagasi kadus lusti blogist isiklik elu ja ta sündis ümber parteikontori palgalise propagandisti tasemel arvajaks.
nüüd on inno üles tunnistanud, et tal oli savisaarega diil, mida ja kuidas tuleb blogis kirjutada. milliseid sündmuseid keskerakonnale sobivas valguses kajastada, keda solgiga üle valada.
tasu selle eest oli kuninglik.
inno tunneb õigekirja, on ülikooli lõpetanud ja töötanud äripäevas.
kas ka lustil võis olla savisaarega samasugune diil? täiesti võimalik. ainult selle vahega, et lust jääb innole nii haridustasemes, õigekirja tundmises ja maailma ning eesti asjades orienteerumises kõvasti alla. seega sobis ta üksnes tankistiks, kes laseb kasutada oma nime ja õhtulehe poolt talle lahkelt lubatud lehe ruumi.
huvitaval kombel sattusid samale ajale lusti blogi suunamuutus ja katsi elatustaseme hüppeline tõus.
tüütu15. september 2016, 08:44
Otsigu uusi lugusid, et pildil püsida!
arvamus14. september 2016, 17:56
Ajakirjanik peaks olema arukas ja nägema mitu käiku ette, enne kui ta miski teemaga avalikkuse ette tuleb. Kas see meedias vallandunud kära enne tulekut juba ja nüüd edasi Omari ümber, on talle hea? Inimene, kes tunneb ennast kordki õnnelikuna ja tahab oma eluga edasi minna ja selline "ilus"vastuvõtt.
eesti mees14. september 2016, 09:39
Kas on juba sättinud pluusinööbid irvakile, et on tähtsam igast eestlasest?
Radist13. september 2016, 19:48
Omar on iseenesest tore noormees, aga mitte sedavõrd, et temast tola teha. Või nagu üks äsjane kommentaator parodeerivalt väljendab: Minu arvates on Omar Eestile rohkem väärt kui keskmine eestlane. Ka küsimuseasetus, mis eristab tõlk Omari kvoodipõgenikest, on imelik. Riiki suunatav ja riiki tahtja ei ole võrreldavad terminid.
rrr13. september 2016, 09:55
Minu arvates on Omar Eestile käesolevas rahvusvahelises olukorras rohkem väärt kui keskmine eestlane. Ta on Eestile lojaalne, oskab meie potentsiaalsete vaenlaste keelt ja tunneb nende kombeid. Arvan, et KAPO hindab kõrgelt tema võimeid ja oskab teda õieti kasutada. Kasvõi pagulaskeskustes ja vastuvõetavate põgenike taustauuringutel. Huvitav, kuidas nii peaminister ja kunagine kaitseminister sellest aru ei saa?
mitte eriti13. september 2016, 20:38
eestisse pole afgaanidest põgenikke toodud. afgaanid räägivad pustu keelt, araabia keelt nad ei oska.
mis on vaenlaste keel?13. september 2016, 21:21
tõenäoliselt mõeldi araabia keelt. afgaanid seda ei räägi, nende keel on pustu keel. eestis afgaanidest pagulasi pole.
must17. september 2016, 00:52
21:21, nimeta veel keeli. Näiteks ameerika, brasiilia või belgia keelt.
Küsimärgid jäid.13. september 2016, 09:46
Mitte, et ma sooviksin otepäälasest lugupeetava elaniku ristilöömist, jättis teine normaalse mulje ja esimese ehmatuse ja enese alalhoidmisinstinkti ajel võiski teha valesi otsuseid aga jah... Selle õnnetuse võti polegi autojuhis, kes üksinda ei oleks saanud avariid sellisena esitleda vaid hoopis sõiduki vaatlusprotokolli oletatavas "korrigeerimises" . Mees saab lunastuse , kui toetab mammit edasisel paranemisel ja las ta siis seekord olla niiehkki kõik kokku tekitas tõsiseid küsitavusi. Mismoodi aga seaduseväänaja oletatav tegu lunastatud saab, seda teab vaid taevataat. Mina usun tädikest, ehkki lennukaar oli ehk pisut lühem kui ta ise arvas. Aga küllap ta oli. Ainuüksi see, et sõiduk ei jäänud sinna, kus oli, peaks olema taunitav.
hooletu ametniku pilgu all13. september 2016, 09:59
saavad inimesed, juhid ja dokumendid vahetusse minna , asi see siis suures lumesajus , tunni jooksul, üks sõiduk teise, teistsuguste vigastustega sõiduki vastu vahetada. Ka nii saab. Teooroas on kõik võimalik ja see, mis on teoorias võimalik, on võimalik ka tegelikus elus.
Jälgides ajakirjandust, siis13. september 2016, 09:04
See oligi arvata, et nad ühel päeval selle Omari siia Eestisse veavad, see oli ainult aja küsimus.
Eestlased peaksid ehk hakkama afgaanidelt eeskuju võtma ja samuti oma maad võõraste sissetungijate eest relvaga kaitsma?
Rahvaalgatus13. september 2016, 08:58
Nüüd hakkame raha koguma, et sellest Omarist lahti saada, saadame ta minema koos Lustiga.
korduma kippuvad küsimused12. september 2016, 21:06
keda tänas omar? väisministrit ja välisministeeriumi. mille eest? kõigi formaalsuste järgimise korral pole tudengiviisa saamine euroakadeemias õppimiseks eriline probleem. kool kubiseb neegritest ja keegi pole neist väliministeeriumi pisarsilmil tänama tõtanud.
ma tõstataks küsimuse teisiti. mille poolest erineb omar teistest sama kooli õpilastest? erineb selle poolest, et teised peavad ise oma kulud katma, omar aga saab eesti riigilt 500 eurot taskuraha kuus, lisaks riigi poolt makstavale stipendiumile. nii otsustas välisministeerium.
huvitav on see, et omar ei tänanud raha annetajaid. seega võib arvata, et ka lennukipiletid indiast eestisse jõudmiseks hankis talle välisministeerium.
Tiiu13. september 2016, 15:52
Omar tänas mitmeid kordi, isegi isiklikult on avaldanud tänu annetajatele. Jätke see Omar ükskord rahule! Te ei jää ühe Omari pärast vaesemaks ega saa ka rikkamaks. Mina olen oma kõrghariduse saanud raha eest, aga pole kade, pigem on mul hea meel, et Omarile anti see võimalus.Tundke muret nende immigrantide pärast, keda siia tuuakse 500 või 1000, kuidas neid suudetakse üleval pidada. Mis tegelased need on, kas valepassidega või pahade kavatsustega? Kas teid ei hirmuta Euroopas toimuv kaos? Kui teil on natukenegi empaatiavõimet ja asetada ennast tema olukorda, siis te siin nii ei halvustaks. Kas te kujutate ette, et elada maal, kus on sõda kestnud 40 aastat ja rahu lõppu pole näha. Omar pole mingi oma rahva reetur, ta võitles koos NATO sõduritega Talibani vastu. Ma olen kindel, et teiesugused sõja olukorras panete siit üle lahe minema. Paneb mõtlema, mis teil rinnus on südame asemel, kas kivistunud ja külm kivikamakas. Kahtlen kas suudate abikätt ulatada oma lähedastele või jätate oma muredega üksi.
korduma...13. september 2016, 20:31
kunagi oli siin blogis 1 omapärane kommentaator, vist Tiiu. tema sai kõigist asjadest teisiti aru kui ülejäänud kommentaatorid.
Omar on kena ja sümpaatne noormees, aga tal on ka mõned vead. talle ei meeldi tööd teha ja talle meeldib raha kerjata. Omarile lennukipileti ostmiseks raha kogumise kampaania algas aasta tagasi. selle aja jooksul oleks võinud omar tööd teha ja kasvõi poolegi pileti hinnast ise kinni maksta. töö tegemise asemel läkitas ta suures koguses e-kirju abipalvetega. eriti hästi iseloomustab tema ellusuhtumist 1 kommentaar lusti fb-s. 1 noor daam kirjutab seal, et ta suhtles omariga msn-i aegadel. omar olevat talt pidevalt raha kerjanud ja iga päev meelde tuletanud oma panga rekvisiite. ta oli väitnud, et terve nende pere võib muidu nälga jääda.
miks ma peaksin omarile kaasa tundma? ta ei tule sõjakoldest, kus ta elu ohus oleks olnud. ta elas juba 3 aastat Indias, käis erakõrgkoolis. nii ta vähemalt väidab. inimene võiks siiski realist olla ja aru saada, kas ta on nii rikas, et erakõrgkoolis õppida. niipalju kui mina aru olen saanud, pärast õpingute katkestamist ta tööle pole asunud. mtü eesti pagulasabi saatis talle indiasse raha. ma ei tea, kas omar neid tänas.
nimetage mulle palun mõni eestlasest vaene tudeng, kellele eesti riik õpingute ajal lisaks stipile kopsakat taskuraha maksab. suuremat kui miinimumpalk. eestlased teevad nädalas 40 tundi rasket tööd ja saavad selle eest kätte vähem raha kui omar oma ilusate silmade eest.
Radist13. september 2016, 20:09
Tiiukene, kas sa üldse tead, misasi see Taliban on? Miks arvad, et Euroopasse tuuakse (nagu kirjutad) vaid 500 immigranti? Ja mida tähendab sinu loosunglik "kivikamakas rinnus südame asemel" Vasta, ole hea!
selgitus!14. september 2016, 07:51
1. Ma kirjutan siin selgelt ikka immigrantide 500-1000 jne Eestisse toomisest, mitte kogu Euroopasse. 2.Talibanist tean ikka midagi ega ma muidu juhuslikult seda sõna suhu ei võta. See on 1994 a. tekkinud puštu hõimude seas radikaalne sunniitide islamiliikumine, mis alustas sõjategevust 1996 a. Talibani võim kerkis üles Afganistani ja Nõukogude sõjale järgnenud kaosest. Tekibki küsimus, kas on vaja tungida teistesse riikidesse, et seda kaost tekitada nagu USA tungimine Iraaki ja sellest tingitud keeruline olukord kogu Lähis-Idas. Mida teha näiteks Afganistanis kui äärmuslikud rühmitusedTaliban ja ISIS on võimust võtnud ja süütu rahvas kaotab oma elusid, kas vaadata rahulikult pealt? Mind huvitaks teie mõttekäik, mis annaks mulle ka rohkem teadmisi juurde. 3.Väljend "kivistunud südamed!" Olen kohanud oma elus selliseid inimesi, kes sarnanevad täpselt siin mitmete kommenteerijatega, keda ei huvita isegi nende endi lähedased, kes jätavad nad abi vajamisel jumala hoolde.on rahulolematud ka ise endaga jne.
murueit12. september 2016, 19:31
Aru ma'i saa: "Afganistanis on tal ohtlik" elada ja ta läheb "peale õpiguid sinna tagasi!"
Aga üllatusin,kui Omar astus Eesti pinnale,Lust oli tal vastas ja Omar ANDIS NAISTERAHVALE KÄE,kes pealegi oli tema kultuuri arvestades riides kui prostituut! Isegi presidendivastuvõtul ei anna moslemisaadikud meie esileedile kätt! Mõtlesin: Katrin,miks sa teed seda sellele mehele,miks sa topid talle kätt...? Aga muidu jah: saame näha.
reisisell12. september 2016, 21:21
Naisele käe andmises pole midagi imelikku. Moslemimaailm on väga suur, arvamused ja arusaamad kohati väga erinevad. Käisin hiljuti Bahreini peamoshees. Minu juurde tuli imam uurima, kes ma olen ja mida ma vaadata tahaksin ning ulatas mulle kohe tervituseks käe. Kui küsisin, et miks, siis vastas ta kenasti, et kõik on hariduse-harituse küsimus. Käe ulatamine naisele on keelatud ainult vahetult enne palvetamist.
reisisellile12. september 2016, 21:49
Aga väga haritud saadikud presidendivalimistel siiski EI anna...Ilmselt nad tahavad esindada kogu oma riiki ja põhimõtteliselt on seal lood siiski nii, et naisele kätt üldiselt ei anta.
tsiviliseeritud mustad päikeseprillid13. september 2016, 00:45
Kas ta oma maa naistele ka kätt annab? Ükski idamaa mees ei tervita naist, kui ta ei tunne selle naise meest. Vastasel juhul on see kohe truuduseküsimus. Välismaalannadega on nad üdini valelikud, kuna teavad, et me ei tunne nende kekaaja koodeksit.
vasikas12. september 2016, 18:57
Arvan,et se oomar oleks ammu eestis,kui sõdurid kus ta oli n.ö. tõlk aidanud. Tähendab kuskil oli kellelegi maksta võlg ja siis alles sai tulema. Midagi siin ei klapi pressib rahasid ja nimetab end tõlgiks.
Juulius12. september 2016, 18:47
Vaatame, mis sellest Omarist on aasta pärast saanud ja teeme siis korrektiive. Ehk on ta siis Eestimaa tolmu jalgadelt pühkinud ja asunud teele Saksamaa poole. Väike lootus on ka, et ehk püsib aasta pärast Eesti keelt ja lõpetab kursuse ülikoolis. Lootus sureb viimasena ja aasta pärast näeme.
ott12. september 2016, 18:32
said oma vändagängstri ju kätte,lustikummut,ole nüüd siis vagusi ja ära sülita inimestele otse näkku mingit kahtlast tšurkat siin pidevalt promodes ja õigustades.vastik elukas oled!
kurjamile12. september 2016, 19:33
Ott,sul on aeg talveunne jääda!
lustipidu12. september 2016, 18:06
Okupandist jälgim on ainult okupantide käsilane - see, kes müüb dollarite eest oma kodumaa, oma talu ja oma ema võõramaalastele. Sellise limuka palk on läbi ajaloo olnud surm!
oh õnne12. september 2016, 17:57
Lusti plika saab vist mehele
Vastus12. september 2016, 17:54
Tubli Kata- kui juba siia orgunnisid siis ole nii kena ja toida-potita ka OMA raha eest. Mina vana raibe eelistan kaghjuks omasid invaliide, penskareid ja orbe. Oi ma olen kole inimene, tean, tean.
Horros12. september 2016, 16:38
Kollaboratsionist jääb kollaboratsionistiks.
.
Kui ebaeetiliseks ja kahepalgeliseks on inimesed muutunud.
.
Loodetavalt toetab sm. Lust ka neid, kes tegid aktiivselt nõukogude võimuga koostööd.
Vajavad ju nemadgi toetust ja rahalist abi.
Afgaanid12. september 2016, 16:16
on väga kuulsad vägistamise poolest. Jaa mäletan vene ajal saadeti eesti poisse sinna sodima. kes jäi ellu oli omadega surmani läbi. Muidugi on nad väga libedad ... Ehk moni naine kes on lootuse juba kaotanud ... Eks hakaku teda yleval pidama.
veteran, uuesti12. september 2016, 17:38
---Jaa mäletan vene ajal saadeti eesti poisse sinna sodima. kes jäi ellu oli omadega surmani läbi---
kõik ei ole 'surmani läbi'!
kas12. september 2016, 15:59
1. pildil on siin omar'ile riigi polt antud blond? :)
teadja.12. september 2016, 15:43
Katrin Lust. Sa oled 34.aastane ja pole synnitanud ikkagi veel yhtegi last. Siin on kaks p6hjust, kas sa oled meeste valikutes liialt range v6i öeldi sulle otse, et sa ei synnita iialgi lapsi. Samas elumuret ja rahaprobbleemi sul olla ei tohiks.
12. september 2016, 18:37
ta ootas oma omari,nüüd see tuligi ja lust hakkab varsti sünnitama.
aru ma ei saa12. september 2016, 15:17
kust see lusti kabuli sõitmise plaan nüüd välja ilmus? omar oli juba ammu indias, kuu aega tagasi oli tal käes eesti viisa.
ilmselt on vaja põhjendada, kuidas sekkus välisministeerium omari maaletoomise üritusse. ma arvan, et tänu sellele, et keit pentus-rosimannus värbas lusti kaljuranna presidendivalimiste kampaaniasse. käsi peseb kätt... loodame, et printsipiaalne ligi ei hakka selle loo vastu huvi tundma.
aga katsi suhtumine omari pole sugugi alati nii positiivne olnud. siinsamas kurtis ta omal ajal, et omar kulutas liiga kiiresti ära eesti pagulasabilt saadud raha, ta ei taha õppida ega töötada ning lunib ainult kogu aeg raha. nüüdseks on kats need blogipostitused ära kustutanud.
õige pole ka see, et omar tahtis ainult eestisse pääseda. kõigepealt tahtis ta pääseda inglismaale, kelle palgal ta ju tõlgina oligi, aga inglased keeldusid teda vastu võtmast.
See Omar12. september 2016, 15:16
tegi lihtsalt palgatööd, mitte ei "aidanud Eesti sõjamehi" kuidagi eriliselt või heast südamest. Sama hästi võiks tulla prostituut või toidupoe kassapidaja aastaid hiljem mingi kliendi ukse taha kraapima, väites, et "on teda aidanud".
Katrin!12. september 2016, 14:53
Sul on süda õiges kohas, haukugu siin rumalad mis hauguvad. Jaksu! ja ära anna alla inetusele, mis siin kommentaariumis vohab.
xxxxx12. september 2016, 17:13
Kui kõik naised oleks lustitüdrukud siis oleks eestlased juba ammu völja surnud.
Kui talvel ähvardas Kohtla-Järvel lapsi surnuks külmumine siis ei olnud kusagil hoolivat
lustitüdrukut..Valikuline hoolivus või mis?
Lugeja12. september 2016, 14:50
Kõik on nad uusmuulased.
Tõnu12. september 2016, 14:28
Sa oled julge ja tubli,Katrin.Ära pane neid halvustavaid kommentaare tähele.Inimestel ei ole vist midagi teha,et sellist jama suust välja ajada.
Mr Cool 12. september 2016, 13:19
Juba Muinasajal enne Wabaduse kaotust löödi peaaegu kõik võõrad siinmaal nuiadega lihtsalt mättassa. Asjaolu, et teatud kaupmehji ja misjönäre randades asuvatest poolkinnistest kauplemiskohtadest kaugemale lasti - mõjus Meile hukutavalt. Rai-sad tegid luure ära ja ristisõdijad olidki platsis. Kõige karjaga. Ja nüüd om neetud moslemid tulemas... Kõige karjaga!
Nii tore!12. september 2016, 12:42
Nägi kõiki põgenike!!!!
Suhtles 1,3 miljoni inimesega---super--vot see on tase!
Nõõd Omaarist!
Laseb oma 7+ klassi haridusega --meie koolisüsteemile pika kaarega!
Ek siis--ka meie põhiharidusega noored--peavad saama ülikooli--rahastuse- prii ülalpidamise ,elamispinna ja tasuta vajaliku ravi!
Kui rumal--mingi üles upitatud tibi võib olla!?
eristab12. september 2016, 12:33
tegelt eristab12. september 2016, 16:13
teda see, et ta müüs raha eest enda kodumaa võõrvallutajatele maha. Sellise koht on võllas!