Foto: Arno Saar
Inimesed
12. september 2016, 11:39

Helen Adamson müüb raske südamega oma unistuste autot (5)

Lauljatar Helen Adamson on müüki pannud end truult teeninud neljarattalise sõbra. "See auto on mulle nõnda eriline, sest tegemist on minu unistuste autoga - kui tema esimene mudel 2005. aastal välja tuli, armusin ka kohe sellesse masinasse," meenutab Adamson seda, kuidas autoni jõudis. Paraku jäi sõiduk toona tema jaoks lihtsalt liialt kalliks.

Nii tuligi lauljannal mõned aastad oodata ja sõita Volkswagen New Beetlega. Läbi suurte pingutuste soetas Adamson siiski oma unistuste auto. "Tol ajal ma naersin sõpradele, et ma olen see eeslane, kes ostab endale hinnalise auto aga bensiini osta ei jõua," naljatleb ta.

Helen on kokku arvutanud, et viie aasta jooksul on ta autoroolis istunud 72 päeva ja sõitnud läbi kõik esinemised Eestis ja isegi Soomes ning ka Lätiski käinud. "Ma arvan, et poolte minu plaadi lugude meloodiad ja sõnad sündisid just autoroolis olles. Vähemalt poole ajast maanteel olles ma laulan roolis, neid laulutunde autos on ikka väga palju ette tulnud," pajatab lauljanna.

See oli esimene talv uue autoga, kui lauljatar tagaveolise autoga korra hätta jäi, kuid meenutab lõbusat seika heatujuliselt. "Autol olid siis ka lamellrehvid ja mina ei osanud veel arvestada tagaveolise auto eripäradega," meenutab ta lugu sellest, kuidas laulutunnist lahkudes hääleseade õpetaja hoovi lumme kinni jäi.

"Lund oli veel ekstra palju. Pärast mind tuli tundi Kristjan (Kasearu - toim.), ma hakkasin ära sõitma ja jäin kinni," jutustab ta. "Üritasin ise välja ukerdada, aga kuidagi ei õnnestunud, kraapisin end lihtsalt sügavamale lumme. Kristjan oli tõeline härrasmees, pakkus end appi ja koos ühe teise meesterahva abiga lükkasid mind kenast välja," räägib Adamson, tõdedes, et üksinda olekski ta sinna lumme jäänud.

Tollal mängis ostuotsuse tegemisel suurt rolli auto välimus, ent enne ostu tegi ta siiski korralikult eeltööd ning tegemist oli tol ajal Volvo kõrval maailma kõige turvalisema ja töökindlama masinaga. "See oli minu jaoks väga tähtis, sest ma tõesti sõidan aastas väga palju," sõnab ta.

"Kuigi ta on 10. aastat vana, ei ole tal midagi, mis ei töötaks. Mina pole tal pidanud remontima midagi peale kuluvate osade. Ta on kiire, pöörab väga hästi, vaikne, mugavad istmed - ma ei oska isegi midagi negatiivset välja tuua," kiidab naine autot.

Truult teeninud auto müümisele mõtlemine võtab tal aga südame alt kripeldama küll, sest on naisele niivõrd kalliks saanud. "Müün ta ära vaid kuna soovin osta uuemat mudelit samast autost," tunnistab ta.