Inimesed

Margus Viigimaa: Eesti arst teeb väikese rahaga väga head tööd (46)

LISA KOMMENTAAR

v8. märts 2017, 09:55
Ilma arstiabita me saa, kuigi elame uuel kõigi võimaluste sajandil!. Kas väikse palk või suur, Inimene valib eriala ju oma tahte järgi. Hipokraetese seadusele mõeldes, on see ju jumalik eriala . Aidata inimesi ja veel neid "ravida" TaL ehk on rohkem aitaja roll, inimese enda tahe ravib ta terveks, Teadmatus olla ja tahta terve olla, siinna oleks vaja raha suunata. Siis ei oleks nii suur puudujääk. Aga eks inimene peab avama ise oma silmad, hirm on see suurim vaenlane, mis meid segab.
Jann11. september 2016, 18:27
Mine kuupeale oma hea arstitöö jutuga...aga loomulikult alati kuskil keegi kes teeb ka head tööd
kahju totratest inimestest11. september 2016, 18:15
ei saa kuidagi aru eesti inimeste vihast arstide vastu?! Kas on veel cvaldkonda,kuhu riik panustab vähem,kui meditsiini? Tervis peaks ju inimese kalleim vara olema,pole tervist,pole tööd ega elu Miks alati abiandjat kirutakse,miks ei nähta suuremat pilti? Kes veel teeb tasuta tööd? Aga arst peab alati abi andma,on raha või mitte .Kui oli masu,siis maksti meditsiinis mitte 1,0, vaid 0,8-ga .Kaupluses pidid küll maksma täis hinda,ei tehtud 20% allahindlust . Arstikutse omandamisel peab väga kaua õppima ja õpe pole kergete killast Eluaegne täiendamine,suur vastutus. Ei arva,et peaks saama sama palka,mis vastutusest vaba pedagoog või veel vähem poliitik,kes võib isegi terve riigi maha mängida, riigi kodanikud hukusse saata(olematud pensionid, kättesaamatu arstiabi, pagulaste eelistamine kohalikele elanikele j ne) j amingit vastutust ega sõnavõttu sellisele teole ei järgne .Meedikust on tehtud ühiskonnas peksukott,et tähelepanu põletavatest probleemidest eemal hoida Kahjuks on palju äärmiselt rumalaid ja piiratud silmaringiga kodanikke,kes vaid päheõpitud lauseid suust välja ajavad. Kõik on meditsiinis suured eksperdid ja teadjamehed, aga miks mitte liikluses,ehituses,riigijuhtimises,ülikallis õigusteenuses? Advokaadile makstakse 150-200 eurot tunnis ja ei mingit targutamist Arst saab 10 eurot tunnis ja peab pidevalt tegema lisatööd-haiglavalved,koduvalved,mitmel pool töötamised,sest muidu ei jätku töökäsi ja osade raviasutuste uksed tuleks sulgeda või saaks abi anda vaid 6-8 tundi ööpäevas .Ehk peakski seda teed minema Küllap siis tõuseks inimeste omavastutus . Praegu kallatakse oma terviseprobleemid,kui solgipang meediku kaela . IArst on igal pool mujal hinnatuim ja lugupeetavaid amet,mis on ka vääriliselt tasustatud ja nii see peabki olema Kui on vastuväiteid,siis õppigu ka meed rumalad arstiks ja tehku siis ennastsalgavat tööd,mittre ärgu kiunugu . Arstiks saavad vaid targemad ja töökamam,kuid neid on sellises hallis Eestimaale jäänud massis ikka väga vähe . J aneed vähesedki pühivadsiinse maa tolmu ja lähevad ära Praegu on tendents minna õppima välismaa ülikoolidesse ja ka sinn ajääda Palju omandavad meditsiiniharidust Inglismaal Soome on juba eilne päev.Loodan,et näen ärs selle päeva,kus siin paljukirutud medistiin enam ei eksisteerigi . Siis ehk avanevad ka rumalate silmad.
tore oleks, kui seda *väikese raha eest head tööd* jaguks ka tavakodanikele!11. september 2016, 09:24
paraku on nii, et *väikese raha eest head tööd* jagub ainult väljavalitutele, peamiselt 101 dalmaatslasele, kellele tuuakse med.teenindus lausa riigikogu laua taha.
Mati11. september 2016, 08:38
Miks on siis toodud välja ainult arstid? Enamus Eestlasi teeb väikese palga eest väga head tööd. Arstid ei tohiks Eesti oludes väga virisedagi. Arsti amet on ikkagi kutsumus. Kurdavad ju kõik väikese palga üle. On nad siis ministrid, juristid, advokaadid, ehitajad, müüjad, lüpsjad jne.
Kõik10. september 2016, 23:40
ametid on tähtsad ja enamuses ei tehta mitte palga pärast vaid kutsumusest.Õnn ei ole rahas reklaamis IRL oma valimisplakatitel,idee järgi ei poleks keegi neid ka valima ,kuid...miraaži loomise kunst nagu ka see,et meil saab keegi vähe palka kohutavalt palju tööd tehes.Reisisaatjate kohad on veel kõik vabad ja muutke riik taas kulupõhiseks nagu ka tervishoid,mis on parteielukunstnikele eldoraado.
Siin kohal 13.00-le10. september 2016, 23:02
Sa seal ;põdras; ikka tõesti raskelt haige olnud, eesti keelt ka enam ei mõista. Need kelad ja dodid jäägu ikka üle lahe, meil ikka siiani kõne- ja kirjakeel on eesti. Edu ravimisel!
to jah10. september 2016, 22:25
Ja mina arvasin,et ainult meil Eestis on pugemine ja pealekaebamine moes..alles eile kutsuti mind tööl kõrge ülemuse juurde,et aru anda kriitika eest,mida ma kolleegide keskel juhtkonna aadressil tegin..
veksel10. september 2016, 22:15
siin keegi väidab et arsti tööpäev on 5( viis) tundi päevas, siis minu perearstil on 5 tundi nädalas!!!
oo10. september 2016, 19:38
käisin täna marketis. Kõik teenindajad tegid väga head tööd. Ja mõned töötajad täitsid korrektselt riiuleid. Kõik oli nii puhas , ei mingit lohakust, ka koristajad olid tasemel.
Hea vähemalt et neile seal marketis korrektsele tööle vastavat palka makstakse. Kõik olid nii õnnelikud, nähtavasti maksti neile täna jälle hea töö eest preemiat.
11. september 2016, 17:49
kontrolli oma tsekke, pidevalt tõ'mmatakse, igas poes. ning on väga lolle värdjaid arste, loodan, et nad ... õnneks on siin siiski ka targemaid inimesi,, ja nii igal pool. mõni koristajagi on targem, kui mistahes "nina" kuskil.
Ülemakstud arstid10. september 2016, 19:12
Ei saa võrrelda arsti palkasid välismaa, näit. Soome arstidega. Seal on kõigil teises suurusjärgus palgad, seal saab isegi töötu meie väiksepalgalistest rohkem, e. kuskil 600. eu, pluss kõikvõimalikud sots. toetused. Eesti väikseima palgaga arst on mitu korda rohkem rahastatud tavakodanikust. Seepärast on häbiväärne nuriseda.
töötaja10. september 2016, 18:25
Enamus meist teeb väga väikese raha eest väga head tööd.
minu jaoks10. september 2016, 17:30
Enesekiitmine on ainuke kiituse allikas mõnele. Minul eesti arstidega kogemused - tohutu enesekindlus ja isteadvus neil mis pole oskuste ja süvenemisega kaetud. Tulemuseks diagnoosi mitteleidmine ja põhjuse mitteravimine. Paljud arstid ilmselgelt primaarselt teenivad selle ametiga raha.
Just10. september 2016, 16:43
nii ongi. Mina 2 last elavad Soomes, 1 juba 23a. Ei kiida nad seda arstindust yldse seal.. Lugu hakkab pihta ikka arstist kui inimesest , oma ala spetsialistist. Ju siis Teil on vedanud..Mina siin Tallinnas tean oma perearsti nime, mingi imelik nimi..pole eestlane. Valdan mitut keelt, sealhulgas ka läti keelt, kuid tema tahab justkui eesti keeles rääkida, kuid ta jutt on arusaamatu, mitte yhestki sönast ei saa aru, kui pakun välja, et räägime vene keeles, ajab ta ikka oma lolli jura eesti moodi, kuid tema jutt on arusaamatu! Ma olen ju patsient ja kui lähen vastuvötult( muud ju yle ei jää, siis see arst on ninapidi arvutis, ta ei näe ega kuule, et mina ka seal olen(Jursis)
Ai kulat10. september 2016, 16:20
Jälle valetate keset päeva!
Kurb10. september 2016, 16:08
Perearsti tööpäev on 5 tundi, ülejäänu on ette nähtud täiendamiseks. Aga peale viite tundi minnakse sekundipealt koju.
Eevi10. september 2016, 16:06
Eestlased on ikka kohutavalt ôelad inimesed. Arstid teevad head tööd, olen elanud Soomes 15 aastat ja tean, mida räägin. Tänan Eesti arste hea töö eest.
10. september 2016, 16:46
Aga paraku on nii, et noortel arstidel jääb kogemusest ja praktillistest oskustest puudu.
...10. september 2016, 17:12
aga paraku noorte puhul ei saa see teistmoodi ollagi
10. september 2016, 19:34
kus sulle sellist sōnavara ōpetati, kas arstiteaduskonnas?
to maksumaksja10. september 2016, 15:15
soome tudengid,kes Tartus arstiks õpivad,maksavad ise oma hariduse kinni.Neid ei koolitata tasuta.Soomes on väga raske ülikooli saada.Enamus saab siisse teisel ja kolmandal ringil.Seetõttu on nad nõus maksma ja meil õppima.
Baaba10. september 2016, 14:42
Ma arvan, et doktor ei pidanud silmas mitte arstide palka, vaid tervishoiu nigelat riiklikku rahastatust.
Miks on alati kohe palgad kõigil hambus?
10. september 2016, 23:23
Ega elukutseline sapiprits sellest ometi aru saa
tiia10. september 2016, 14:04
Eestis on arstid ja õpetajad nagu riik riigis. Alati nõuavad palka juurde ja virisevad, et palgad liiga väikesed. Uskuge, ka teistel on palgad väikesed. Arstid saavad head palka ka eestis, võrreldes üldise massiga. Muidugi on see vaieldav, igaüks näeb ainult oma ninaesist.
10. september 2016, 19:40
Miks ei arvesta te sellega, et arst teeb hirmrasket tōōd, sellise tōō tegijal peab kindlasti oma maja olema, peres vāhemalt kaks autot, ūks selline suurte rattastega millega ūle tānava nurkade saab ja teine millega naabritele nāidata, et vōtke eeskuju, tehke ka tōōd. Kaks korda aastas on ette nāhtud sellise raske tōō tegijale puhkus soojal maal, isegi sel ajal, kui mei Eestis kraadiklaasi nāit 30 kandis. Tuleb osata elada, aga mitte viriseda.
tähelepanek10. september 2016, 13:51
Eesti arst võib ainult Eestis olla ja tunda end arstina. Ei ole Soomes neil lihtne, esiteks Soomes tööle asudes peavad nad oma suhtumist patsienti kõvasti muutma, kliendi tallad tulleb ikka puhtaks limpsida. Teine kultuur, kadedus, kaebamine ja sallimatus on esikohal. Isegi soomlased, kes on õppinud Tartus, esindavad soomlaste silmis teiseklassi kodanike. Soomlane eelistab siiski soomlast ja see on paratamatus. Soomes ka palju häid asju, näiteks on koristaja sama hinnatud tegelane kui suur kirurg, joodikul silitatakse pead ja ka töötu on inimene.
jah10. september 2016, 16:10
Soomes töötavana ja elades siin kinnitan, et eelneva kirjutatu, et kliendi tallad tuleb puhtaks limpsida, teine kultuur, kadedus, kaebamine ja sallimatus on Soomes esikohal. Ta ei liialda ega valeta!
arstid10. september 2016, 13:46
teevad head tööd,aga nende juurde pääsemine on raskendatud.enne saad terveks või sured ära,kui löögile saad.oma raha eest ,iga kell.taastusravist ei tasu rääkidagi.füsioteraapia olevat luksus.selg valutab praegu aga teraapiasse saan alles detsembris.olen ausalt töötanud,makse maksnud ja nüüd pean oma raha eest ka ravile saama,haigekassa on hingusel.oleks pensionid suuremad,siis veel.peab valima,kui ravida siis söömine lõpetada.kahte asja ei saa korraga.
Jaanus10. september 2016, 13:44
Kes tōōtab, see tōōtab hāsti, aga enamus arste ei viitsi tōōd teha.
10. september 2016, 19:05
Vähem tööd ja rohkem palka!
ei saa aru10. september 2016, 13:43
ei saa sellest aru, kui minu perearst on poole ajast soomes tööl, ma ei saa teda kätte kui kord nädalas tunni jooksul telefonitsi, juhul kui see õnnestub, siis miks ta saab minu eest terve kuu raha? aega ei ole tal kunagi. nii ei tohiks asjad olla
Niisama10. september 2016, 13:42
Kõigepealt üks huvitav tähelepanek. Nimelt, ükskõik, milest arstid ka ei räägiks, on sel sees ikka raha teema ja küll nad teevad palju tööd ja saavad väikest palka. Kusjuures vastutus pea olematu. Näiteks bussijuht on iga sekund olukorras, kus võib hukkuda inimene.
Hr kardioloog võiks võtta sõna teemal südameaspiriin. Eestis ilmuvad vastukäivad kirjutised. Kui mälu ei peta, siis nimetatud tohter aitab vajadust. Ent samas väljaandes võid lugeda teist arvamust.Tehke ometi endale selgeks, mis on õige.
Hippokratese vanne eestis10. september 2016, 13:39
ja hops siit vaestemajast minema....
süüriast tulevad uued doktorid ja günekoloogid.
maksumaksja10. september 2016, 13:13
Eesti arstid on maksumaksja kulul koolitatud - nii et mingeid võrdlusi teiste maadega ei tasu teha. Millal üldse lõppeb ükskord see, et meie kulul koolitatakse soomlastele arste?? Kes läheb Eestist ära, peaks ka koolituskulud kinni maksma!
10. september 2016, 13:28
Kas sa tead, miks paljud lähevad Soome? Põhjuseks residentuuri kohtade vähesus, eriti nendel erialdale, kus kohti 1-2.
Väga vale10. september 2016, 13:10
Õigem oleks öelda, et eesti arstid on täiega ülemakstud, kuna nad ei tee ültse tööd! Ainult targutavad, et varem oleks pidanud arsti juurde tulema, et siiks oleksime varases staadiumis asja avastanud, aga kui talle meelde tuletada, et oled 2 aastat tema juures iga nädal käinud ja ta on sulle küharohtu andnud ainult sinu kaebuste peale, siis vaadatakse lolli näoga. Momendil järgmine sugulane minemas, arsti juurde on aeg kinni pandud, aga see jõuab siis kätte, kui ta juba hauas on tõenäoliselt. Kõike halba soovin ainult neile tõbrastele!
10. september 2016, 13:46
Vaata, kui ametit ei oska, siis puudub huvi tōōd teha.
siin kohal10. september 2016, 13:00
Siinkohal väga sügav kummardus Eesti Arstide ees, et töötate veel Eestis. Mul kogemus Soomest. Kõik on küllalt kena. Olen tõsiselt haigestunu Soomes. Arstidele pääseb, kuid järjekorras, mis on-ei ole pikk. Aga, no need maksud, mida jälkeen maksad arstilkäigul, mis olevat veel Kela soodustuse järgsed. B-todistuse väljastamine maksab 40.70, kusjuures kokkupuudet arstiga ehk vastuvõttu ei toimu, vaid sinule diagnoosist johtuvan todistuksen väljastamine. Eestis see nii polnud. Imestan.
nüüd on Eestis ka nii,10. september 2016, 14:13
kui oled rahamees, mine kasvõi kohe arsti juurde, ise valid, millise juurde ja millal. kasvõi tunni aja pärast. Probleem on madalapalgalistega ja pensionäridega, 300 euro juures ei saa end ravida, toita ja veel katust pea kohal hoida.
11. september 2016, 18:03
ei saa kohe isegi raha eest mitte ! ning mingite lollide kitlite vahet aja ning raha raiskamise eest tahaks kedagi kuhugi kaevata, et saaks rahagi tagasi, rääkimatta tekitatud kahjudest. näiteks rakvere haigla nn. neuroloogid peaks ise kinnistes haiglates viibima. ses suhtes võiks tõesti vaid targemad ja pädevad haiglad tallinnas alles jääda.
troll10. september 2016, 12:56
Just, miks arstid arvavad, et vaid nemad teevad head tööd. Doktor võiks muretseda pigem selle üle, et asi infarktini üldse ei jõuaks, mitte ainult järelravi pärast. Ilmselge oleks majanduslikult otstarbekam probleeme vältida. Kuid doktor on tasemel, siis ta enda pärast muretsema ei peaks. Tema saaks ikka tööd ja leiba.
101 seal Toompeal saavad ka "mingit" raha, aga ei nurisegi, kannatlikud-teised.10. september 2016, 12:45
Miks rahvas vireleb pole arstide rida, vaid ikka ilusate- kenade- rikaste (viimased tegutsevad rohkem tagatubades). Muidugi tunnetavad arstid, et nemad saavad enda eest seista, sest nendega ei juhtu midagi, pole enam Jossifi aeg. Tegutsege loomulikult edasi ja vingemalt.
Möh10. september 2016, 12:38
Väikesed palgad?! Lubage naerda! Eriti väikesed palgad on vist hambaarstidel.
maamees10. september 2016, 12:17
Eesti arstid võivad ju head tööd teha,kuid rääkida vähesest palgast Eesti tavakodanike taustal on mõnitav.Euroopa plaanis on nad muidugi a-sotsiaalid,kes peavad tänaval kerjama.
Janne Laurimaa10. september 2016, 12:13
mitte ainult arstid ei tee head tööd. Seda saks öelda kõigi erialade kohta. Eesti probleem on see,et siin on KÕIK palgad nigelad,kuid toetamine välisilmale on liiga suur.