Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
9. september 2016, 18:34

PRESIDENT ILVES: Ma soovin teada, kes täidab Eestis välisministri kohuseid (80)

President Toomas Hendrik Ilves soovib konkreetselt teada, kes täidab Eesti välisministri kohuseid. "Ma näen siin häirivat ebaselgust," kommenteeris Ilves Delfile. 

"Vabariigi Presidendina, kes põhiseaduse kohaselt esindab Eestit välissuhtluses, soovin ma teada, kes täidab 10. septembril Euroopa Liitu ja NATO-sse kuuluva Eesti välisministri kohuseid. Riigis ei saa olla mingit ebaselgust. Eesti vajab välisministrit iga päev," ütles Ilves ja lisas, et arutab seda olukorda peaministriga niipea kui võimalik.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

Marina Kaljurand kinnitas täna välisministeeriumis alanud pressikonverentsil, et astub välisministri ametilt tagasi ja kandideerib valimiskogus presidendiks. Ta sõnas, et täna on tema viimane tööpäev välisministeeriumis.

Peaminister Taavi Rõivas tahab anda Marina Kaljurannale aega järelemõtlemiseks ja vähemalt lähipäevil välisministri tagasiastumispalvet presidendil rahuldada ei lase. Rõivas ütles erakorralisel pressikonverentsil, et minister peab ametis jätkama seni, kuni ta pole ametist vabastatud, kirjutab ERR.ee.

Peaministri nägemuses võiks Kaljurand võtta puhkuse, mis võimaldaks tal presidendikampaaniaga tegeleda ja pärast 24. septembri valimiskogu sõltuvalt tulemusest siis otsus langetada. "Elu läheb edasi ka pärast 24. septembrit," märkis Rõivas.