Foto: ERR
Tele
9. september 2016, 15:29

VAATA | Ajaloodraama "Sõda ja rahu" alustab ETV ekraanil (3)

Juba sel laupäeval jõuab ETV ekraanile põnev Briti-Ameerika ajalooline  draamasari "Sõda ja rahu", mille Lev Tolstoi romaani ainetel lavastas režissöör Tom Harper.

Lugu saab alguse 1805. aastal Venemaal. Aadlinoored Pierre (Paul Dano), Nataša (Lily James) ja Andrei (James Norton) otsivad elu mõtet. Venemaa rikkaima mehe, krahv Bezuhhovi vallaspoeg Pierre, heasüdamlik, kuid kohmakas noormees tahab maailma paremaks muuta. Pierre on tegelane, kelle suu läbi kõlavad Tolstoi filosoofilised arutlused.

Särtsakas Nataša otsib tõelist armastust, nägus ja galantne Andrei on aga pealiskaudsest seltskonnaelust tüdinud ning unistab kõrgemast eesmärgist. Ta langetab saatusliku otsuse minna Kutuzovi adjutandina sõtta Napoleoni vastu. Napoleoni armee läheneb Venemaa piiridele. Kõik, mida Pierre, Nataša ja Andrei on seni tundnud, ähvardab koost variseda. Venemaa elu muutub igaveseks.

Sarja avaosa viib vaatajad 1805. aasta Venemaale. Napoleon Bonaparte'i armee on tunginud Austriasse ja ähvardab Venemaad. Aristokraadist Pierre Bezuhhov pooldab Prantsuse keisrit ning viisakas seltskond vaatab tema poliitilistele vaadetele viltu. Pärast isa surma saab Pierre'ist rikas pärija. Tema hea sõber Andrei Bolkonski on aga tühisest seltskonnaelust tülpinud ja läheb Kutuzovi staabiohvitserina Napoleoni vastu võitlema. Siit rullubki lahti põnev süžee, mis toidab sarja kogu kuue osa vältel.

"Sõda ja rahu" esimene osa on ETV eetris sel laupäeval kell 21.35.