Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
9. september 2016, 12:48

Taavi Rõivas ei pea vajalikuks Kaljuranna lahkumist välisministri ametikohalt (19)

Peaminister Taavi Rõivas ei rahuldanud esialgu Marina Kaljuranna lahkumisavaldust. Ta leiab, et vajadus südamega tööd tegeva välisministri järele ei kao kusagile ka pärast 24. septembrit.

„Marina Kaljurand teavitas mind oma otsusest presidendiks kandideerida täna varahommikul. Kuigi võib eeldada, et mitme sarnase maailmavaatega kandidaadi korral vähenevad mõlema võimalused, on presidendiks kandideerimine Kaljuranna isiklik otsus ning põhiseaduslik õigus," ütles Taavi Rõivas oma hommikuses pressiteates.

Ta lisas: "Reformierakond toetab valimiskogus Siim Kallase kandidatuuri, aga on selge, et valituks osutumiseks peab Kallas saama toetust ka teistelt erakondadelt. Me ei vali presidenti mitte Reformierakonnale vaid Eesti Vabariigile ning lõpptulemus sõltub lisaks erakondade otsustele paljuski ka valijameeste isiklikest eelistustest."

"Marina Kaljurand avaldas soovi seoses kandideerimisega lahkuda välisministri ametist, kuid mina seda vajalikuks ei pea ja palusin tal rahulikult järele mõelda. Vajadus südamega tööd tegeva välisministri järele ei kao kuhugi ka peale 24. septembrit,“ avaldas oma seisukoha peaminister.