RUHNLASTEGA: Õpilasi on Ruhnus kõigest 11, pildil on koos Tomi Rahula, Mikk Mäe ja Gertu Pabboga neist üheksa.Foto: Anni Rahula
Inimesed
8. september 2016, 04:00

Staarisaate kasvandikud Ruhnus: nii väikest kontserti pole varem olnud (1)

"Mul ei olegi nii intiimset kontserti varem olnud," tunnistab Mikk Mäe, kes käis teisipäeval koos Gertu Pabbo ja klahvpillimängija Tomi Rahulaga Eesti kaugeimal saarel Ruhnul sealse kooli muusikapäeval esinemas ja saarerahvaga kohtumas.

"Vanasti nimetati sellist asja vist salongikontserdiks," arutleb Mikk, kui püüab edasi anda väikeses Ruhnu koolis antud kontserdil valitsenud õhkkonda. "Inimesed küsisid küsimusi ja meie rääkisime enda muusikuelust ja üldistest tegemistest. Kui tekkis pikem mõttepaus, siis tegime mõne loo ka."

Ruhnu koolis on Miku kinnitusel vaid 11 õpilast ja kuigi kuulama-vaatama olid tulnud ka külaelanikud, oli rahvast siiski vähe.

"Meil ei olnud mingit võimendust ka, ainult klaver ja meie enda vokaalid," lisab Mikk. "Hästi tore oli seal esineda ja olla, jäin väga rahule. Kinkisime neile terve kasti minu plaate."

RATTARETK: Esinejate kolmik tutvus Ruhnuga ratta seljas. Foto: Anni Rahula

Gertu mainib, et kooliõpilased väga küsimusi esitada ei julgenudki. See-eest kasutasid teised saareelanikud võimalust neilt muusikuelu telgitaguste kohta pärida. Gertu ja Mikk said kordamööda rääkida superstaarisaate kogemusest ja Mikk ka šõust "Su nägu kõlab tuttavalt".

Sarnaselt Mikule tõdeb ka Gertu, et nii väiksele ringile kontserdi andmist pole tal varem ette tulnud. Noor lauljanna tunnistab, et tegelikult on tal pisikese publiku ees suuremgi närv sees kui mõnel suurel laval seistes. Sellegipoolest ei ütleks Gertu ära, kui mõni teinegi väike kool teda endale külla kutsuks.

Gertu, Miku ja Tomiga kaasas olnud Anni Rahula märgib, et muusikud võeti Ruhnus tõesti sõbralikult vastu.

RUHNU MUSTRIGA KÄPIKUD: Nii Tomi, Gertu kui Mikk said endale igaüks valida Ruhnu mustriga kindad. Foto: Anni Rahula

"Kooli kokk oli teinud restoranitasemel lõhet, käisime puukirikus ekskursioonil ja sõitsime jalgratastega mööda saart ringi. Rahvamajas oli laud kaetud ja inimesed ootasid. Pärast kontserti sai pilti teha ja autogrammi küsida. Ja kõik said Ruhnu mustriga kindad," räägib Anni südamlikust saareretkest.