RATTARETK RUHNUS: Ruhnuga tutvuti rattaga mööda saart ringi sõitesFoto: Anni Rahula
Saund
7. september 2016, 11:35

Superstaarisaate kasvandikud käisid Ruhnus esinemas

„Mul ei olegi nii intiimset kontserti varem olnud,“ tunnistab Mikk Mäe, kes koos Gertu Pabbo ja klahvpillimängija Tomi Rahulaga Ruhnu kooli muusikapäeval esinemas ja publikuga kohtumas käis.

„Vanasti nimetati sellist asja vist salongikontserdiks,“ arutleb Mikk, kui püüab edasi anda väikeses Ruhnu koolis antud kontserdil valitsenud õhkkonda. „Inimesed küsisid küsimusi ja meie rääkisime enda muusikuelust ja üldistest tegemistest. Kui tekkis pikem mõttepaus, siis tegime mõne loo ka.“

Miku sõnul pole tal nii intiimset kontserti varem olnud. Ruhnu koolis on mehe kinnitusel vaid 10-11 õpilast ning kuigi kuulama-vaatama olid tulnud ka paljud külaelanikud, oli rahvast siiski vähe. „Meil ei olnud mingit võimendust ka, ainult klaver ja meie enda vokaalid,“ lisab Mikk. „Hästi tore oli seal esineda ja olla, jäin väga rahule. Kinkisime neile terve kasti minu plaate.“

Gertu mainib, et kooliõpilased väga küsimusi esitada ei julgenudki. See-eest kasutasid teised saareelanikud võimalust neilt muusikuelu telgitaguste kohta pärida. Gertu ja Mikk said kordamööda rääkida nii staarisaate kogemusest ja Mikk ka saatest „Su nägu kõlab tuttavalt“.

Sarnaselt Mikule tõdeb ka Gertu, et nii intiimset kontserti polegi tal varem ette tulnud. Noor lauljanna tunnistab, et tegelikult on tal väikese publiku ees suuremgi närv sees kui mõnel suurel laval seistes. Sellegipoolest ei ütleks Gertu ära, kui mõni teine väike kool teda endale külla kutsuks.

Gertu, Miku ja Tomiga kaasas olnud Anni Rahula märgib, et muusikud võeti Ruhnus tõesti sõbralikult vastu. „Kooli kokk oli teinud restoranitasemel lõhet, käisime puukirikus ekskursioonil ja sõitsime jalgratastega mööda saart ringi. Rahvamajas oli laud kaetud ja inimesed ootasid. Pärast kontserti sai pilti teha ja autogrammi küsida. Ja kõik said Ruhnu mustriga kindad,“ räägib Anni südamlikust saareretkest.