VALMIS PRINTSESSI KAITSMA: Uhke rüü seljas ja mõõk käes – see peene kleidiga preili võib end küll turvaliselt tunda. Foto: Arno Saar
Inimesed
5. september 2016, 04:00

LAADALISEST PRINTSESSIKS: Estonia teatrilaadal pandi müüki 12 kärutäit kostüüme

Nii mõnigi pühapäeva lõunal Estonia teatri ümbrusesse sattunud inimene sai ilmselt üllatuse osaliseks, kui märkas seal näiteks printsiks või printsessiks riietunud näitlejaid ringi sagimas.

Ümber­riietumiseks andis põhjuse järjekordne Estonia teatrilaat. Kes tahtis endale sama uhket kleiti või kuube, võis selle õnne korral ka saada – müügil oli 12 kärutäit Estonia teatri kostüüme.

Kuigi maja ümber oli ka muud põnevat vaadata ja kuulata, uudistaski suurem osa inimesi just teatririiete müügiplatsil.

PRINTSESSI STIILINÄIDE: Just nii majesteetlikus riietuses teatriinimesi võis Estonia teatrimaja ümbruses näha. Foto: Arno Saar

Väikeste tüdrukute meelistegevuseks oli aga balletiseeliku ja varvaskingade proovimine. Umbes kümme paari väikseid varvaskingi ja kohevaid seelikuid oli välja toodud, et pisikesed huvilised saaksid nendega lähemat tutvust teha.

Päris baleriinisammud tüdrukutel küll välja ei tulnud, kuid emale pildi jaoks poseerimiseks suudeti end siiski harjumatutel jalavarjudel varvastel seisma saada.

Üles seatud oli ka spetsiaalne fotosein, mille taustal sai pilti teha. Et fotol erilisem välja paista, sai selga tõmmata teatririided – mõne pika slepiga kleidi või peene tikandiga jaki.

Fotoseina taustal said julgemad ka valget värvi hobusekuju selga ronida. Üks poiss kasutaski juhust, ronis hobuse selga ja vehkis valge ratsu seljas istudes uhkelt papist mõõgaga. Pealavalt kostus Figaro aaria Mozarti ooperist "Figaro pulm".