Inimesed

Eesti kooli uus tava: õpilane karjub õpetaja peale, et tehtagu kolmed kohemaid neljadeks! (64)

LISA KOMMENTAAR

Mina5. september 2016, 14:27
Loen kommentaare ja imestan!Ka mina käisin koolis-nüüd juba penskar.Meie ajal oli kõik teisiti-pidasime väga lugu õpetajatest(tagaselja kirusime küll)Aga nüüd-ära puhu lapse peale või muidu!?
Aadu 4. september 2016, 15:38
Väga silmapaistev on HTM töötaja H.Tamme kommentaar. Noor inimene, NLKP-d ei mäleta, aga ideoloogiarindele oleksomal ajal kahe käega tööle võetud. Tubli demagoog. Muuseas, küsimus laiale lugejate ringile: Mitmel Haridus-ja Teadusministeeriumi töötajal on õpetajatöö kogemus? Vastamiseks võite vaatata selle asutuse kodulehekülge.
Mina ei mäleta4. september 2016, 15:35
küll ei enda ega oma laste kooliajast, et õpetaja oleks olnud klienditeenindaja. Võibolla nüüd on , ma ei tea. Aga miks kõik õpetajad seda pole? paljud on ka tänapäeval vaieldamatud autoriteedid. Miks kõik õpilased ei käitu ülbete klientidena? Vaadakem nende vanemate peale! Kõik algab kodust. Ja väga jäi häirima lause...." õpetaja on ALANDATUD klienditeenindajaks." Kuidas peavad end nüüd tundma tõelised klienditeenindajad, alavääristatutena või? Meie õpetajad arvavad, et nende töö on raske, eks ta ole ka, aga palk on ju ka vastav, mitte ükski klienditeenindaja ei saa sellist palka kuigi nende puhkus on neli nädalat heal juhul ja klientuur on sama hull kui koolis. Ei sümpatiseeri selline suhtumine ja vingumine.Mingu mõni õpetaja hoolekandeasutusse õpetama näiteks vaimupuudega kliente. Mida ta siis veel ütleks? Palgast ei räägigi.
hmm5. september 2016, 14:17
kuidagi rumal jutt.. ja teema läks käest ära
Arvutid nurka ja lastega tegelema4. september 2016, 14:48
See ongi tulemus,kui on vabakasvatus.Ja mida me ootame,kui iga päev me näeme lapsi vanematega poes,kinos,kohvikus.Laps teeb mis tahab.Isegi mytsi ei vöta söögilauas peast,vanematele istumist pakkuvaid vanemaidki aina vähem,mis veel lastest.Köik arvavad,et nemad on maailma naba ja teeme ja ytleme,mis tahame.Meile öpetati koolis viisakust,mida vanemad kodus takka kinnitasid.Kuid öpetaja söna oli ikka öigem,kui vanemate.Nyyd kodus kiruvad avalikult köiki ja laps kuuleb ainult sellist rahulolematust ja vingumist ja kui öieti meie pere elab,kustt tuleb siis lapsel teadmised,kui köike vöib teha nii tänaval,kui koolis.Palju rohkem peab olema koolil öigusi,sest paljud vanemad lihtsalt ei viitsi lapsi öpetada.Palju rohkem läheb ju aega oma arvutites istumisele vöi igasugu pidudel ja koosviibimistel olla.Lapsed on nii mönele nagu lisakohustus.Tegelge rohkem lastega ja öpetage viisakust.Tarkus pole kunagi olnud liiast.Minu vanemad ikka ytlesid,et labidamees vöib olla ka ylikooli haridusega,aga arstiks vöi juristiks ilma hariduseta ei saa.Tähendab,kui on haridus,saad ise valida,mis tööd teed.Vanematel tuleb ennast kokku vötta ja lapsi öpetada ja mitte alandada öpetajaid.Köik algab kodust.Seda on kahjuks näha juba lasteaias,kuidas lapsed suhtlevad ja millise tooniga ja tihti isegi lyyakse väga kergelt.
latsevanem4. september 2016, 13:01
Nagu Lapsevanem kirjutas, nii ka tegelikult on. Tasuks ikka peeglisse vaadata ja tõtt tunnistada. Olen ise üle 40 ja mäletan selgelt aega kus mõni õpetaja oli sõna otseses mõttes autoriteet aga teine lendas klassist nuttes välja. Puudus oskus lastega olla autoriteet ja teemad huvitavaks rääkida. Laps pole loll, et ei saa aru kellest võib üle sõita ja kellest mitte.
Aga lähme tänapäeva siis tegelikult on võsukeste vanemad oma lapsed käest lasknud ja just selle sama lastekaitse seaduse hirmus, et ÄKKI. Äkki tuleb püksi aga kui vaja siis kaserosinad kallistavad kannikaid ja mitte asjaatult vaid ikka asja eest. Kui ikka oled tuhvel siis saad kah tuhviga ja need kisakõrid koolis vaadaku nüüd natuke asjale nii, et õigused olete kätte saanud aga oma KOHUSTUSED olete täiesti unustanud. Seega otsige oma kohustuste laegas kiiresti üles, muidu jäävad kased oksteta.
Lapsevanem4. september 2016, 01:39
Sry, aga mina olen see vanem, kes soovib, et tema last õpetataks. Olgem ausad, kolmandik pedagoogidest ei saa oma tööga koolis hakkama. On õpetajaid, keda kuulati klassis suu lahti ja vahele segamata ja teised, kellest sõideti teerulliga üle. Sama klass, nö oivikud ehk kõige paremad oma lennust, paljud käisisd olümpiaadidel ja neil ei läinud halvasti. Kooli lõpus luges laps kokku, et selgeks sain selle ja selle aine, need õppeained olid maha visatud aeg. Ja sellest on kahju. Ei ole ainult lastes või vanemates asi, vaadake, õpetajad, vahel peeglisse ka.
Erakooli lapsevanem4. september 2016, 04:30
Öpetajad,minu last ei tohi te ahistada, mille eest siis kallist raha maksan ma.
Need kallid erakoolid4. september 2016, 05:03
ongi viga,viga,viga!Kus armsast väiksest roosast notsust kasvab suur ja ülbe siga.
???!!!!4. september 2016, 14:53
Kuidas öpetaja saab su last öpetada,kui klassis on mitu kasvatamatut last?!Öpetajal peab olema öigus laps korrale kutsuda,et teistega normaalselt öppida ja edasi minna.Öpetage kodus oma lastele viisakust ja käitumist,siis saavad köik öppida.Vabakasvatus ei vii kuhugi.Laps peab teadma titest peale,mida on lubatud ja mida mitte ja seda saab ikka ainult kodu öpetada juba ammu enne kooli
Lapsevanem4. september 2016, 16:27
Aga milles on asi, et need kasvatamatud mõne teise õpetaja juures ei sega tundi? Äkki on oma roll ka sellel inimesel, kes tahvli ees seisab? Minu lapse klassis käisid paljud lapsed TTÜs lisakursuseid võtmas, kuna mataõpetaja ei saanud tööga hakkama. Paar last õppisid keeltekoolis vene keelt, sest vene keele õpetaja ei suutnud tundi ohjata. Vanemad maksid lisatundide eest, et lapsed omandaksid hariduse, mida kool peab andma. Kui kardetud, aga armastatud eesti keele õpetaja lapsega koju jäi, siis tehti talle ekstra kingitus, kuigi tema tunnid olid rasked.
Muhk3. september 2016, 22:11
Ministeeriumi nimel räägib poliitbroiler, kes pole päevagi koolis töötanud. Terves ministeeriumis on näpu otsaga neid kes olnud õpetaja. Tean omast käest, kui kutsusin õpilast korrale, kuna ähvardas noor õpetajat koolitulistamisega. Asi lõppes direktori juures, kus peeti mind kui ka kolleegi puuduliku närvikavaga saamatuteks. Kui julgesin jääda oma seisukohale, et koolis peaksid mingidki reeglid kehtima, sain direktorilt hoiatuse vallandamiseks. Jutsid jätkasid kooli nagu poleks midagi juhtunud, kogu teema vaikiti lihtsalt maha. Hinnetega on tegelikult nii, et kui õpilane jääb koolist puudumise tõttu hindamata, paneb direktor need ise ära, õpetajat sellest informeerimata. Vaaaat see on meie kool 2016.a, mitte ministeeriumi poliitbrolieri unenägu.
maeitea3. september 2016, 21:52
normaalne, tulevased maksumaksjad ju, hakkavad talle pensioni teenima!
Mina jalle tean4. september 2016, 04:30
Ei hakka need oma opetajale pensioni teenima vaid puudulike teadmiste tottu sotsiaal abist elama
Mina3. september 2016, 18:29
Olen juba penkar-ka mina käisin koolis.Meie ajal austati õpetajad-m
muidugi tagaselja panime taga-aga see oli teistmoodi aga nüüd-ära aevasta lapse peale ära puhu-muidu kaeban.
aga alles see oli,kui meesõpetaja sai sule sappa3. september 2016, 15:52
ausa MÕTLEMISE eest ja soovituse eest naistel inimene olla.
Lapsevanem ja õpetaja3. september 2016, 15:44
Lugedes ministeeriumi "umbluud", siis ma mõistan, miks isegi lasteaedade direktorid ei usalda enam oma õpetajaid, vaid täidavad kinnisilmi lapsevanemate nõudmisi. Sest ministeeriumi tasemel on öeldud, et "lapsevanem maksab ja peab siis ka teenust saama!". Nii tulebki välja, et pisikese lapse lasteada harjutamise asemel, lükkab ema lapse varahommikul üle lasteaiaukse sisse ja nõuab, et pisike peab pikka päeva lasteaias olema. Ta ei anna oma enda lapsele mingit kohanemisaega? Ja kui siis kogenud lasteaiaõpetaja on juba kevadisel koosolekul palunud mõelda lapsele, eriti neil esimestel lasteaiapäevadel, siis minnakse otse ministeeriumi kaebama, et õpetaja dikteerib. No ja mida teeb lasteaiadirektor? Kutsub õpetaja "vaibale", käsutab suu pidada, sest lapsevanem ju maksab!
NLKP3. september 2016, 14:26
vanasti oli ikka asi paigas. Kui mul kaks kippus tunnistusele tulema võttis emps sahvrist korvi, pani sinna tüki sinki , paarkümmend muna ja tüki võid. Polnud vaja karjuda, ega tülitseda. Inimesed olid sõbralikumad ja vähem ahned.
Vana õps to NLKP4. september 2016, 15:26
See on lihtsalt ebaõiglane! Miks mulle kunagi võid, mune ja pekki ei pakutud!? Pidin ise peale päevatööd abimajapidamises rabama.
Klienditeenindaja3. september 2016, 13:44
Jah, matsid, kes te minu panust hinnata ei oska, minge iseteeninduskassasse või pusige ise, et oma paks tagumik kolm numbrit väiksematesse teksadesse pigistada, sest tundub, et ilma minuta te ei tea, et teie suurus on XS asemel L või isegi XL
Milla3. september 2016, 13:40
Aga minul tekkis lugedes hoopis selline küsimus: miks on klienditeenindaja teie arust mingi alam klass? Nagu India kastide jaotus kohe, et kui klienditeenindaja, siis ongi mingi põlatu. "Klienditeenindajaks a l a n d a t u d", "on saanud mitte keegi" jne. Kallid õpetajad, kui soovite austust, tuleks alustada oma isiklikust suhtumisest. Niikaua, kui teistest inimestest lugu pidada ei oska ja kaaskodanikke arvustatakse ainult selle järgi, millega keegi leiba teenib, pole mõtet ka oodata, et teid endid kummardatakse.
3. september 2016, 14:30
Jabur juttsul, Milla, sest sa ei saa loetust aru
Milla4. september 2016, 23:37
Saan aru, aga Sinu tekstist arusaamisega on probleeme. Juhtisin tähelepanu sellele, et hädaldatakse austuse puudumise üle, aga samas sülitatakse teiste peale. Millisest elukutsest alates siis tohib inimest austada ja milliste tööde tegijad on paariad, kelle nimetusega kedagi a l a n d a t a k s e? Seadused keelavad diskrimineerimise, mõnitamise jne. inimese rahvuse, nahavärvi, soo, usu jne. järgi, aga paraku käib mõnitamine leivateenimise meetodi põhjal täie rauaga. Olen kuulnud õpetajate tagatoa-jutte: hähh, selle ema (isa) on ainult... . On tõelisi õpetajaid, kes oskavad õpetada ja teenivad ära lugupidamise ja on neid, kes arvavad, et vaid pedagoogi nimetus loeb, panustada omalt poolt täiendavalt pole vaja. Räägitakse vaid palgast, millest ei ole võimalik ära elada. Nad ei tea, mis on tõeliselt väike palk. Aga väikesepalgalistesse suhtuvad põlgusega.
No kui kirjatsura5. september 2016, 08:00
kirjutab sõnaselgelt, et õpetaja ALANDATAKSE klienditeenindajaks....millest siin veel aru saada?
Endine õpetaja3. september 2016, 16:07
Sa ei saanud loetust midagi aru. Loe veel mitu korda üle.
Daria3. september 2016, 17:09
Abiellusin enne "sõjardite", nüüd " "ametnikw klass"- Aineke probla oli vanemate pool, nad on rahulik. Elu on hea
3. september 2016, 12:57
Kui ikka karjuda õpetaja peale,siis sellel õpilasel küll peaga kõik korras ei ole.Sellistele vaja hästi magusat kasevitsa.
12:57, 3. sept 2016-le3. september 2016, 14:43
Vanematel pole peaga korras, tegelikult. Minu isa ei andnud mulle kodus kunagi õigust,kui üritasin midagi õpetaja vastu pusida. Mina ei andnud oma lastele 99% õigust, aga paistab, et minu lapselapsed saavad kodust kõiksugust õigust,kui kaeblevad kooli peale....Oh aegu,oh kombeid. Imetlen õpetajaid,kes veel tahavad seda tänamatut ametit pidada.Tänamatuks ametiks oleme selle ise teinud oma suhtumisega,kus "kõik on lubatud".
3. september 2016, 19:46
Tuleb hoopis nõuda, et petaja õpetama hakkaks nii, et kolmedest neljad saavad, aga sageli on suhtumine selline, et vanemate asi on kodus aine selgeks teha.
/ /3. september 2016, 21:16
Kui oled juba lapse endale muretsenud, siis ka vastutad, et laps õpiks, töökaks ja targaks saaks. Kui laps koolitunnis ludrutab ja õppida ei viitsi, siis peadki kodus teda ise juurde õpetama. Kuidas õpetaja saab kolmedest neljad teha, kui laps omalt poolt ei pinguta? Ära nõua ainult koolilt ja õpetajatelt, nõua ka endalt kui lapsevanemalt.
Adolf Fekaal3. september 2016, 10:22
Vene aja propaganda ja ka minu esivanemad väitsid et loll olla on loll . Nüüd on lolliks olemine demokraatlik vabadus ja euroopalik väärtus. IRW
Ants3. september 2016, 09:50
Kohe aru saada, et pole eriti terava mōistusega ōpilane, kolmest saab ainult viit joonistada.
Mannike3. september 2016, 10:41
Tean õpetajat, kes lapsevanema kisa ja nõudmise peale veerandihinne "2" otsekohe kolmeks parandada, lausus vaid - et misjaoks kolmeks, lähen kohe ja parandan viieks Ja tegigi nii. Nõudjad polnu sellise asjadekäigu üle selle sugugi õnnelikud. Ka klassikaaslased (teades asjaosalise õppetaset) vaatasid asjale imelikult ja kõvera muigega. Loodan, et enam see lapsevanem õpetajatele selliseid nõudmisi ei esitanud.
3. september 2016, 14:42
Vanasti oleks piinlikkuse kätte ära surnud, kui ema või isa oleks kooli "korda looma" tulnud. Nüüd lähevad mehemõõtu poisid ja naisemõõtu tüdrukud koju emale kaebamaja need jooksevad ummisjalu kooli "õiglust jalule seadma". Piinlik, piinlik, piinlik, nii selliste äpude laste pärast veel rohkem aga poolearuliste vanemate pärast.
vana kooli pujään, omaaegne õpetajate hirm3. september 2016, 09:39
No kas õpetaja siis ei oska lolli lapse lõugamisele vastata, et: Mine per§§e, punnsilm! Siin klassis panen hindeid mina."
Teeline3. september 2016, 11:50
Sellise lause peale oleks see selle õpetaja viimane tööpäev. Kui mitte üldse, siis vähemalt konkreetses koolis.
Ja kui kauaks3. september 2016, 14:00
selliseid õpetajaid jätkuks, kes julgevad vastu hakata? Kas kaotavad õpetajad või hoopis koolid? Või koguni "nii tore ja reformiv valitsus"?
11:50, 3. sept 2016 -le3. september 2016, 19:49
Kadunud Rahumäe kooli õpetaja H.Laansoo ütles ikka, et "kui ma läheksin tänapäeval kooli,oleks see mu viimane tööpäev,mina juba seda jama välja ei kannataks ja mind ka keegi välja ei kannataks"
on3. september 2016, 23:50
olnud väga tugevad õpetajad, kes tõstsid poisikese-hm.hm. kaheksanda klassi oma pingist sirge käega üles ja viis tahvli juurde nurka, seal oled tunni lõpuni ja kodus õpid järgi ja järgmist tundi ei sega-laps räägib siis kui kana pissib või kui kästakse.Tänu sellisele õpetajale saime korraliku hariduse ja teadmised, mida nüüdne noorsugu ei aktsepteeri...eks kõigil omad vead parandada ja igal oma issandavits mis lööb.
Kui mõtet veelgi kaugemale arendada,3. september 2016, 09:37
on ju praegused suurvalitsejadki (Merkel j.n.e.). kõik olnud õpetajate kliendid. Kahed parandatud viiteks. Ega Rõivase tütargi turakas ei ole. Kõigepealt kooli, kus "mina maksan ja tellin muusika". Seejärel karjääriredelil üles. Ja pea meil uus peaminister või president valmis on. Kes need suured ja vägevad muud ongi kui tavalised inimesed meie keskelt. Aga ühes saates oli eile juttu, et osadel lihtsalt puuduv võime olla sotsiaalselt tasakaalukas. Sellega puudub neil ka kahetsuse tunne. Ühesõnaga, teerullijuhid.
no3. september 2016, 14:54
kes on "tavaline inimene meie keskelt?" See on väheharitu, kelle mõistusega ei küüni kõrgetele ametikohtadele! ÕPPIGE, HARIGE END ja teile on kõik teed valla! Siis pole vaja teisi kadestada.
mat3. september 2016, 18:34
Unustasid,haridus ei loe,aga tutvus.
kuule turakas3. september 2016, 14:58
sõna "osa" kasutatakse eesti keeles ainult ainsuses. leia õige kool, kus selle ja palju muud selgeks õpid. muud praegu soovitada ei oskagi.
keelemees3. september 2016, 15:55
Sõna "osa" käänatakse samamoodi nagu tüüpsõna "pesa". Küllap eksitab sind sõna "oma", mille kirjapilt on järgnevais käändeis nimetavast vormist erinev (enese, endile)? Muide, lauset alustatakse suure tähega, üte eraldatakse komaga. Head soovitamist!
kaebamine annab tulemuse3. september 2016, 09:36
Ttegelikult on asi hullem ( ja mitte ainult hinnete puhul), sest kui ei paranda, siis ähvardatakse minna direktori juurde või HO.Sealt võib suure tõenäosusega saada positiivse lahendi, sest keegi ei taha pahandust ja süüdi jääb alati õpetaja, kui kõige madalamal astmel olija.
Täielik müstika3. september 2016, 09:34
Tean juba 8 aastast tüdrukut, kes pole koolis käinud ja ei panda ka. Vanemate otsus, et pole vaja.
Ise 17 aastat seda teed tallanud ja täieliku haridusega ei saa aru, kuhu see jama viib. Et sellisel kombel valitseda lapse üle ja otsustada tema edasine saatus on väga ränk. Selline asjale lähenemine vääriks ränka kriminaalset karistust, samas teha pole midagi.
mõtlik3. september 2016, 12:34
Kui tead sellist last, kellele vanemate poolt põhiharidust ei võimaldata, pead kindlasti esimese asjana pöörduma lastekaitsespetsialisti poole. EV põhiseaduses on kirjas, et põhiharidus on meil kohustuslik, selle eest vastutab lapsevanem või eeskostja ning ka lapsel endal lasub kohustus kooliharidust omandada. Ole hea kodanik, märka hädas olevat last ning teata sellest, kuhu vaja!
3. september 2016, 14:49
No koolis ei saa ju teha, mis parasjagu pähe tuleb ja mõtle, pead alluma korraldustele ja lapsest kasvatatakse käsutäitja, kool rikkuvat tupsununnukese ära. oli ju alles teema, et laps jäeti koduõppele just sellesama pärast, pluss ema tahtvat lapsega rohkem koos olla. anna abi, kuhu see maailm lõpuks küll jõuab.
Klient3. september 2016, 09:31
Täitsa õige. Kolmed neljadeks, neljad viiteks ja viied kuuteks! Igatahes! :D
Soomes3. september 2016, 09:37
saab kümne ka kätte.
on3. september 2016, 23:42
nii, et saksas saab ühtesid- kõikseeparemhinne...
A3. september 2016, 09:52
Eks Soomes oldi sunnitud pisirahva pidevale survele järgi andma
Mati.3. september 2016, 09:15
Mina muidugi kahtesid neljadeks ei tee. Need aastad , mis pensini on jäänud , võin ma ka midagi muud teha.
Vana õpetaja.3. september 2016, 09:10
Mina muidugi kahtesid neljadeks ei tee. Need aastad , mis pensini on jäänud, võib ka miskit muud teha, kui vingus nägusid vaadata.
A3. september 2016, 09:53
Aga kui tükeldada ähvardavad ?
Tõnu Tõnso3. september 2016, 08:44
Artikkel on väga hästi välja kukkunud. Ühelt poolt aastakümneid koolis töötanud ja seetõttu kogu toimunud muutumisprotsessi läbi tunnetanud õpetajate mure, teiselt poolt ministeeriumi kommunikatsioonispetsialisti õõnes elukauge retoorika. Lõpuks uurimus, mis näitab, miline hüpe on toimunud koolilõpetajate suhtumises õpetajaametisse Eesti Vabariigis. Lagunevas tarbijaühiskonnas ei saa olla tugevat ja hästitoimivat haridussüsteemi. Tüüpiline praegune eesti kool toodab ennekõike tulevasi gastabeitereid, kellelt eeldatakse käsutäitmist, pugemist ja muid selliseid tööelus vaja minevaid sotsiaalseid oskusi, aga ei eeldata mingeid teadmisi. Need "keskmiselt 5 õpilast 38-st" kes kooli õppima tulid, peaksid otsima omale mõne teistsuguse kooli. Paraku on õppimiskallakuga koole meil liiga vähe ja seetõttu on konkurents sinna ränk.
Mädanik3. september 2016, 16:55
Ära muretse selle pärast liigselt.Kiirelt raugastuv ühiskond sillutab teed islamile.Islam võtab probleemi lahenduseks lihtsalt pead kaela otsast maha. Bioloogilises oleluses valitseb maailmas totaalne üleküllus ja lollid on garanteeitult piiramatu inimmass.Probleem on selles et vildakas sotsiaal pollitika toodab aina juurde.Kuigi võiks sõda üle käia ja puhta töö teha nii nagu see looduses peaks olema.
Kalle (55)3. september 2016, 20:30
Mulle meeldib termin "õppimiskallakuga kool". :)
Nipitiri3. september 2016, 05:21
Mäletan, et fraasi -" Õpetaja on klienditeenindaja " - laskis käibele üks ajakirjanik, kes sellel teemal lehes ka pikemalt kirjutas. Artikkel leidis positiivset vastukaja just teatud kontingendi lastevanemate hulgas - oli nüüd ju hea võimalus enda tegemata töö nii lapse kasvatamisel kui ka temaga tegelemisel õpetaja kraesse sumada! Kahjuks on sõna nagu lind - lased lendu ja tagasi ei saa!
Minu jaoks on selles küsimuses aga tekkinud paradoksaalne olukord - kui õpilane on klient ja teda ei rahulda klienditeenindaja ( antud juhul õpetaja) töö, siis on kliendil õigus pöörduda teise klienditeenindaja poole. Seega, lp- KLIENDID, head rändamist ühe klienditeenindaja juurest teise juurde! Veelgi parem, kui vahetate koguni keskkonda ( kooli). Ehk leiate siis sellise teenindaja, kes teile kohe gümnaasiumi lõputunnistuse valmis nikerdab! Kool on aga oma olemuselt riiklik sundasutus , sest meil on kohustuslik põhiharidus! AGA ÜHTEGI KLIENTI EI SAA SUNDIDA VASTU VÕTMA TEENUST, KUI TA SEDA EI TAHA! Mis me nüüd teeme?
5+3. september 2016, 09:10
Väga hästi kirjutatud Nipitiri poolt ja see peaks olema kohustuslik lugemine õpilastele ja nende vanematele. Printige see kommentaar välja ja riputage seinale!
Radist3. september 2016, 14:17
Ka mina annan Nipitiri kommentaarile viie!
ei tule välja,3. september 2016, 17:32
sest kool kaotaks, pearahas, maines jne. ning järgmisel aastal on vähem kliente. Kui teenindaja saab süüdistuse ja karistuse, siis on kõik rahul.
Sport3. september 2016, 20:56
Ei ole ainult kooli õpetajatel sama mure. Treeneritel samuti. Sport on kui lastevanemate harrastus ja nad arvavad, et tellivad muusika. Annad trenne sellise tundega, et läheksid miini väljakule. Ühtepidi väga armastad oma tegevust ja tahad lastele anda edasi teadmisi, teisipidi ei jaksa koguaeg vanematelt lööke vastu võtmast. Ja nii oledki trennis "tund korraga", äkki täna on parem päev. Ja kommantaator Nipitiri: Sulle 5+!
to: Nipitiri4. september 2016, 00:34
Väga õige jutt sul. Mina lisaksin siia juurde veel ühe tähtsa asjaolu - klient peab teenuse eest maksma ka. Oma isikliku rahaga ja hinnakirja järgi. Tahad, et su lapsele matemaatikat õpetataks, käi teatud summa välja. Tahad, et saaks ka veidi võõrkeelt ja kehalist kasvatust, maksa ka selle eest. ja nõnda edasi. Tänapäeva koolis on õppimine juba nii tasuta, et isegi õpikuid ei pea enam ostma, pole ime, et kord käest ära läheb, kui kõik kandikul kätte tuuakse.