Inimesed

LASTEVANEMATE VÄLIMÄÄRAJA | "Mis te seal koolis teete, et kodus kah veel tuupima peab?" (8)

LISA KOMMENTAAR

lugu nii2. september 2016, 14:11
arenenud Euroopa riikides õpitakse koolis, kodutöid tehakse ainult enne eksameid, neidki vajadusel, kogu töö toimub koolis.
1. september 2016, 13:10
üks asi, mis meie koolis puudub, on võimetekohane haridus. ja see jääbki vist puudu.
meil on kogu tähelepanu sellistele, kes kuidasgi kirjutama, arvutama, kingapaelu siduma jne. õpetada. aga kui inimene seda kõike juba enne oskab, siis ta käib koolis vahtimas ja igavlemas.
minu lapsega nii ongi. ja kurb, see kamm käib juba seitsmendat aastat. midagi uut pole kooliprogramm pakkunud. ja ilmselt ei paku ka.
...1. september 2016, 14:11
Pane huviringi. On ka teadmistepõhised huviringid, nt füüsika jne, mitte ainult kunsti ja spordi omad.
Emade1. september 2016, 13:10
pihta tuld jälle? Mis teil viga on, et emadepäev välja arvata, siis on vaja igal sammul naisi, kes on otsustanud laste kasvatamise raske töö endale võtta, halvustama peab?
AJ1. september 2016, 12:05
Üks asi, mida tuleks kuidagimoodi KOOLIS lastele õpetada on : kuidas õppida kõige tulemuslikult. Õpetajal on (loodetavalt) pilt ees laste individuaalsetest võimetest ja seeläbi ka parim võimalus õpetada nii kodus kui koolis teadmiste omandamiseks. Ema-isa-vanaema-vanaisa ei ole õiged õpetajad, nad on ju vaid "kontrollijad" - on õpitud-ei ole õpitud. Erinevate õppeainete omandamine on väga individuaalne ning paratamatult tuleb õppida ka vastumeelseid (aga nõutavaid!) ning need võivad võtta kogu "kvaliteetaja" lapsel. Nii kasvabki vastumeelsus.... algul õppeaine, siis kooli vastu...
aa1. september 2016, 12:04
"Mis te seal koolis teete, et kodus kah veel tuupima peab".
Nutitelefone näpime, kallis ema!
1. september 2016, 08:41
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
õpetaja1. september 2016, 11:34
Püüame lapsi koolis õppima õpetada aga õppimiskunsti nad ei soovi omandada, aina tuubivad kodus.
oo1. september 2016, 07:14
tänaval kuuldud I. klassi lapse ema jutujupp: " ...laps ütles, et klassijuhataja lubas klassile organiseerida Estoniasse balletietendusele külastuse. Ma ütlesin, et ei tea, mida ta sinna ära kaotanud on..."
Emal võib küll enne veidi aru olla, aga lapse kasvatamisel mandub see täielikult ja võib tagasi tulla, kui laps on pensioniealine.