Inimesed

"Suveniiri laulud on jäänud ning enam pole oluline, kes neid laulab." (15)

LISA KOMMENTAAR

eh2. september 2016, 07:40
igal ajal oma laulud. Meie aega sobis Suveniir oma lauludega, millel oli mõte, meloodia, südamlikkus ja ilu. Samasugune oli ka meie noorus.
Nüüd karjuvad-kiunuvad-vingerdavad staarid ennast inglise keeles kasvõi pooleks, esitades oma laulukesi, millel on mõnikord ka sõnum: mina tahan sind, sina tahad mind, võibolla ka mingi meloodia, mis aga selle kiunumise-vingerdamisega kusagilt välja ei paista.
Ka meie maitse on muutunud. Suveniir on ajalugu ja hea, et oli saatjaks meie nooruse ajal. Ega meiegi nüüd muusikast, lauludest ilma ei jää. Tuleb ainult valik teha ja pärlid saastast välja valida.
mm1. september 2016, 17:59
Suveniir oli eesti maarahva vaieldamatu lemmik. Suveniiri laulud rääkisid soojusest ja inimilikkusest.
Suveniir oli eesti maainimeste vaieldamatu lemmik. See, kes neid kirub ja mõnitab, elab ainult poolt elu-ilma soojuseta ja ilma inimlikkuseta. Polegi kogu aeg vaja anda mingeid "sõnumeid maailmale". Lihtsalt ja loomulikult elada, julgeda tunda inimlikke tundeid nagu armastus ja igatsus-see on peamine.
ah1. september 2016, 16:20
Kas inimene,kes ühte Suveniiri-meest Olevit järelejätmatult oma isaks pidas ja pommitas,on nüüd ema käest lõpuks õige tõe kätte saanud?
molekul2. september 2016, 00:23
Jah, Hendrik Vestmann teab täpselt, et tema isa on Henn Pai. On seda kogu aeg teadnud aga Olevile ennast pähe määrides nautis kuulsuse hüvesid.
Kas vastab tõele,et1. september 2016, 14:14
Sovieedi ajal oli Suveniir võimeline mängima kolmes kohas korraga,et solistid sõitsid poole ürituse pealt järgmisse paika ja kogu pakutav raha toodi kenasti koju?
Suveniir1. september 2016, 09:34
oli,on ja jääb.Vähemalt seni,kui neid laule veel kuskil kuulda saab.Lihtsad laulukesed,mis räägivad armastusest,kodust,emast.Kas keegi tahaks millegist või kellegist loobuda,see ju ongi ELU.
-1. september 2016, 09:31
,, Suveniir´´ oli hea ansambel. Heldur Jõgioja, väga heade südamesse tungivate, elulooliste laulusõnade autor. See on kunst selliseid sõnu mõtlikult ja samas haaravalt laulu sobitada ja otsa nad ei saanud,kuni manalateele läks. Kahju,et nii ruttu. Ta oleks veel palju ilusaid laule loonud. Rahu talle jätkuvalt.
1. september 2016, 09:22
Näpuviskajad, mida teie teate muusikast?! Kohapeal hüpelda ja karjuda, kui mõni hull karvane laval ringi jookseb nagu ahvipärdik ja mingit inglisekeelset arusaamatud möga röögib. See on teie arusaam muusikast!
Suveniir1. september 2016, 08:49
on minu jaoks Eesti rahva lolluse baromeeter. Kui niisugune ansambel mis tegi sihukest sülti oli rahva seas nii populaarne, siis sellele rahvale võib pähe määrida ükskõik mida - suvalisi poliitilisi utoopiaid, müüa nõiapeturavimeid jms. Pole üldse ime, et oleks olnud rahva tahtmine, oleks esimeseks presidendiks saanud Rüütel - 50 aastat rahvast rõhunud režiimi nomeklatuuri kõrgfunktsionär - missugune sõnum oleks olnud kogu maailmale. Aga poliitikud õppisid varsti ära, et rahva tema enda lolluse eest kaitsmise asemel tuleb võtta sellest viimane.
08:49, 1. sept 2016 -le1. september 2016, 16:22
Kas polnud mitte E.Tubin see,kes nimetas akordionit lollide pilliks---sa oled samasugune.
siis oli 1. september 2016, 23:48
see akordionile nime panija ise superloll.
on1. september 2016, 22:48
praegu lolluse baromeeter:ümberringi soorebased...uuuuu. Suveniiri lugudel oli kordi rohkem mõtet ja meloodiat kui praegustel mõningate nn. kuulsuste lugudel...Pole mõtet võrrelda filharmooniat ja rahvakunstikollektiivi, kuna esimest polnud kunagi meil näha aga Suveniir käis rahva seas ja oli populaarne.Ilves naudib jälle soorebaseid, igale oma.
manfred2. september 2016, 10:12
Shlaagritööstus on Saksamaal ja Rootsis kenasti ka praegu olemas, esinejad on megastaarid, rahvas hulllunud. See on ajaviitemuusika mis aitab puhata.
Sylviine Sylt1. september 2016, 08:20
Suveniir j@@b igaveseks ajalukku , kui veniva syldi kammerkoosseis.
Jah,2. september 2016, 00:10
nüüd saatke sinna Eurovisioonile selliseid laule ja ka vastavaid lauljaid, kes ei saa mitte viimast kohta ka. Ainult ingliskeelsed ja needki sõnad kaovad kuhugi laulja sisse ära, justkui oleks kuum kartul suus. Kui sul ikka häält ei ole, no mis sa tükid sinna esinema. Ega siis see pole mingi näitaja, kui haarad selle mikrofoni koos selle tokiga selga ja siis ise karjud kõveras seal peaaegu käpuli maas, et häält kuidagi välja pressida. Lausa inetu on vaadata, kuid paljud mõtlevad, et tänapäeval käibki kõik nii. Vot sulle siis soorebased ja kassitapp. Küll on "ilusad"laulud!