"Suur komöödiaõhtu!Foto: Aivo Kallas
Tele
31. august 2016, 16:23

SÜGIS KANAL 2: elu Austraalias ja kuhjaga komöödiat (1)

Austraaliast Ameerikani, Esnast rääkimata – just sellise ringi teeb maailmale peale Kanal 2 sügisprogramm. Ekraanile naasevad algaval septembril kõik eestlaste telelemmikud, aga ka mitu värsket üllatajat.

Ekraanile naaseb mitme saatega vaatajate südamed võitnud Tuuli Roosma perekond. Neljapäeval, 15. septembril alustav "Meie aasta Austraalias" viib sel korral põnevale seiklusele läbi rohelise mandri. Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare kaksikutest pojad Andres ja Kristjan on võrreldes Siberi- ja Hiina-aastaga suuremaks kasvanud ja üllatavad vanemaid sel teekonnal täiesti uuest küljest. Üllatusi pakub perele ka Austraalia oma mitmekesisuses, sest rohkem kui 10 000 kilomeetrit pikk teekond toob vaatajate ette nii ohtlikud ja haruldased loomaliigid, aborigeenid, tuhanded kilomeetrid asustamata maad, külalislahked inimesed kui ka ootamatud olukorrad.

"Suur komöödiaõhtu" stardib uue hooga juba oktoobri alguses. Ja seda teada tuntud koomikute trupiga, sest kaasa teeb juba tuttav trupp kogu hiilguses, sh aasta komöödiatäheks kuulutatud Argo Aadli, aasta meelelahutajaks valitud Tõnis Niinemets, Merle Palmiste, Juss Haasma, Mart Müürisepp, Mirtel Pohla, Kaisa Selde ja saatejuhina Tiit Sukk. Sketšide ja paroodiate kõrval läheb taas käima ka naljategelaste konkurss. Uued Herbert Vingud ja Suzi Vesikud ootavad pääsu ekraanile, sest pööraste ümberkehastumistega üllatavad algaval hooajal kõik näitlejad.

Septembri lõpus jõuab ekraanile suurejooneline meelelahutussaade, mis on jätkuks menukale sketšisarjale "Heeringas Veenuse õlal". Pühapäevane tujutõstja toob lõbusa stuudiošõu kõrval ekraanile ka täiesti uued ja seninägemata sketšid koos Eesti tippnäitlejatega. 

Uuenduskuuri on läbinud ka Eesti populaarseim põnevussari "Viimane võmm" ja peagi jõuab Kanal 2 ekraanile selle jätkusari "Siberi võmm". Kusagile pole kadunud ei Mikk Kotkas (Üllar Saaremäe) ega Anders Prikk (Robert Annus), kuid vürtsi lisab uude sarja Siberist esivanemate kodumaale saabuv Eesti juurtega võmm. Läänelik kultuur pole ainus väljakutse, mis kaugelt tulnud võmmi ees ootab, sest kohanema peab mees ka kange iseloomuga töökaaslastega.

Ehedaid elamusi pakub sel sügisel ka Roald Johannsoni juhitud reportaažide sari "Roaldi nädal", mille avalugu jõuab ekraanile reedel, 23. septembril.  Värve kokku hoidmata uurib Roald Johannson Eesti elu põnevaid kurioosumeid, aga ka tavaliste inimeste muresid ja rõõme. Kui kevadhooajal vahendas Roald Johannson maipühade tähistamist Ida-Virumaal ja Eesti elavate mustanahaliste argipäeva, siis sügisel uurib saatejuht näiteks Eesti külapoodide hingeelu ja internetikuulsuste salamaailma.

Juba alates 11. septembrist jõuab pühapäeviti Eesti televaatajate ette suve suurim meelelahutussaade "Ameerika talent" koos Vello Vaheri uskumatute etteastetega.

Uutest välismaistest kvaliteetsarjadest saab juba septembris iganädalaselt kaasa elada ka USA põnevussarjale "Chicago tuletõrje" ja Türgi ajaloolisele draamale "Sajandi valitsejanna".

Kanal 2 sügishooaeg stardib esmaspäeval, kui uudistemagasin "Reporter" on ekraanil taas kell 19 ja ekraanile jõuab ka "Kodutunde" värske hooaeg. Uuel nädalal kohtuvad vaatajad kohe taas ka "Radari" meeskonna ja "Pilvede all" kangelannadega, samuti alustavad peagi uute osadega komöödiasarjad "Köök" ja "Naabriplika", populaarne mälumäng "Kuldvillak", uuenenud politseisaade "Krimi" ning Kristjan Jõekalda ja Teet Margna juhitud "Nädalalõpp Kanal 2ga". Septembri keskel naaseb kolmapäevadesse ka Tuuli Roosma juhitud "Saladused", mis sel hooajal üllatab uudse lähenemisega, sest iga osa kujutab endast eraldi minifilmi. Rõõmus taaskohtumine ootab ees ka kõiki "Ühikarottide" fänne, sest uue nädala esmaspäeval toob Kanal 2 tagasi ekraanile menusarja vanad osad.