Kadri Kõusaar ning Tiina Mälberg mängufilmi "EMA" esilinastusel Jõhvi kontserdimajasFoto: Teet Malsroos
Film
31. august 2016, 14:06

Kadri Kõusaare film "Ema" sai Austrias parima mängufilmi auhinna

23.-28. augustil Austrias Kitzbühelis peetud filmifestivali põhivõistlusprogrammis võitis Kadri Kõusaare kolmas mängufilm "Ema" parima mängufilmi auhinna. 

Kitzbüheli filmifestival kuulub rahvusvahelise filmitootjate föderatsiooni FIAPF poolt akrediteeritud spetsialiseerunud võistlusprogrammidega festivalide hulka, kus võistlevad filmitegijate esimesed, teised ja kolmandad filmid.

Festivalil osalenud produtsent Aet Laigu sõnul oli põhivõistlusprogrammi žürii väga kõrgetasemeline: Viini päritolu produtsendi Danny Krauszi (1958) toodetud filmid ja seriaalid on võitnud mitmeid nimekaid auhindu, Gottfried Langenstein (1954) on Saksa tippjuht, kes töötanud kõrgetel ametikohtadel nii ZDFis ja EBUs ning on aastast 2010 ARTE asepresident, Peter Dinges (1961) juhib alates 2004. aastast Saksamaa föderaalsetfilmiinstituuti ning samuti Viinis sündinud staažika näitlejanna Nicole Beutleri filmograafiasse kuulub muuhulgas "Klimt" (2006) John Malkovichiga peaosas. 

Mängufilmi "Ema" rahvusvaheline esilinastus toimus USA tippfestivalide hulka kuuluval Tribeca filmifestivali rahvusvahelises võistlusprogrammis, olles seega esimene eesti film, mis nii kaugele - põhivõistlusprogrammi - on jõudnud. 

"Ema" festivalilevi jätkub juba septembris Euroopas ja Põhja Ameerikas. 

Mängufilmi stsenaariumi on kirjutanud Leana Jalukse ja Al Wallcat, režissöör on Kadri Kõusaar. Filmi peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest. Filmi produtsent on Aet Laigu.