Eurovisioni peaprodutsent Jon Ola SandFoto: Teet Malsroos
Inimesed
30. august 2016, 04:00

Eurovisioni-linn valimata: Ukrainas napib võistluseks sobivaid kohti (1)

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) vajab juba teist korda tuleva aasta Eurovisioni lauluvõistluse toimumiskoha väljavalimiseks ajapikendust.

Varem lubas organisatsioon lauluvõistluse võõrustajalinna teatavaks teha augusti alguses, siis aga sellel nädalal. Ometi pole ikka veel Ukraina kuue linna hulgast lõplikku valikut tehtud. EBU avaldas selgitava video, miks valimine viibib.

Eurovisioni peaprodutsent Jon Ola Sand räägib klipis, et EBU-l on korraldajalinnale palju nõudeid.

Seal peab olema rahvusvaheline lennujaam; võistluspaik, mis mahutaks üle 10 000 inimese; selle lähedal koht, mille saaks muuta pressikeskuseks ja kuhu mahuks 1500 ajakirjanikku; head tingimused delegatsioonide majutamiseks ja piisavalt eri hinnaklassis hotellitube.

Sand sõnas, et EBU ja Ukraina töötavad selle nimel, et kõik nõudmised täita, kuid praegu on suurim probleem sobivate kohtade puudus.

"Ukrainas pole Eurovisioni lauluvõistluse korraldamiseks sobivat valmis paika. Välja käidud kohtadel Dnipros ja Odessas pole katust, Kiievi esimesena välja pakutud spordipalee on vanamoodne, nende varuvariant, rahvusvaheline näituste keskus, on aga sobivam."

Sand selgitab, et võõrustajalinna valimine nõuab veel analüüsi ja seda otsust ei saa langetada kergelt.

Ta seletab, et Ukraina rahvusringhäälingule on seatud palju nõudmisi ja tähtaegu, millest tuleb kinni pidada. Praegu pole veel teada, millal võõrustajalinn välja kuulutatakse.