VAIKE JA MARET: Tegelikult ei ole Terje Luigel kaksikõde. Kaadrite filmimiseks, kus Vaike ja Maret olid kõrvuti, kasutati dublanti, kellel oli temaga sarnane keha.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
30. august 2016, 04:00

Terje Luik: kino on tavaliselt üks suur pettus ja kaadritejaht! (10)

Filmi "Vallatud kurvid" üks peaosalisi selgitab, milliste trikkidega filmi tehti – tal oli isegi kehadublant. 

Filmi "Vallatud kurvid" üks peaosalisi selgitab, milliste trikkidega filmi tehti – tal oli isegi kehadublant. 

"Filmi tehakse nii, et esmalt mõtleb režissöör välja kaadrid ja alles pärast seda, kuidas neid kätte saada," ütleb telerežissöör ja filminäitleja Terje Luik (75), kes on eestlastele ilmselt enim meelde jäänud filmist "Vallatud kurvid".

Tõstamaa üritusel "Kaduva? kino päev" esinenud ja "Vallatute kurvide" peaosaline, kaksikõdesid mänginud Terje Luige filmikarjäär sai alguse 57 aastat tagasi, kui ta valiti sellesse filmi Mareti ja Vaike osa mängima ligi kolmesaja kandidaadi seast. Esimest korda nägi ta filmi aga alles selle esilinastusel. "Mulle ei meeldinud kumbki osatäitmine. Aga arvatavasti olid mulle jumala poolt antud siiski mõlema õe omadused – üks oli poisilik ja teine daamilik. Ma olen elu ära elanud ja pean tunnistama, et mul on vaja ikka väga pingutada, et minust daam saaks. Sellepärast ma sinnapoole eriti ei püüdlegi," muheles Terje laupäeval Tõstamaa publiku ees. 

Edasi lugemiseks: