TELELE JA FILMILE ELATUD ELU: Tõnis Kask oli Eesti Televisiooni pearežissöör ja kunstiline juht, hiljem Eesti Telefilmi peatoimetaja. Tele- ja filmilavastaja tööde nimekiri on aukartustäratav. Olgu näiteks toodud filmid "Pimedad aknad", "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust", "Õnnelind flamingo", "Vana mees tahab koju" ning seriaalid "Mis Koosta peres uudist" ja "Õnne 13".Foto: Ingmar Muusikus
Inimesed
29. august 2016, 04:00

Tõnis Kask oli põhjalik töömees (2)

Laupäeval suri teenekas režissöör, seriaali "Õnne 13" isa Tõnis Kask. (2. detsember 1929 – 27. august 2016) 

Laupäeval suri teenekas režissöör, seriaali "Õnne 13" isa Tõnis Kask. (2. detsember 1929 – 27. august 2016) 

"Viimases telefonikõnes ütles Tõnis Kask, et ta vist enam Viljandisse ei jaksa tulla; et oleks tore, kui mina temale külla läheks – siis meil jätkuks juttu hommikuni," meenutab Luule Komissarov mõne kuu tagust vestlust. Ohates kohe: "Mul jäigi tema juures käimata. Kunagi ei tohi enam nii teha, et muudkui lükkad ja lükkad kohtumist edasi. Küll oleks selle aja leidnud, aga ei mõtle ju nii, et ära kaob… Nõndaviisi."

Režissöör Tõnis Kase ja Luule Komissarovi läbikäimiseni viis mõistagi oktoobrist 1993 ekraanil püsinud seriaal "Õnne 13". "Ma jään teda meenutama väga-väga suure tänuga. Tema usaldas Laine rolli mulle," ütleb Luule Komissarov. "Muidugi oli Astrid Reinla juba kirjutanud Laine rolli nii, et ole ainult naine ja mängi, aga Tõnis suunas ja aitas mind väga palju, et sellest Lainest tuleks ikka Laine. Tõnis tegi väga tõsiselt oma tööd. Töö juures ta eriti nalja ei teinud, aga kui me muidu kohtusime, oli meil nalja küll ja veel. Sest roll rolliks – kõigele lisaks said meist väga head tuttavad." 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99