Inimesed

Telefonimüüja nipid: tuleb tabada õige hetk, esitada õigeid küsimusi ja olla konkreetne (22)

LISA KOMMENTAAR

On29. august 2016, 08:52
ka selliseid tegelasi ette juhtunud ja jutt on lühike et osta ise
Manny28. august 2016, 22:24
Jah, põhiline on leida õige "saakloom" ja see surnuks rääkida.
Õnneks helistatakse harva aga kui, siis jääb vestlus lühidaks. "Tahad midagi müüa? Ei ole huvitatud."
KUIDAS SAADA LAHTI TELEFONITERRORIST28. august 2016, 21:06
LÕPETASIN SELLE IGAPÄEVASE (...JA KÕIGE ROHKEM TEGI HINGE TÄIS ÕHTUNE)
TELEFONITERRORI NII ET KÕIGEPEALT POOLE KÕNE PEALT KATKESTASIN JA EDASI LISASIN KOHE MÜÜJA NR. BLACKLISTI (NIIPALJU KUI KATSETAJAID ON OLNUD) JA PRAEGUSEKS ONGI RAHU MAJAS
Mina teen nii28. august 2016, 02:45
Kuulan selle kõnevuristuse ära ja lõpuks küsin, et kõik on ok, aga palun saatke mulle rahapakk ca. 5000 euri. ja ongi nägemist. Kulla reklaamijad ma elan maal ja mulle on tulnud aasta jooksul ca. 1m kõrgune klantspaperil igat reklaami, ahju ma seda paska ei pane, ehk leiab keegi mõistlikuma kasutuse sellele saastale, prügikonteiner pole vist töökate inimeste toodangule kõige õigem koht- või kuidas? TV-3 s vaatasin RIOT raadio vahendusel. Kas need reklaamid siis tõesti aru ei saa, kui inimesel on raha siis ostab ta mida tahab, kui aga seis s...t siis esimine käik on ikka allahinnatute lett. Need röövllikud laenud tuleks üldse ära keelata, mida meie väike sinisokk ainult takka kiidab.
Qwert27. august 2016, 16:54
Mina küsin tavaliselt kohe vastu, et kas oled müümas, ostmas või vahetamas, mille peale teine hakkab jokutama taolise küsimuse peale. Mul oli kolleeg, kes vastas alati, et raha lihtsalt ei ole, ja kuidas sa rahatule ikka müüd.
---->"Vabandage, kas Teil on hetk aega?"27. august 2016, 12:25
"Kui kõne alguses küsida näiteks inimese nime, siis sel hetkel ta nagu tardub – ei oskagi kohe midagi mõelda ja ütlebki selle automaatselt."
.
Ah et lausa tardub nagu halvatud küülik mao pilgu ees?
Võibolla kergeusklikud ütlevad kohe oma nime igale tundmatule helistajale. Kuid mina tavaliselt esitan vastuküsimuse: "Kellega Te nimeliselt soovite rääkida?" Vastuseks saan alati: "Sellega, kes telefoni vastu võttis." Selle peale ma vastan: "Kas Te siis ise ei teagi, kellele te nimeliselt helistate ja kelega Te soovite rääkida?"
Sellele järgneb tugev kolksatus ning vastaspoole reipa ja päikselise häälega telefonimüüja on oma telefoni virutanud hargile.
Mina olen27. august 2016, 12:00
samuti küsinud, kust on saadud minu salastatud number? Vastuseks sain: arvuti annab.
Kord helistati lapsele, võtsin telefoni käest ja küsisin: kas teate, et te helistate alaealisele lapsele.
Abikaasa on vastanud neile, et tal juba nende pakutav toode/teenus olemas- ka toimib.
Aga mina olen öelnud otse: te raiskate mu väärtuslikku aega ja kui minul on soovi, midagi teie poolt pakutatavat saada, siis küll leian selle võimalusel ka selle hankida.
Isale pakuti raamatuid, isa ütles, et huvi puudub, kuna ei oska lugeda ;)
Aga jah igasugust sõnnikut jms (eelpool mainitut) võib ju neile vastu pakkuda. Selline tel.müük peaks seadusega üldse keelatud olema (või vähemalt selliselt reguleeritud, et saad operaatori juures lepingus linnukuse panna, et tel.müüjad helistada ei saaks).
Operaatorid ise on ka, pakuvad mingeid pakette jms, olen öelnud, et kui ma oma olemasoleva operaatoriga rahul pole, küll ma siis ise leian sobiva. Ja noh reklaami on ka pakutud ettevõttele (raske raha eest muidugi)- samuti olen öelnud, et rahuolev klient ongi parim reklaam ja kui reklaami vajan, küll leian selle võimaluse ise.
E-Riigi probleemid.27. august 2016, 11:28
Arenenud riikides on telefonides programmid selliste lolluste tõkkeks.
Jürka27. august 2016, 11:21
Intelligentsele ja viisakale inimesele piisab ühest korrast ütlemisest. Mina ütlen telefonimüüjale "ei, aitäh", tema ajab ikka oma joru edasi. Ütlen teist korda - ikka sama tulemus. Kui ta ütleks, et selge ja vabandage tülitamast, siis peaksin temast lugu. Aga mina rumala ja ebaviisaka inimesega ei soovi rääkida ja mul ei jää siis muud üle kui kõne lõpetada.
.27. august 2016, 11:18
Olen selline vanamoodne--ütleme viisakas.
Aga igasuguste tüütuste vastu sain oma koolituse paar aastat tagasi, kui mingite Rumeenia mustlaste pottide--panide pakkumisest juttu oli, ja meie politseitöötajad soovitasid neile pakkujatele vastu hakata kasvõi agresiivselt, vajadusel valimata väljendeid. Niimoodi pidi need pahnapakkujad kõige paremini eemale peletama.
Peale väikest harjutamist õnnestub mul see praegu väga hästi. Kuigi, vahel mängitakse inimliku kaastunde peale--kui näiteks mingit järjekordset lollakat paketti pannakse müüma kena, noor neiu.
Ka temale võib järsult vastata--küll ta selle alla neelab. See peabki käima tema ameti juurde.
Minule meeldib27. august 2016, 11:30
Lasen pika jutu maha rääkida.Siis palun täpsustada ja uuesti rääkida.
Kui vastane ära väsib ja närvi hakkab minema, palun esmaselt teha kingitus ja siis hakkan alles ostma.
Kulutulena levis minu number ja enam ei helista keegi agentidest.
Maffia värk, vä?
ty27. august 2016, 11:10
Elisa style:
Soovin õnne, olete võitnud tahvelarvuti koos internetipaketiga.
Werty27. august 2016, 10:50
Kohe tuleb òelda ei ja ongi kòik mina olen nii teinud.
uurin27. august 2016, 10:24
Veelkorra tuletasin meelde, et mulle on ka helistataud, muidugi valivad nad aja, mil telefoniga rääkida ei saagi, pakkusid mingeid raamatuid ja kodumasinid, ma ise hakaksin neile pakkuma sõnnikut, et võta paar tonni, sul läheb kidnlasti vaja aga mul vaja ruumid vabastada. Et kui juba helistasid jus siis ikka teadsid, et mul sõnnikut on, muidu pleks sa mu salanumbrit välja peilinud...Ei tahtnud sõnnikut, pani telefoni ära, lihtsalt hakkasin üle või peale jutule rõõkima ja see mõjus. Ühele pakkusin aktiivselt saelaudu, ei tahtnud, pakkusin ka suurimal hulgal tühje pudeleid aastast 1982, ajasin nii peale, et pani telefoni ära. Neid ei maksa karta ega neid kuulama jääda, pane telefon kinni või mata oma jutuga tema ajuvaba loba ära.
Alles helistati.27. august 2016, 09:53
Minule taheti ühel päeval tulla koju puhastust tegema. Ma olevat loosimise teel võitnud sellise teenuse!? Peab ikka loll olema, et võõras inimene oma koju lasta ja siis kukub jälle oma kaubaga peale käima.
Urjuk27. august 2016, 09:52
Kasutan taktikaks soovitust helistada 900 **** numbrile - seal oleksin nõus neid ka ära kuulama, kuid eranumbril kindlasti mitte.
Lisaks sarnaselt KillaH -iga hakkan põhjalikult uurima, kus kohast ja kuidas ning millistel tingimustel saadi minu number. Juhul, kui väidetakse, et see on nende andmebaasi juhuvalik, siis nõuan helistaja firma nime ja kontakte. Kui lihtsalt nõuda juhatajat (ühendada või üle anda) antakse kõne üle kolleegile, kes mängib juhatajat ning tulemus on ikkagi ümmargune null.
KillaH27. august 2016, 09:36
Üldiselt olen müügiinimsetega hakkama saanud umbes 4 lausega. 1. asjana küsin, kust on nad saanud minu telefoninumbri, kuna see peaks olema salastatud ja igalpool internetis ma seda ei jaga. Kui vastuseks tuleb, et neil on lihtsalt numbribaas ja tema ei tea, kust number on pärit, küsin ma kohe juhataja telefoni otsa, et küsida, kust on number saadud. Siis hakkab keerutamine, et juhatajat pole jne, vastan ma et las juhataja helistab mulle siis uuesti, kui ta saabub ja edaspidi suhtlen ainult juhatajaga, või juristiga. Peale sellist rünnakut, soovib müüja kõnet lõpetada, kuid siis küsin veel, millisest firmast ta helistab, et saaksin ise juhatajaga kontakti otsida, mille peale soovitakse kohe kiiresti kõnest vabaneda, või on isegi kõne katkestatud.
ehitusmees27. august 2016, 09:25
Vastuseks pakun alati odavalt müüa kas 20 telliskivi, paki kivivilla või 3 karpi naelu. Tehing tehingu vastu. Selle peale küsitakse,et mis mul viga on. Ja mina soovitan tal endale ka vastata. Tema segab mind töö ajal ja mina võin vastata samaga.
Raivo27. august 2016, 09:22
Nende pärast ma lülitasin välja laua telefoni.
olku27. august 2016, 08:59
Need on kõige vastikumad inimesed kes telefoni teel püüavad pähe määrida igasugu nodi. Olen üks nendest kes pikalt saadab.
uurin27. august 2016, 08:57
Kas meie seadused lubavad inimesele vägisi müüa asju enda kasusaamsie eesmärgil. Mustalstel on see keelatud ja hoiatatakse nende eest, kas siis telefonimüüja tegevus on seaduslik, ka tema püüab lihtsameelseid, et neile ilma nende soove arvestamata müüa asju, mis on kallid, milleks neil pole vajadust ja mida nad on pelekäimisel sunnitud ostma. Mida ütleb seadus?
kuriorav27. august 2016, 11:10
Telefonimüüja maksab makse, mustlane ei maksa. Loomulikult on telefonimüüja tegevus seaduslik! :D