HÕISSA, PULMAD! Esimesed pildid jõudsid avalikkuse ette juba eile hommikul, kui Sandra ja Jalmar neid sotsiaalmeediakanalites Instagram ja Facebook avaldasid.Foto: Facebook/Kris Süld
Inimesed
27. august 2016, 04:00

Sandra ja Jalmar Vabarna peavad setu pulmi (4)

Eile keskpäeval pandi Värska kirikus paari torupillimängija Sandra Sillamaa ja pärimusmuusik Jalmar Vabarna. Sandra kannab nüüd uhkusega ka vägagi väärikat Vabarna perekonnanime.

Esimesed pildid jõudsid avalikkuse ette juba eile hommikul, kui Sandra ja Jalmar neid sotsiaalmeediakanalites Instagram ja Facebook avaldasid. Seal poseeris Sandra valges pitskleidis, mille autoriks oli ta märkinud Mari-Liis Saretoki, kes on rõivabrändi Kokomo Collection eestvedaja ja looja. Jalmar kandis Setu rahvarõivaid, autoriteks Jane Vabarna, Maret Vabarna ja Margit Mehilane. Värska kirikusse paaripanekule jõudes kandis Sandra aga juba teist, valget heegeldatud kleiti.

Abieluettepanek jõuluõhtul

Pulmakülaliste seas olid näiteks Tanel Padar, Susan Lilleväli, Andri Maimets, Märt Avandi, Lauri Õunapuu, Eeva ja Villu Talsi ning Kristiina Ehin ja Silver Sepp. Oma kohalolekuga rõõmustas pruutpaari ka president Toomas Hendrik Ilves.

Sandra ja Jalmar tutvusid Viljandi kultuuriakadeemias õppides. Nad olid koos kaks aastat, kuid läksid siis lahku. Ajakirjale Anne & Stiil rääkis Sandra, et midagi otseselt ei juhtunudki. "Ta oli lihtsalt nii noor mu kõrval, see ei tundunud piisav."

Jalmar oli endale aga pähe võtnud, et nad peavad taas kokku saama. Kui see mõni aasta hiljem juhtuski, oli kirg paari vahel alles.

Abieluettepaneku tegi Jalmar Sandrale mullu jõuluõhtul. "Valisin sellise õhtu, kus kõik on kohal. Ma ei hakanud kosjaminekut eraldi ette võtma ning teades, et Sandrale meeldib vaikne õhtu ja perekond, tundus see õige koht," rääkis Jalmar raadiosaates "Teistmoodi".

Sandra ütles, et jah-sõna tuli küllaltki kergesti: "Eks sellepärast sai öeldud jah, et ma usun Jalmarisse."

Augustikuises Anne & Stiilis paljastas Sandra ka, milline saab olema nende pulmapidu – kestab kolm päeva, saab alguse Sandra isakodust Viljandimaal, kulgeb Jalmari koju Setumaale ning muistsed kombed – itkemine pruudi lahkumisel isakodust ja tanutamine – on kokku pandud kirikliku laulatusega. Sandra rääkis ka, et kannab pulmas valget Kokomo valmis­kleiti ja teisel päeval saab selga Jalmari ema tehtud rahvarõivad.

Siis ei paljastanud Sandra aga veel, milline saab olema tulevikus tema perekonnanimi – ühest küljest meeldib talle põhimõte oma nime allesjätmisest, kuid teisalt tundub tore võtta uus ja väga väärikas perekonnanimi.