Presidendi roosiaias naelutas Linnateatri näitlejapaar Alo ja Hele Kõrve endale pilke nii tänu Alo lopsakale habemele kui ka Hele suviselt kaunile kleidileFoto: Teet Malsroos
Inimesed
26. august 2016, 19:24

Alo Kõrve: kasvatasin habeme, et varjata kulunud pintsakut ja pükse (10)

Näitleja Alo Kõrve püüdis läinud laupäeval Kadrioru roosiaia vastuvõtul pilke piraka puuraiduriparraga. „Mul ei olnud midagi paremat selga panna ja lootsin, et ehk tõmbab habe piisavalt tähelepanu, et ei märgata mu vana pintsakut ja kulunud pükse. Paistab, et nii ka läks,“ seletab mees naljatamisi oma stiilimuutust.

Möödunud nädalal Linnateatrit külastanud publikul oli tükk tegemist, et enamasti sileda lõuaga Kõrvet lopsaka habeme tagant ära tunda. “Mul läks pikalt aega, enne kui ma sain aru, et laval on Alo Kõrve. Püüdsin välja mõelda, mis näitleja see küll on,” meenutab Kersti, kes käis eelmisel teisipäeval vaatamas etendust “Aeg ja perekond Conway”. „Jäin mõtlema, et huvitav, kas habe on seotud mingi uue teatri- või filmirolliga.“ Teevad ju näitlejad rollide nimel vahel tublisti trenni, võtavad juurde või alla või loobuvad pikkadest juustest.

Linnateatri avalike suhete juht Margus Küppar kinnitab siiski, et Alo pole lasknud habemel sirguda ühegi osatäitmise pärast. „Ühe versiooni kohaselt kasvatas ta habeme spetsiaalselt roosiaia vastuvõtuks ning pääses tänu sellele ka kõige stiilsemate külaliste top 10-sse,“ annab Küppargi näitlejaga sarnase huumorimaigulise vastuse.

Anne & Stiili moetoimetaja Karolin Kuusik valis pildi Alost ja tema kaasast Hele Kõrvest tõepoolest taasiseseisvumispäeva vastuvõtu kümne maitsekaima kostüümi galeriisse, kuigi kiitis seal juures hoopis Hele trendikat plisseerkleiti ja tumedat huulevärvi.

Presidendi roosiaias naelutas Linnateatri näitlejapaar Alo ja Hele Kõrve endale pilke nii tänu Alo lopsakale habemele kui ka Hele suviselt kaunile kleidile Foto: Teet Malsroos

Kuid ka täishabe on viimastel aastatel nooremate meeste seas moeasjaks saanud. „Praegu on moes ja debüüdi teinud niinimetatud metsamehehabe, mis on täidlane ja jätab pisut metsiku mulje,“ rääkis salongi Kiired Käärid juhataja Heli Lina Õhtulehele mullu.

Kõrve peab oma suurest habemest aga ilmselt peagi loobuma, sest kui Conwayde perepoega, kes töötab 20. sajandi alguspooles linnavalitsuse ametnikuna, sobib ta sellega kehastama, siis septembri keskpaigast lavale naasva „Krabati“ teismelist võluri õpipoissi Witkot tõenäoliselt mitte.

Võrdluseks - vabariigi aastapäeva vastuvõtul käis Alo Kõrve veel täiesti sileda lõuaga Foto: Tiina Kõrtsini

Kes teatrirahvast on veel jõudsasti habet kasvatanud?

Näitlejatest on võimsa habeme kasvatanud ka näiteks Ott Aardam, kellele puhmas pard „Vargamäe perenaise“ suvelavastuses Katku Villu osas ka igati hästi sobis. Roosiaia vastuvõtuks oli Aardam habet tublisti kärpinud, kuid põsed olid siiski karvadega kaetud.

Ott Aardam juulikuus „Kõrboja perenaises“ Foto: Aldo Luud

Märt Avandi, kel on vaheldumisi olnud sile lõug ja lühem habe, näitas „Eesti laulu“ õhtujuhina tihedat täishabet, mida ta on nüüdseks küll veidi harvendanud.

Märt Avandi märtsis „Eesti laulu“ finaalis Foto: Teet Malsroos

Ka lavastaja Tiit Ojasoo, keda oleme harjunud kerge habemega nägema, on parra viimasel ajal võimsalt vohama lasknud ja näitas oma habemekasvu roosiaiaski.

Tiit Ojasoo presidendi roosiaia vastuvõtul Foto: Teet Malsroos

Karl Robert Saaremäe, kes tuntud seriaalist „Viimane võmm“, on Õhtulehele rääkinud, et ei julgenud varem kunagi habet välja kasvatada, kuid pidi seda tegema läinud suvel ühe lühifilmi jaoks, mis põhines Tuglase novellil „Suveöö armastus“ ja kus tal tuli kehastada sulaspoissi ajastul, mil žiletti käepärast polnud. Ka kõik edasised rollid on Saaremäe sõnul sellised, kuhu habe sobib paremini kui paljas lõug.

Karl Robert Saaremäe juulis Viljandi Kultuuriakadeemia diplomilavastuse „Inemise igä“ proovis Foto: Aldo Luud