Mullune võitja Jamala võidujärgsel pressikonverentsilFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
25. august 2016, 16:39

Ukraina ei suuda ära valida Eurovisioni võõrustajalinna (6)

Täna pidi selguma, milline Ukraina linn võõrustab tuleval aastal Eurovisioni lauluvõistlust, kuid pressikonverents tühistati, vahendab veebileht eurovision.tv.

Juulis teatati, et tuleva aasta Eurovisioni korraldajaks pürgib kuus Ukraina linna - Võistlustulle astusid Dnipro (endine Dnipropetrovsk), Harkiv, Herson, Kiiev, Lviv ja Odessa. See valik pidi taanduma kahele, millest võitja pidanuks selguma 1. augustiks. Vahepeal taandus valik kolmele linnale: valikusse jäid veel Kiiev, Dnipro ja Odessa. 1. augustil korraldajalinn aga veel ei selgunud. Täna päeval pidanuks toimuma pressikonverents, kus saaks lõplikult selgeks, kus järgmine Eurovision toimub, kuid vaid 20 minutit enne pressikonverentsi algust see tühistati, kirjutab ka eurouudiste portaal Wiwibloggs. Seda, miks teadaande tegemine edasi lükati, keegi kommenteerinud pole.

Fännid on sellisest käitumisest marus ning ütlevad lausa, et Eurovision peaks toimuma Ukrainast väljaspool. Mullune võistluse võitja Jamala aga on näiteks öelnud, et Odessa ei sobi võistlust korraldama. Kui Wiwibloggs temalt mõni aeg tagasi intervjuus uuris, kus võistlus siis toimuda võiks, vastas Jamala: “Ukrainas”. No muidugi Ukrainas, aga millises linnas? Kas Odessas, mille ilu ta kiitnud on? “Odessa on tore koht lõõgastumiseks ja jalutamiseks, kuid ma pole kindel, et Odessa on valmis Eurovisioni võõrustamiseks.” Dnipro linnapea Boris Filatov peab aga sellist pidevat tulemuse teatamise edasilükkamist häbiväärseks.