Foto: Vallo Kruuser (Delfi)
Tele
23. august 2016, 11:12

Vahur Kersna intervjuudest presidendikandidaatidega: minul on ammu selge, kes võiks olla järgmine Eesti president (28)

Vestlusaate "8 Eestit miljonist" tarbeks presidendikandidaatidega intervjuusid teinud Vahur Kersna sõnul saab alles silma vaadates teada, millise inimesega tegu, mistõttu ta juba ka aimab, kellest võiks saada uus Eesti president.

Kersna loodab, et tema jutuajamised annavad aimu, milline kandidaat on parim kõigist võimalikest, vahendab Menu saatejuhi sõnu saates "Vikerhommik".

"President, nii nagu vapp ja lipp, on riigi sümbol, mis töötab, näeb vaeva ja võtab vastu otsuseid iga jumala päev 24 tundi ööpäevas. /---/ See inimene peab olema parim," ütles Kersna.

"Minul on see ammu selge, kes võiks olla järgmine Eesti president, aga selles saates ajakirjanikuna mul ei ole mitte mingisugust õigust seda kuidagi väljendada. Ma pean andma kõigile võrdsed võimalused," ütles Kersna.

Kaheksa presidendikandidaati – Siim Kallas, Marina Kaljurand, Mailis Reps, Eiki Nestor, Mart Helme, Allar Jõks, Urmas Paet ja Jaak Jõerüüt – esitavad saates oma visiooni sellest, milline oli Eesti 25 aastat tagasi, milline täna ja missugune 25 aasta pärast. "8 Eestit miljonist" jõuab ETV eetrisse tuleval 23. augustil pärast uudistesaadet.