PRINTSESS JA TEMA KAITSJA: Ken Wharfe väidab, et jõudis nende kuue aasta jooksul, kui ta Dianat valvas, olla tunnistajaks nii tema armulugudele kui ka vingepussidele.Foto: Vida Press
Inimesed
23. august 2016, 04:00

Ihukaitsja: "Diana uskus, et tal veab viltu, kui vibraatorit kaasas pole." (16)

Ehkki printsess Diana surmast on kulunud ligi 20 aastat, paisatakse avalikkuse ette järjest uusi üksikasju tema kõmulisest elust. Südamete printsessi kunagine ihukaitsja on tulnud lagedale värskete paljastustega, mis annavad küll aimu Diana võrratust huumorimeelest, kuid mida paljud britid peavad talumatuks avameelitsemiseks.

Ken Wharfe töötas enda sõnul kroonprints Charlesi abikaasa Diana ihukaitsjana tervelt kuus aastat ja jõudis selle aja jooksul näha tema eraelu kõige hoogsamaid pöördeid salasuhetest abieluprobleemideni.

Esimest korda avaldas Ken Wharfe oma memuaarid juba aastatuhande alguses. Tookord olevat Briti kuninglik pere olnud vapustatud, et kunagine alluv pettis nende usaldust niimoodi.

Nüüd aga on Diana salaelu uuesti ajalehtede esikülgedel. Wharfe on tulnud raamatus "Diana: Closely Guarded Secret" ("Diana: hoolikalt valvatud saladus") lagedale uute paljastustega, millest mõned on õige pikantsed. Sedapuhku näitab ta Dianat vallatu vembutajana, kes kandis amuleti asemel kaasas vibraatorit.

Kunstvemb, mida printsess kutsus prantsuspäraselt Le Gadget’ks, olevat sõitnud printsessiga kaasa koguni tähtsatele riigivisiitidele. "Printsess armastas vempe," kinnitab ihukaitsja, kelle väitel sai Diana vibraatori õelt ühe iseäranis ülemeeliku õhtu järel.

"Vibraator oli Diana salamaskott."

Wharfe’i väitel osteti Le Gadget Pariisist 1992. aasta novembris. Tembutamises osales ka turvamees.

"Sain Diana õe Lady Sarah ja tema õukonnadaami nõusse, et nad peidaksid selle järgmisel hommikul printsessi käekotti. Diana leidis selle oma kotist Prantsusmaa presidendi Jacques Chiraci ja muusik Paul McCartneyga kohtumise vahel," kinnitab Wharfe. "Ta polnud kaugeltki solvunud."

Kunstriist tegi Dianale hirmsasti nalja. "See oli riigivisiitidel tema salajane maskott," räägib Wharge ja kinnitab, et Diana omistas vibraatorile lausa maagilise tähenduse.

"Ta uskus, et tal veab viltu, kui tal seda kaasas pole." Järgmise aasta märtsis unustas Diana Nepali sõites kalli maskoti Kensingtoni lossi öökapi sahtlisse ja lasi selle endale järele tuua. Vibraator toimetatid diplomaadiportfellis lennukiga tuhandete kilomeetrite kaugusele Nepali, kus see toodi Wharfe’i väitel Briti saatkonnas peetud pressikonverentsil hõbekandikul Nepali kuninga ette.

Kuningliku laevastiku kapten Ed Musto Paki avas paki kõigi silme ees, teadmata, mida see sisaldab. "Maad võttis vaikus. "Oi, see on kindlasti mulle,"" olevat Diana diplomaadiportfelli nähes turtsatanud. Kuid kapten Musto libistas kunstriista enda taskusse ning kõik hoidusid viisakusest seda teemat edasi arendamast.

Wharfe räägib Daily Mailis avaldatud memuaarikatkeis ka Diana armulugudest. Tema sõnul ringlesid 1986. aastal kuuldused, et Dianal on oma kaitseohvitseri seersant Barry Mannakeega kahtlaselt soojad suhted.

Kuulu järgi leidis tähtis õukondlane nad Charlesi venna prints Andrew’ pulmade eelõhtul kompromiteerivast olukorrast. Mannakeele pandi sulg sappa, aasta hiljem ta suri.

Dianal oli suhe Charlesi sõbraga?

Diana hilisema armukese James Hewitti väidet, et kaitseohvitser võidi mõrvata, nimetab Wharfe siiski väljamõeldiseks. Kuid tema sõnul oli Dianal rööbiti Hewittiga tules teinegi raud – autoärimees ja džinnifirma pärija James Gilbey, kes külvas Diana küll tähelepanuga üle, kuid kelle vastu viimane ei tundnud samasugust kirge kui Hewitti vastu.

Hoopis tulisemad olid printsessi tunded kunstiärimees Oliver Hoare’i vastu, kes oli abielus ning ühtlasi prints Charlesi sõber.

Suurbritannias on Wharfe’i kirjatöid põhjalikult tümitatud. Britid sooviksid, et nende armastatud Diana eraelu viimaks ometi rahule jäetaks.

Daily Telegraphi teatel aga on nii õunkonna allikad kui ka Wharfe’i kolleegid nimetanud tema mälestusi täielikuks väljamõeldiseks. Paljud usuvad, et ta tahab vaid tähelepanu ja raha.