Inimesed

20. augustil 2021 möödub Eesti iseseisvuse taastamisest 30 aastat. Õhtuleht taasavaldab 19.08.2016 ilmunud loo.

ÕL ARHIIV | Teletorni kaitsjate pikk päev, mis algas võõras ja lõppes omas riigis (44)

LISA KOMMENTAAR

Eesti raadiosegajad peatasid Dessantväelaste rünnaku Teletornile20. august 2021, 10:59
See mees ei tee tanki ja soomukil vahet, aga kelgib oma teadmistega. Juhuslikult Teletorni sattunud.20. august 2021, 10:58
raivo20. august 2016, 07:33
Kindlasti olid need sündmused julgete teadjate päralt,kuid kahju on sellest,et kogu Eestimaal ei tehtud sammugi agressiooni tõekestamiseks,mis jätab sündmustele paleepöörde maigu.
20. august 2016, 10:19
kes see loll ikka vabatahtlikult tanki alla tahab hüpata.
ilus tüdruk19. august 2016, 22:27
kummaline, et siinsed kommenteerijad , mitte kõik, on tohutult teadjad-targad targutajad, olid ise vist teismelised tollal. Oh kuipalju inimesi nägid kõike ja teavad, peale nüüdisaegsete noorte-pläägutajate, on ju silme ees tollane inimeste entusiasm. Kes millestki ei tea, ei taha teada, olge vait, kutsuge moslemid, ehitage neile palvemaju ja lakkugu nende tallaaluseid.Minu põlvkond ja eelmine, teavad täpselt, kes oli kes ja kus.
mees19. august 2016, 22:15
ei saanud se kohe mitte alata võõras riigis. se algas ja lõppes omas riigis mis oli okupeeritud võõraste poolt.
huvitav, huvitav19. august 2016, 19:56
Kes küll organiseeris kõik need rahvaliikumised, rahvamasside poolt ÜN saadikute Moskvasse saatmised, Balti keti, Eestimaa Laulu? Ah et üksikisikud said nii targaks ja aktiivseks, et kohe Miili kutsus Leeni ja Oss kutsus Kusti ja nii muudkui terve Eesti rahvas aga kogunes ja skandeeris ja näitas kogu maailmale, kuidas tahab vabadust? No ja lätlased ja leedukad kohe ise trügisid sappa ja puhta juhuslikult sattusid samale trassile eestlastega? Ja kõike hoolimata sellest, kuidas Rüütel ja Savisaar ja Rahvarinne koos intritega aktiivselt võitlesid vastu ja kutsusid aga Moskvast abivägesid?
No kui kõik on nii valesti ja valede inimeste poolt tehtud, eks siis teha restart, minna tagasi SRÜsse ja alustada uute ja õigetega, saavad uuednäod võimule ja vanast saastast lahti!!
!20. august 2016, 02:53
Ei sa kella tagasi keerata ega restarti teha. Sest seda mõnede poolt taga nutetud vana head NSV Liitu pole enam ammugi - see on juba ammu ajaloo pügikastis. Aga "tagasi SRÜ"-sse me minna ei saa, sest SRÜ-s ega Putinlandis pole me mitte kunagi olnudki. Seega meenuta vanasõna - enne mõtle, siis ütle! Ning enne ütlemist võiksid veidi ehk mõeldagi, kui mõistusselleni peaks küündima.
leo19. august 2016, 19:39
Kui 19. augustil Moskvasse saabusid varem KGB alluvusse viidud Tamanski ja Kantemirovski tankidiviisid, siis millegipärast ei olnud neile kaasa antud laskemoona ja toitu. Huvitav, kas Tallinna saabunud Pskovi õhudessantdiviisi üksustel ikka laskemoona oli. Muide, ka Pskovi õhudessantdiviis oli varem viidud KGB alluvusse
maitea19. august 2016, 18:58
kusagil mainiti et kaitsjad andsid vaikselt alla tulid ära peale viimast ultimaatumit aga asi lahenes moskvas pold enam midagi tõmmelda savisaar oli rootsis eelmine päev ise ka nägin kui oli näha et asi kukkus läbi läksid kõik julgeks
ahsoo19. august 2016, 22:29
kusagil mainiti....loe ajalugu aga mitte martlaari ajalugu.
Arusaamatu19. august 2016, 17:05
ma ei saa aru siin vingujatest. Vist kahetsete, et tollel aja oma sõnul aktiivsed olite? Üks oleks tagantjärele intrite miitingule läinud. Samal ajal sõimab Savisaart ja Rüütlit. Ajud ümaraks lakutud? Oled 25 a. valesid valikuid teinud ja nüüd otsid süüdlasi?
tuulelipud19. august 2016, 13:51
Teadaolevalt tol ajal ilmus Savisaar siis alles teletorni juurde välja kui venelaste tankitorud olid Jeltsini käsul juba ringipööranud ja alustasid tagasisõitu Venemaa poole.
Seega oli Savisaare roll Teletorni kaitsel ja päästmisel ÜKS SUUR JA ÜMMARGUNE NULL!
See on samasugune muinasjutt, nagu kesikud ühtelugu püüavad kinnitada nagu ilma Savisaareta ja Rüütlita meil Eesti taasiseseisvunud Vabariiki ei olekski.
Eht naerulugu
Asjaolud Savisaarega olid ikka vastupidised, ta püüdis kõigest väest Eestit jälle Venemaa mõjusfääri allutada.
19. august 2016, 13:56
SAVISAAR
pole ainsatki hetke soovinud Eesti riigi taastamist.
Moskva poolt tehtud ülesanne Savisaarele oli - luua Eestis UUS RIIK, kus oleks olnud kaks riigikeelt ja mis oleks olnud Moskva satelliit samuti kui praegu on Põhja-Osseetia ja Abhaasia.
Savisaar võitles sel ajajärgul järjekindlalt null-kodakondsuse eest, kus kõikidele sellel ajal Eestis elanud inimestele oleks antud Eesti kodakondsus. Sellega aga oleks automaatselt antud kõigile venelastele (300 000+ 200 000 vene sõjaväelast peredega) ja kõigile Eesti NSV-s viibinud mitte-eestlastele Eesti kodakondsus.
Eesti taasiseseisvuse segastel aegadel oli Moskva poolt Savisaare ülesandeks tehtud nn Rahvarindega rahvamasside oma mõju alla haaramine.
Aga tema häbiks ja kurvastuseks, massid (eestlased) ei ALLUNUD TEMA MÕJU JA VÕIMU ALLA, vaid soovisid taastada Eesti Vabariiki anno 1918.
Hoopis Eesti Kodanike Komitee loomine tagas selle, et Eestis võideldi ja hakati rääkima täielikust iseseisvusest järjepidevuse alusel ja nii võideldi Eesti Vabariigi taastamise järjepidevuse eest.
Eesti Komitee kutsel registreeris ennast EV anno 1918 kodanikuks 800 000 inimest, mis oli Eesti kõigi aegade massiivsem referendum.
TEGELIKULT AINULT SEE OTSUSTASKI.
Kasva veel, to tuulelipud!19. august 2016, 16:00
Mitte "teadaolevalt", vaid olin ise seal.. Enne käis Savisaar armeekindraliga tornis sees. Alles umbes tund hiljem hakkasid tulema korraldused tankettide ja elavväe lahkumiseks. Tead, tuulelipp? Polnud ma siis arg, ega ole nüüdki. Sinusuguste vilistajatega aga käituks palju rangemalt kui sina praegu valet lahmid. Ära tatikrae ärple!
to kasva veel20. august 2016, 03:22
Või Savisaar koos armeekindraliga? Kust ta küll sellise ässa välja võttis, kas saadeti talle Moskvast ekstra, panderolliga või? Sellise tärnide arvuga tegelased sellistes provintsikolgastes ei elutsenud. Neljatärni-armeekindraleid võis harilikult vaid Moskvas kohata. Teadaolevalt juhtis Tallinna garnisoni hoopiski viitseadmiral Juri Belov ja vaevalt et siin kohapeal garnisoniülemast kõrgema aukraadiga mehi oli. Ning garńisoni ülemana just tema võttis Pihkvast saabunud tulipead rajalt maha.
Ka Balti õhukaitset juhtiv komandör oli vaid kindralleitnant, keegi Zijautin Abdurahanov Muusea, ka talle oleme me tänu võlgu, sest ta ei andnud luba Balti õhuruumi kasutamiseks, et dessantvägesid kiirkorras õhuteed pidi mässulisse Tallinnasse toimetada. Sanktsioneerimata lendavad õhusõidukid oleks vastavalt instruktsioonile lihtsalt õhukaitseväelaste polt alla tõmmatud. Ja kui need pihkvalased mööda maanteid kohale logisesid, sai putš Moskvas vahepeal juba läbi. Meie õnneks
Isegi niivõrd suure ja olulise linna nagu Leningradi garnisoni etteotsa ei jagunud armeekindralit. Seda garnisóni juhatas tollal vaid kindralpolkovnik, keegi Viktor Samsonov. Ja muuseas, ka tema eiras tolle putšistikomitee korraldusi. Sest sai neilt käsu tankid tänavale tuua ja sealne 700 tuhande osavõtjaga miiting laiali ajada,
Huvitav, kus kohas sina siis seda armeekindrali nägid ning veel Savisaare käevangus. Kas sa ikka NSVL sõjaväelaste paguneid tunned? Vahest ajasid selle mõne neljatähelise kapteniga segi? Või pidasid kindraliks kogunisti mõnda kolmetähelist vanempraportšikku?
Kas sa telekat vaatad?20. august 2016, 08:16
Sealt juba vilksas koht, kus Savisaar kindraliga teletorni läks. Jah, kindral oli tol ajal balti ringkonna juht. Sellal "general baltiiskovo okruga. Kindraliga ta igatahes käis. Aga tatikraed peavad veel kasvama küll, et vahet teha tegelikkusel ja müütidel. Muide, ilma Rüütli Moskvas käiguta Jeltsini juurde, oleksite siiani nagu Krimm, venemaa osa. Sest siis poleks ka Jeltsini allkirjaga paberit, kus Jeltsin andis Eesti vabaks. Tead ikka, miks Venemaa Krimmi omaks peab? Dokumendi alusel. Nii oleks ka Eesti vabadus, ilma dokumendita, venelasele tühi koht. Ikkagi, Savisaar alustas Rahvarindega, Rüütel, kasutas juhust ja sai selle vajaliku allkirja. Vanduge, mida tahate, kasvama peate igal juhul.
On ikka ajad!19. august 2016, 13:22
Venelased sõimavad eestlasi fašistideks, eestlased eestlasi kommunistideks! Mine võta kinni, mis värk on?
Tegelikult on19. august 2016, 12:17
Savisaarel, putši ajal ka Rüütlil, väga suured teened sesse ees. et me praegu omaette riik oleme. Siis olid ajad sellised, et kui kommunist ei olnud, ei pääsenud ka suurte tegudeni. Ei olnud, millest isegi alustada, et võidelda. Kas praegu on teisiti? Ei ole. Kas tavainimene pääseb meedias välja ütlema tõde? Kas tavainimene saab kõiki dokumente näha? Ei saa see tavainimene muud kui anonüümselt kommenteerida. Sedagi vähestes kohtades. Ühte saab tavainimene küll nagi 25 a. tagasi: Ta saaks minna Toompeale meelt avaldama. 25 a. tagasi oli rahvas ühtsem. Nüüd enam seda pole. Propaganda on teinud tõsisest töömehest ara lamba. Kes siin sõimab Savisaart ja Rüütlit kommunistideks. Rüütlist ei tea, aga Savisaar visati komparteist 90. a. välja Rahvarinde loomise pärast. Kui palju on aga tänaseni kommuniste Eestit valitsenud? Üks, kõigile tuttav on Ansip. Teisi on veel. Ja kui Rõivas polegi kommunist, siis tema teod ei erine Ansipi tegudest. Riigis vohab veel eht kommunismi hõng. Savisaar ja Rüütel vähemalt võitlesid kommunistidena kommunismi vastu, praegused kommunistid aga on ideelised kommunistid. Nii, et on mõelda küll, keda sõimata, kelle taldu lakkuda.
No nii, ma siis küsin rahvalt:19. august 2016, 12:44
Kelle eest võitlesid kommunistid Savisaar ja Rüütel toona? Rahva eest. Kelle eest aga võitlevad tänased valitsuse kommunistid?
19. august 2016, 12:59
juutide eest võitlevad.
to Tegelikult on19. august 2016, 16:03
Näeda sa nüüd! Ja sellistega tahad sa veel Eestis oravaid küttida? Unusta ära! Orav on näriline ja orav oravat ei küti. Vana eestlast enam ei ole. Järele on jäänud vaid pehmeajulised lambad.
Noh, lapsed?19. august 2016, 11:28
Kas teate, et kuni 20. 08. 1991. õhtuni kestis veel NL kord? Sinnamaani olid kommunistid suured härrad ja nautisid võimu. Alates 20. 08. 1991. a. on võimul teised, aga sama värvi valitsejad. Pikimat aega reffid. Ja täpselt sama, ka nemad ainult saavad nautida suuri hüvesid, samasuguseid, mis nõukaaegsedki. Sel ajal pidid olema punases parteis, et saada selliseid hüvesid. Nüüd pead olema Reformierakonnas, et samu hüvesid maitsta. Kas teate, lapsed, mis vahe on nõukaaja ja praeguse vahel? Nõukaajal oli töölisel rohkem õigusi. Kui tööle võeti, ei tohtinud täispalka kopka võrragi vähendada. Oli tööd või ei olnud. Arstiabi oli tasuta ja kättesaadav kõigile. Keegi ei teadnud, mis on aktsiisitõus. Kõik oli defitsiit, aga kõigile ka jätkus. Nüüd on kõik tasuline. Isegi palga saamine. Kui sammu astud, maksad. Nõukaajal olid jah, piirid kinni. Nüüd on lahti, aga kui paljud piiritaha jaksavad minna? Ära me ju nõukaajal elasime. Nüüd on ära elada tükk keerulisem. Jääb üür, elekter maksmata, oled kuuse all. Nõukaajal seda ei tohtinud juhtuda. Võiks veelgi võrrelda. Aga öeldakse: "Mida pole saanud, ei tea tahtagi". Seega, lapsed! Kuulake, mida vanemad, tavainimesed, räägivad! Vanade poliitikute jutt on pask. Sest nemad olid enne punased, nüüd on sinimustvalged. Hingelt aga kommunistid. Kokkuvõttes, kameeleonid. Uskuge, lapsed! Elu polegi vaid pliks ja plaks. Väga palju keerulisi küsimusi on, mida selgeks saada.
anti19. august 2016, 10:39
Reveli munitsipaaltöötajad ka antud teema all oma pealiku olematuid teeneid kiitmas.
paraku19. august 2016, 10:32
Öeldakse, et iga revolutsioon sööb oma lapsed. Tegelikult on nii, et revolutsiooni lapsed söövad oma vanemad. Seda on siinsetest kommentaaridest selgelt näha. Kui kõik eestlased (lätlased, leedulased) oleksid boikoteerinud nõukogude võimu, oleksid võimuorganites olnud ainult venelased ja venestunud muulased ning iseseisvuspüüdlused oleksid veriselt maha surutud. Need, kes pole nõukogude "viljastavates" tingimustes elanud ja virisevad, et elu on praegu oh kui raske, ei tohiks arvustada neid, kes Eesti iseseisvuse taastasid. Masendav on neid kommentaare lugeda.
penskar19. august 2016, 14:50
osaliselt su jutt õige, aga selle aja kommunistid lõid vabaduse endale, nüüd rikkad ja elavad laialt. Minu, kes oli alati nõutud töömees ja palk alati keskmisest kõrgem, on praegu pension 283 euri, mis mul sellest vabadusest, hoopis orjus on, kui ei suuda isegi oma maakonnas sugulastele külla sõita.
JUHAN19. august 2016, 09:46
Tol ajal juhtus mõndagi huvitavat, millest meile pole räägitud. Vestlesin hiljuti praegu Soomes elava tuttava, kes tol ajal kah politseis töötas. Tema rääkis nii mõndagi huvitavat, mida neil päevil patrullis olles nägi. Näiteks seda, et teletorni ümbritseva ja dessantlaste vastu protesteeriva rahva hulgas oli päris palju ka vene rahvusest, venekeelseid elanikke. Aga nägi muudki. Et kuidas mõned püüdlikud kalasadamas seisval kalalaeval punalipu heiskasid. Ning kuidas mõned eesti rahvusest pareitöötajad saabunud pihkvalasi kostitasid, nendega kokku lõid ning kokku jõid. mina kuulasin seda lausa suu ammuli.
lubja jaak19. august 2016, 12:18
mulle rääkis inimene kes olla seal olnud kuidas keegi oli punaarmee lähenedes hakanud zigulilt ;kodukaitse; kirju metsa all maha kraapima. ei tea kas vastab täele
JUSS19. august 2016, 09:34
Need mehed vääriksid ehk suurimat tunnustust, sest nemad riskisid tookord täiesti teadlikult oma noore eluga. Sest see oli veel kõigil selgelt meeles, mida eriüksuse mehed Vilniuse teletorni meestega tegid. Laibakottidesse pakkisid.
Aga kuidas on selle vapruse hilisema tunnustusega? Vaat kui hiljem hakkas kõikvõimalikke aurahasid, riste ning tähti sadama. Väljamaalatele Maarjamaa riste, kodumaistele teisi. Ning mida vähem asjaga otseselt seotud ning soojemal kohal, seda auväärsemat ning kõrgemat järku. Äkki olid kõik suurte eriteenetega, isamaa ärapäästjad. Ainult teletorni mehed, tõelised kangelased kippusid kuidagi tahaplaanile jäämaa. Ja kui lõpuks järjekord nendenigi jõudis, siis neile meestele jagus veel vaid Kotkariste ja neidki neid kõige nigelamaid, kõige madalamat järku. isamaa ei näidanud üles just kuigi suurt tunnustust ega tänulikust. Siiski eksin. President Ilves tuletas neid veel kord meelde, kuid tema oli eriti "helde". Tema premeeris igaühte mingi suveniir-kivitükiga. Käib sellistele küll!
Meenub kunagine Rüütliristi kavaler Harald Nugiseks, kes Narva jõel haavata sai, Rüütliristi välja teenis ning hiljem stalinliku põrgu läbis. Temast küll räägiti, kuid ettevaatlikud riigijuhid ei julgenud vanameest hiljem autasustada. Et mida ütleb siis lääs ning eriti juudid? Ta sai teenetristi vaid luterlikult kirikult, Kaitselliidult (sealtki vaid selle kõige madalamat järku risti). Kuid lõpuks tunnustas rahvas ise teda suurima, erakordse tunnustusega, rahvaalgatuse korras asutatud kullast Eesti Rahva tänumedaliga. Mis on minu arvates märka suurem tunnustus, kui kõik presidentide poolt jagatavad tähed ning ristid kokku. Mine tea, vahest pälvivad ehk pooleldi unustatud teletorni kaitsjadki veel mingi autasu?
!!!19. august 2016, 17:58
On teisigi, kellel oli Eesti vabaduse saavutamises mingeid teeneid, kuid kes unustusse jäid. Näiteks ilma Jeltsinita ei oleks mingit EW taastamist olla saanudki. Vastupidi, Pihkva automaattelefonivabrik oleks kiirkorras täitnud tolle putšistid komitee kiirtellimuse 250 tuhandele paarile uutele, täiendavatele käeraudadele. Ja võite kolm korda ära arvta, kelle randmetele need siis oleks pandud. Ja kuhu poole ešelonud loomavagunitega oleks kursi võtnud.
Kui läks aga ordenite jagamiseks siis kõige suuremad ning uhkemad ristid said just need lääne poliitikud, kes meid muudkui manitsesid ning noomisid, et Gorbatšovi mitte ärritada ning soovitasid iseseisvumise mõtted maha matta. Jeltsin ei saanud samas aga meilt oma rolli eest isegi mitte kõige väiksemat, kõige närusemat medalitki.
Riik19. august 2016, 23:24
Esialgu USA ei plaaninudki Eestile iseseisvust. Venemaa oli juba USA valduses Jeltsini üleminekuga USA poolele, siis ei peetud vajalikuks Eestile iseseisvust.
Et aga Baltiriikides oli vabadusvõitlus hoo sisse saanud, siis USA otsustas Baltiriigid teise taktigaga allutada. Eesti okupeerimist teostas USA koosseisuline luureagent Kelam, kes organiseeris kaksikvõimu, Ülemnõukogule lisaks kodanike komitee.
Eesti "vabadusvõitlejad"? ...hahaaahaaa!19. august 2016, 09:12
Arnold Rüütel – praegune EKRE auesimees oli ENSV Toompea tippkommunist nr1, Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi Ülemnõukogu Presiidiumi pikaaegne esimees; Eestimaa Kommunistliku Partei Keskkomitee staažikas liige
Savisaar - vene okupatsiooni ehk ENSV ajal Toompea kõrge kommunist nr.5, olid mõlemad selle verise vene okupatsiooni valitsuse tööriisad, kollaborandid ehk kaasajooksikud ja Moskvale uraaa-karjujad, kes küünte ja hammastega hoidisid sellest NSVLi riigikorrast kinni, sest kõik sellised karjäärikommunistid elasid sel ajal nagu rotid viljasalves.
1988. aasta kevadeni oli Arnold Rüütel nii poliitilises tegevuses kui ka avalikes sõnavõttudes täielikult lojaalne ja ülimalt ustav Nõukogude Liidu keskvõimudele.
20. veebruaril 1988 üle kantud televisioonikõnes kritiseeris ta Balti küsimuse ülestõstmist USA poliitikute poolt ning väitis, et "mingit tagasiteed kodanliku Eesti Vabariigi juurde ei ole ega saagi olla".
Kõige selle valguses on tõesti kohe äärmiselt vastik, osegi tragikomöödiline jälgida seda, kuidas kesik-ekre trollid püüavad nii Rüütlit kui ka seda hääbuvat ja seniilselt ning mitme-setme kriminaalsüüdistusega Savisaart jäädvustada Eesti taasiseseisvumise ajalukku kui suuri taasiseseisvumise liidreid.
ENSV punaparunid19. august 2016, 09:19
ENSV Toompea tippkommunistid nagu Savisaar, Rüütel ja palju teisi elasid samuti nagu la Venemaa punaparunid, totaalses luksuses.
Neil oli kasutada tippkommunistidele ettenähtud erinumbriga riigi mustad Volgad koos juhiga, nad elasid Siberisse küüditatud rikaste eestlaste villades.
Nad kasutasid ekstra tippkommunistide erikauplusi Toompeal, kuhu ühegi lihtsureliku jalg ei saanud astuda, sest püssimehed kihutasid iga ilma propuskita inimese sealt luhvtiga minema ja ei lasknud kedagi sinna ligilähedalegi.
Need nomenkaltuurile mõeldud kauplused olid parimatest kaupadest ja kaubaküllusest lõhkemas.
Samal ajal elas iga lihteestimaalane suurimas toidu, riietuse ja kõige nappuses.
Veel olid nende Toompea punaparunite käsutuses ainult tippkommunistidele ettenähtud haiglad, polikliinikud, parimate arstide ja meditsiinilise tehnikaga jne.jne.
Andres19. august 2016, 10:11
Miks on unustatud M. Lauristin, kes praegugi on pigide eestkostja. Ja lauristinide suguseltsi hindamatud "teened" Eestile, mida ei tea mina ei Rüütli ega Savisaare esivanematest.
19. august 2016, 13:38
M. Lauristini loo sai j#etud just sinu kiejutada.
Ootame!
Urmas19. august 2016, 17:38
Ärgem nüüd päris Piibli juttude järgi ka hakkame käituma, et hakkaks vanemate patte nuhtleme seitsmeda põlveni välja!
Kuhu on jäetud19. august 2016, 07:57
Edgar Savisaar ja Arnold Rüütel,nemad tegid põhilise asja ära?Ilvesel polnud mingit pistmist siis Eestiga.
muigega19. august 2016, 10:37
Mis imetegusi siis edgar elmarovitš korda saatis. Olin tol ajal 32 aastane ja aktiivne tegelane aga ei meenu savisaarest peale 'kolmanda vabariigi' peale surumisest midagi. Nagu ta lakkus kremli pära tol ajal nii teeb ta seda praegu
32.a. peaks ju19. august 2016, 12:48
ometi mõistuse juures olema. Aga looduses on igasuguseid hälbeid.
Radist19. august 2016, 13:15
Sa nüüdseks 57-aastane muigaja vist ei taha mäletada, kes tollal Teletorni
juures dessantväelasi maha rahustamas käis, et edasine omavolitsemine
Tallinnas neil mõttetu, sest putšikatse Moskvas on läbi kukkunud. See oli
Eesti peaminister Edgar Savisaar, keda sa mõnitavalt "edgar elmarovitšiks"
nimetad.
Mainid kolmandat vabariiki. Prantsusmaa näitel tähistab see ühe riigi
formatsioonimuutust läbi ajaloo. Tinglikult (väga tinglikult!) võib seda ehk ka
Eesti kohta kasutada. Esimene Wabariik 1918-1040, iseseisev ja kapitalistlik.
Teine vabariik 1941-1990, annekteeritud ja sotsialistlik. Kolmas alates 1991... ,
taastatud iseseisvuse ja kapitalismiga. Mis sulle selle "pealesurumises" nii
väga vastumeelt on? Oleksid tahtnud igaveseks "teise" jääda või, et nüüd
kibestunult ironiseerid?
Bdjdkdn19. august 2016, 07:08
Käisin tornis eelmine nädal. Mötlesin tolleaegsele vaprusele ja pealehakkamisele. Soov kaitsta OMA riiki. Kui need vaprad oleks teadnud kuhu mylkasse Maarjamaa juhitakse, poleks neid vapraid nöndapalju leidunud.
19. august 2016, 08:50
Eks sai käidud lauluväljakul ja balti ketis, aga vist oleks olnud targem interrinde miitingule minna.
minesiis19. august 2016, 22:28
19. august 2016, 06:47
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
19. august 2016, 09:33
"ingel" ja Mooses, raskelt haige edgar,
sa napakas, lõpeta see iseenda promomine!