Inimesed

Arved Haug sai tütarde hülgamise andeks alles surivoodil (33)

LISA KOMMENTAAR

Naine le20. august 2016, 20:19
Kõik ei ole nii ühene. Kahjuks minu laste isa( lapsed 7 ja 9) ei kohtunud oma lastega kuni nad suureks kasvatasin. Väikese raha laste toetuseks andis ta ukse vahelt ja kadus,sest uus naine valvas eemal teeotsas. Kutsusin,et lapsed tunnevad temast puudust ja leidku aega nendega omavahel tegelda (ilma minuta) Vastus oli selge EI,kuna uus naine oli armukade. Uskuge, emadel on suurim valu,kui lastel on valus.
naine20. august 2016, 21:10
Usun muidugi. Eks see uus saab ükskord omal nahal tunda sama valu. Mina usun, et see, mida teed teisele, tuleb alati tegijale tagasi. Väga rumal naine oli siis see uus naine.
Horros19. august 2016, 14:33
Neljanda pildi pildiallkiri ei lähe kokku pildiga.
.
Pildil on harmoonium.
Filoloog.19. august 2016, 14:12
Tere. Reet Reedaks Reet on eesti rahvale teada kes ta on kuid mis sõna on surivood või mida see tähendab?
Tups19. august 2016, 19:00
Filoloog, ehk tead sellist kohta: www.eki.ee (Eesti Keele Instituudi koduleht). Sealt saad allati vajadusel sõna tähendust vaadata! Kopeerin siia sulle kokkuvõtte "surivoodi" kohta:
suri|ase
surivoodi
suri|säng
surivoodi. Lapsed seisid ema surisängi ees, juures, ümber. Vanaema lebab surisängis.
suri|voodi
voodi, milles keegi sureb, surija voodi. Lapsed seisid isa surivoodi juures, ees, ümber. Haige vaevles surivoodil. Alles surivoodil leppis ta oma vaenlastega (ära).
surma|säng
surivoodi
surma|voodi
surivoodi. *.. meie tegemata tegudest veel surmavoodil vaevleb süda ahastuses. H. Raudsepp.
to lugeja19. august 2016, 14:00
Reet ei läinud Ivo Linna juurde. Tal jätkus nii palju jultumust, et ta tõi Ivo elama oma mehe, lapse isa ehitatud majja. Hiljem siis läksid Ivoga oma teed. Seda kirjutas Reet oma raamatus. Ja seda isa teemat ja isa naisi lahkas ta ka seal põhjalikult. Kui ta on isale andestanud, miks ta siis ise maha ei rahune, see teema võiks juba lukus olla.
20. august 2016, 15:52
tahaks teada, kuidas see Ivo toomine välja nägi? Veda talvisel ajal kelguga või tellis puksiiri abi või lausa tõstuki? Sinu jutust saan aru, et Ivo hea aga Reet paha, seepärast tahakski nagu juba teada, kuidas neid "häid" tuuakse-viiakse lükatakse-tõmmatakse või lausa perelt ära võetakse...jne?
?20. august 2016, 16:31
E kuidas? Tõmmatakse müts üle kõrvade ning silmade, võetakse käest kinni ning talutataksegi. Vähemasti nii võiks see ühe vaiandina minu fantaasias välja näha, Kuigi võib ka muudel viisidel, nagu sina eespool mainisid. Ja kindlasti on veel muidki variante.
20. august 2016, 21:41
ei no muidugi peaks selliseid variante küllaga olema, aga ma pole aru saanud, miks "hea" vastu ei hakka, kui halb teisaldab ja toimetab. Isegi vana tiibklaver osutab mingitki vastupanu, aga elusolend...eriti veel suurem elusolend ... no müstika, mu meelest.
Äkki ta siiski tuli siiski ise, ma pakun? No ja kui tema ise tuli siis võib ju olla, et maja ehitati Reeda vanemate rahade eest? No et nii ilus ja puhas vast ikka võõra mehe rahade eest ehitatud majja ei kipuks, kui just kelguga ja silmad kinni...
See et eelmine ehitas, no norm, ta ju elas seal ja pealegi materjal töömestega tasuta käes. Polnud just eriti raske, kui oli nõus maja hülgama.
Ma oleks ka nõus ämma maja hülgama, aga oma ema maja mitte ja enda ehitatud maja ka mitte.
Meie ühiskonnas on kombeks meetele tiivad selga ja pühapaiste ümber pea joonistaga, aga päris elus pole nad nii pühad midagi, pere juurest viimiseks või toomiseks kelku tarvis pola, isegi müts visatakse peast, et aga kiiremini jõuaks.
Veider, et mehi süüdimatuteks alandataks ja võetakse seda kui raskekujulist heategu meessoole, kui tegelikult on see meessoo vastane kuritegu hoopis.
kui sa ei tea, kes olid Reeda esimese mehe vanemad, siis ära pläkuta21. august 2016, 10:21
Loe Reeda raamat läbi, saad targemaks, ka selles, kes on Reet. Seal tehakse ka oma lihasest sümpaatsest õest hakkliha. Ainus, keda säästetakse, on Ivo. Õudne naine, ja tuleb jälle halama.
kuidas21. august 2016, 22:36
esimese mehe vanemad asjasse puutuvad? Mind huvitas kuidas Ivo TOODI. Nöörist tõmmati või tagant lükati? Või hoopis ära tinistati?
No, kui juba jutuks läks, siis oleks huvitav teada, kuidas "vana" välja puksiti. Kutsuti kandilised, pärast lukuvahetus...?
Mul üdiselt arvamus, et äkki ei toodud-viidud kedagi, äkki käis kõik vabatahtlikult?
Toomas19. august 2016, 11:14
Tundsin Arved Haugi Lääne Kaluri varietee ilusatest aegadest.Oli väga tore ja andekas mees!
naine19. august 2016, 10:36
Minu erapooletu arvamus katkiläinud peredest, kelle juurest mees jalga on lasknud,on selline - lastel on tõesti väga valus, naisel ei ole valus mehe pärast, kui aus olla, vaid oma laste pärast, sest nemad jäävad isata. Mehe või elukaaslase võib alati uue leida aga lastele isa mitte. Seepärast on mul kaks soovitust - kui mees tahab tõesti jalga lasta, sest elud ei sobi, siis tehku seda aga side lastega peab alles jääma ja siin on emal suur roll. Kui ta oma lapsi armastab, siis ta lubab lastel ka isaga suhelda aga mitte ei ela oma kibestumist laste ja mehe peal välja. Ja teine variant on see, et tõmmaku siis mees (ja naine ka kui soovib) ringi ja lahutagu siis kui lapsed juba suured, kui muidu tõesti ei saa. on ju võimalik laste heaolu nimel nägu teha , et kõik on korras. Kui muidugi osatakse hästi näidelda, seda jällegi laste pärast. Lastele on vaja ilusat peremudelit, et oma eluga hiljem hakkama saada. Tehku vanad inimesed mida iganes aga lastest on tõesti kahju, nemad ei ole ju selles süüdi, et vanemad omavahel läbi ei saa. Laste psüühika saab ikka kannatada küll, isegi kui alguses sellest aru ei ole saada.
Motle peaga19. august 2016, 10:47
ei tundnud Arved Haugi, oli andekas ja tookas. Kui Reet on omakasupuudlikkuse ja lausa valetamise oma emalt oppinud, ei ole midagi teha. Isegi seda meediasse tukkimist ei saa ara lopetada.
saima19. august 2016, 11:13
Reeda esimese lapse isa ei läinud ise lapse juurest ära, vaid Reet läks lapsega Ivo Linna juurde! Millised olid lapse tunded?
ILMAPEATULE19. august 2016, 12:31
MIS VALETAMISE,SEL MEHEL OLI JU VÄLJAPOOL ABIELU KARI LAPSI JA MUUDKUI ARMATSES KUS AGA SAI! KES SIIN VALETAB,HÄBI SUL OLGU!
kogu maa19. august 2016, 15:07
tuli täita lastega, kes Eesti vabaks võitleksid :). Kangelane.
kindlasti oli arved20. august 2016, 12:22
andekas ja tookas, selle vastu ju keegi ei vaidlegi. aga oli ka naistemees, kes lapsi mitmele poole kyla peale tegi. et peaks selle maha salgama? mis sa kujutad ette, et need naised, kes arvedi lapsed yksikemadena yles pidid kasvatama, unustasid selle fakti, kes nende laste isa oli, ara voi?
ta on19. august 2016, 10:08
alati tähelepanu keskmes püüdnud olla oma minatamisega. "Säästumarket iga päev"
no19. august 2016, 10:04
mötetu mutt, ole õnnelik ,et sul oli selline isa .Parem täna teda ,et ta üldse oli.
vaata,19. august 2016, 10:33
kui oleks selline ema, siis su jutt oleks hoopis teine. Me ei jõuaks praegu L-tähega sõna kokku lugeda nii 100 või lausa 200 kommentaari pealt. Seega sinu manitsus on nagu hane selga vesi, ei pane kedagi piinlikkust tundma. Topeltmoraal ja silmakirjalikkus vaid.
Ta ongi isa üle õnnelik, aga lausa musta valgeks valetada oleks ka nagu naeruväärne, kui tegu tuntud inimesega. Nii mõnigi võõras teab ehk rohkem kui Reet ise. No oli naistemees? Ise te olete uhked, kui palju naisi, nüüd äkki sihukesed vooruseverstapostid, et ei tohi tõttki öelda.
Ma pole ka Reeda fänn, aga ega miskit valesti nüüd küll öelnud ega teinud.
Väga head näevad välja need õekesed ja sarnased ka.
miks ta seda üldse siin leheveergudel ütlema pidi?21. august 2016, 10:28
ja oma õest ei jagu tal raamatus ainsatki head sõna, aga seda ei jagu tal kellelegi. Aga õde on tõega armas, sümpaatne ja andekas ning tagasihoidlik (erinevalt Reedast) inimene.
a kust mina tean21. august 2016, 11:19
Küsiti äkki? Need artiklid sünnivad vahel täiesti tühja koha pealt. Vähe tuntum inimene peab silmad maas ringi käima, et mõni leheneeger mingit teemat üles ei võtaks.
Meeldib see Reet meile või mitte, aga meeldejääv tema on, edukas ka ja oleks ikka suht igav see elu kui kõik ühtviisi tagasihoidlikud oleks.
eestis peab jah20. august 2016, 12:19
meest juba a priori austama, piisab sellest, et ta lihtsalt on, mis sest, et purjetas yhe naise juurest teise juurde ja mitmel pool lapsed taga, kes koik naiste kasvatada jaid. sellised mehed ei tohiks tegelikult yldse lapsi saada, aga naed, peab veel onnelik olema, et selline isa on.
on20. august 2016, 22:07
eestiski Tshingis-Khani järeltulijaid ja kui palju too väepealik jõudis-igal ööl 7-10 tüdrukust üle käia...kas ta ei tohtinud lapsi saada, neid tuhandeid,kes sündisid siis kui 9 kuud varem oli vallutatud maadest sõda üle käinud...nagu vanasti oli, et võitjal on kõik õigused...eks võitja oli ka Arved kui naised andusid.
20. august 2016, 22:41
samas, kui see mees mitmeaastastelt vallutusretkedelt koju jõudis, siis oli tema pesakond ka nii 2-3 erinevas eas lapse võrra kasvanud. Kõik olid omad:) Hästi veider, kuidas ta omale naist valis, et mida rohkem pilus silmad, seda truum naine pidi olema. Eks ma siin nüüd mõtlengi, et ki poleks pilus, siis oleks neid lapsi lausa oma 9 sündinud 9 aasta jooksul, mitte 2-3 või 4.
Aga muidu ma imestan magu selle üle, et nii kift nii tore, kui naisi-lapsi palju, et lausa nagu uhkuse asi või nii, aga siis lambist kukuvad jaurama, et ei tasu HALBA rääkida. Et nagu mis mõttes nagu HALBA, kui alles oli uhkuseasi. Minu pärast andku takka, aga ärgu solvugu, kui öeldakse nagu oli, mitte ei öelda, et pühak. Nii veidrad ja arusaamatud need arusaamad, Vahel tundub, et lihtsalt otsitaks kunstlikult põhjust naiste kallal vingumiseks, et oleks ainult pliidi ja rusika vahel. Kõik muu on vale ning väärib hukkamõistu.
No ühesõnaga, peaksid krjutama hoopis nendele, kes vinguvad, et surnust halba ei räägita. Sa kirjuta neile, et hoopis jube hea on, kui enda lapsed mööda ilma laiali, aga ilma omad kodus sinu kasvatada on;)
!19. august 2016, 09:53
Väga vanamoodne suhtumine. praegu propageerivad mitmedki arvamusliidrid ning kuulsad seltskonnadaamid, et tähtsaim on vaid kuum armastus, isiklik õnn. Et seda tuleb järgida. Ja kui vaja, siis kõik muu tahaplaanile jäta. Vanasti oli küll nii, et tuli eelkõige mõelda perele ning lastele. iseennast nende huvides alla suruda. Aga see olevat aegunud igand.
Raivo19. august 2016, 09:28
Õpi inimestest lahti ütlema,siis ei pea sa kellegi ees vabandama.
Väga näotu nüüd19. august 2016, 09:41
Kui isa enam ei ole pereelu avalikkuse ette tuua.Arvasin Reet Linnast rohkem, kahjuks.
Sarna19. august 2016, 09:12
See Arved sobiks välimuse ja saksofoni tõttu pigem Karl Madise isaks!?
Naistemees19. august 2016, 09:17
19. august 2016, 08:55
tore teada.
nüüd me siis teame seda. meie elu on selle teadmisega nüüd hulga rikkam.
ys19. august 2016, 08:53
Ja kas Reet mitte ise samuti oma meest ei hüljanud ja Ivo Linna juurde ei putkanud? Milleks norida teiste kallal, kui ise samasugune oled? Inetu on oma pere musta pesu avalikult lahata.