ÜLIAGAR LAULULOOJA: Arved Haug (pildil 1962) kirjutas üle 400 laulu, nende hulgas "Hõissa, pulmad!", "Sepa jutustus", "Kui kõnnib mannekeen", "Rannapiiga", "Mere muusika", "Saadan oma varju", "Rahu hällilaul", "Kodu", "Ööbiku valss", "Sel õnnepäeval", "Lõbus korstnapühkija", "Lõpp poissmeheelule!" ja "Laev lahkub hommikul".Foto: Filmiarhiiv
Inimesed
19. august 2016, 04:00

Arved Haug sai tütarde hülgamise andeks alles surivoodil (33)

Õed Eve Haug ja Reet Linna meenutavad oma lauljast, muusikust ja laululoojast isa Arved Haugi. 

Õed Eve Haug ja Reet Linna meenutavad oma lauljast, muusikust ja laululoojast isa Arved Haugi. 

"Arvi oli ilus mees ja naised keerlesid ta ümber," iseloomustab Reet Linna isa, pilli- ja laulumeest ning heliloojat Arved Haugi. Tütar tunnistab, et isa lahkumine pere juurest, kui tema ja ta noorem õde Eve olid teismelised, jättis temasse valusa jälje ning lõi tõsise mõra nende läbisaamisse.

Tele- ja raadioajakirjanikul ning lauljal Reet Linnal seondub isaga nii ilusaid ja helgeid kui ka mõrumaid mälestusi. Sellest, et isa jättis tütred ema kasvatada ja läks uue naise juurde, jäid Reeda hinge kurbus, kibestumus ja pahameel. Need tunded saatsid teda aastakümneid, kuni isa surmani. "Mina olen vanamoodne," ütleb ta. "Isa lahkumine meie pere juurest oli minu jaoks hästi valus. Andsin talle andeks alles tema surivoodil, kui ta ise enam rääkida ei saanud." 

Edasi lugemiseks: