Potteri looja J.K. RowlingFoto: REUTERS/Neil Hall
Raamat
18. august 2016, 11:45

ÜLLATUS FÄNNIDELE: Harry Potteri raamatusari saab veel lisa

Vaid mõni nädal tagasi said Harry Potteri fännid rõõmustada, kui müügile tuli sarja uus ingliskeelne raamat "Harry Potter and the Cursed Child" ("Harry Potter ja neetud laps"). Samanimelise lavastuse pidulikul etendusel teatas raamatute autor J. K. Rowling, et jätab võlurpoisiga nüüd jumalaga. Siiski tuleb veel sel aastal välja kolm Potteri-teemalist lühijutustust.

The Telegraph kirjutab, et fännidel ei tasu veel raamaturiiulil ruumi juurde teha, sest uued jutustused ilmuvad esialgu vaid e-raamatu kujul. Kel aga e-lugerit ega teist abivahendit e-raamatu lugemiseks pole, saab kirjutist nautida ka Pottermore'i veebilehel, mis on ametlik Harry Potteri fännileht. Lehekülg annab ka teada, et lühijuttude triloogia avaldub 6. septembril. 

Foto: Pottermore

1. "Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists" ("Sigatüüka lühijutud võimust, poliitikast ja kiuslikest poltergeistidest")

Raamat jutustab Tom Riddle'i, kellest hiljem sai Lord Voldemort, ja Horace Slughorn'i tutvumisest ning viimase elust. Lugejale näidatakse võlumaailma tumedamat külge, Azkabani vangla ajalugu ja professor Umbridge'i jälestusväärset elulugu.

2. "Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies" ("Sigatüüka lühijutud kangelaslikkusest, raskustest ja ohtlikest hobidest")

Teine raamat sisaldab lugusid libahunt Remus Lupinist, muundamise õpetajast Minerva McGonagallist ning tema osalusest teises suures võlurite sõjas. Lisaks saab lugeja aimu, millist elu elasid ennustamisõpetaja Sybill Trelawney ja maagiliste olendite hooldaja Hagridi eelkäija Silvanus Kettleburn.

3. "Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide" ("Sigatüügas: mittetäielik ja usaldusväärsusetu käsiraamat")

Sigatüüka kool Potteri filmidest Foto: AFP PHOTO / VALERIE MACON

Kolmas lühijutustus teeb ekskursiooni Sigatüüka koolis – Rowling sukeldub nurgatagustesse ja seinapragudesse, püüdes anda võimalikult detailse ülevaate noorte õppivate võlurite teisest kodust. Lisaks selgub, mis juhtub siis, kui sõõlamiskübar ei suuda otsustada, millisesse majja väike võlur suunata.