Raivo KaerFoto: Facebook
Eesti uudised
18. august 2016, 04:00

Suri skandaalse raamatu "Varjatud elu" autor Raivo Kaer (4)

"Süda valutab, helistasin talle, telefon annab kinnist tooni," jagasid skandaalse raamatu "Varjatud elu" autori Raivo Kaera Eestis elavad sõbrad sotsiaalmeedias muret sõbra pärast. Viimase postituse Facebooki oli Pariisis kerjuseelu elanud Raivo Kaer teinud 30. juunil.

Ta küsis selles, kui mitu tuhat aastat on pidanud maailm läbima, et jõuda armastuseni. "Armastuseni, mis ei küsi sugu, rahvust, rassi, religiooni…"

Augustis olid Raivo sõbrad juba tõsiselt mures muidu sotsiaalmeedias väga aktiivselt postitanud Raivo vaikimisest. Järjest ilmus tema viimase postituse alla teateid, kus paluti Raivoga ühendust võtta.

Raivo sõber kirjutas, et kui Raivo vaikib, on kaks võimalust: ta võib olla haiglas või on lihtsalt otsustanud endasse tõmbuda. Kolmas, kõige hullem võimalus oleks surm, aga sellest teavitataks ju Eesti saatkonda ja sealt jõuaks teave ka sõpradeni.

Tõsi, saatkond teadiski Raivo surmast 2. juulil, kuid seda infot jagati vaid lähedastega. Selgus saadi, kui Raivo sõbranna palus mehe leidmiseks abi postituses, mida jagati edasi Facebooki grupi Kadunud lehel.

Sõbranna kirjutas: "Tunnen suurt muret oma Pariisis elava sõbra pärast. Raivo on väga sotsiaalne inimene, kirjutab artikleid ajakirja. Juba juunist pole ilmunud ühtegi postitust, telefon räägib prantsuse keeles ja Skype ei vasta."

Seda teadet märkas Raivo õe tuttav. "Uurisin Raivo õe käest, kas ta teab midagi. Ütles, et palju ta rääkida ei saa, aga Raivot ei ole enam. See on kindel," ütleb tuttav.

On teada, et Raivo võitles aastaid hepatiidiga, kuid kas see on seotud tema surmaga, pole selge – tema lähedased ei soovi rohkem avalikustada. Ka seda, kas Raivo surnukeha tuuakse Eestisse või puhkab ta juba Pariisi mullas, nad ei ütle.

Raivo Kaer sündis 4. aprillil 1981. aastal. Laiemalt sai ta tuntuks 2014. raamatuga "Varjatud elu", mille Harju maakohus käskis hiljem muusik Mart Sanderi hagi rahuldamiseks müügilt kõrvaldada.

Kohus kohustas ühtlasi Kaera lõpetama Sanderit puudutava info levitamist mis tahes kujul ja kanalites, kuna raamatus kirjeldati Sanderi isiklikke andmeid. 2015. aastal avaldas Kaer sama raamatu muudetud kujul pealkirjaga "Suurem kui elu".

Sander ütleb uudisest kuuldes, et temal ja Raivol ei olnud enam mitte millestki rääkida. "Kolmandalt osapoolelt sain teada, et raamatu kirjutamine oli tema kättemaks, kuna ta oli veendunud, et just mina ta omal ajal politseisse andsin, mille tõttu ta pidigi Eestist eemal redutama."