PRESIDENDIGA: Internetis on erilist tähelepanu pälvinud nii-öelda ossiküki pilt (vasakult: Kadri Keiu Ilves, Toomas Hendrik Ilves, Tommy Cash ja Ben Horowitz). «Sellele ideele tuli president,» üllatab Tommy. «Tegime pilti ja ta ütles, et teeme ossikükis ka. Ma olin küll üllatunud, kuid ütlesin, et muidugi teeme!»Foto: Felix Laasme
Inimesed
18. august 2016, 04:00

Tommy Cash: ma ei suutnud uskuda, et president kutsus mind esinema! (6)

"Ärkasin ühel ilusal laupäevahommikul kodus, vaatasin oma meilipostkasti ja seal oli kutse minna esinema presidendilossi. Ma ei uskunud seda alguses!" räägib skandaalne räppar Tommy Cash, kel oli mõni aeg tagasi võimalus Kadriorus riigipeale esineda.

Eelmisel nädalal kutsus president Toomas Hendrik Ilves endale Kadrioru lossi külla riskikapitaliettevõtte Andreessen Horowitz asutaja ja partneri Ben Horowitzi. Õhtusöögi üllatusesineja oli aga meie oma kodumaine räppar Tommy Cash, kodanikunimega Tomas Tammemets. Räppari sõnul poleks ta äärepealt saanudki esinema minna. "Meil oli selleks päevaks plaanitud Venemaa tuuri algus ja lennupiletid ostetud. Lend oli päris mitme ümberistumisega, aga õnneks saime piletid õhtuste vastu vaheda," meenutab ta.

"Naljakas on see, et ma vaatasin mõni aeg tagasi just filmi "Elvis ja Nixon", mis räägib sellest, kuidas Elvis Presley käis külas president Richard Nixonil ja nad rääkisid juttu.

Paar nädalat pärast seda saan ise sellise kirja. See oli väga veider," võttis räpparil mitu päeva, enne kui talle kohale jõudis, et kutse on tõsine.

Kontsert läks Cashi kinnitusel hästi. "Ainult meie jaoks oli ehitatud lava, kohale toodud tehnika ja valgus. See oli väike ruum ja seal oli umbes 20 inimest, aga publik oli hea."

Tommy Cash koos presidendiga Foto: Felix Laasme

Räppar tunnistab, et enne lavale minekut oli tal ikka väike pinge sees – esineb ta ju siiski presidendile. "Aga kui lavale lähen, siis pinge kaob."

Pärast kontserti rääkisid räppar ja president muusikast, Cash kinnitas Ilvesele, et on kutse eest väga tänulik ja riigipea kinkis talle oma albumi "Teenage Wasteland – Lemmikud aastatest 1963–1978 / Favourites 1963–1978".

Selgus, et ka presidendi tütar Kadri Keiu on Cashi muusika suur austaja. Muusikul ei õnnestunud presidendi juures pikalt aega veeta, sest pool tundi pärast kontserti pidi ta kohe lennukile kihutama, et minna kuuks ajaks Venemaale tuuritama.

Mõni aeg tagasi andis Cash välja uue loo "Winaloto", mille muusikavideo on maailmas juba päris palju furoori tekitanud. Muu hulgas mängib räppar seal naiste tagumikel trumme, videos saab näha palju kehaväänamist ning kõige tipuks on seal ka kaader, kuidas tema nägu on monteeritud naise jalgevahele.

Video osaliste leidmisele kulus umbes kolm kuud ja suurem osa mustanahalistest naistest leiti tutvumisäpi Tinder kaudu. "Ma ütleks, et kunsti ei saa seletada – igaüks näeb seda omamoodi," ei kipu räppar muusikavideo sisu raamidesse suruma.