Amy SchumerFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
16. august 2016, 17:19

Amy Schumeri ema hülgas pere tema südamesõbranna isa pärast

Amy Schumer tuleb oma värskes esseekogumikus “The Girl With the Lower Back Tattoo” (“Nimmetätoveeringuga tüdruk”) lagedale mitme üllatusliku paljastusega.

Essees, mis on pühendatud keerulistele suhetele emaga, kirjutab USA koomik, et jumaldas oma ema Sandrat 13. eluaastani. Siis aga tunnistas ema pisarsilmi, et tal on salasuhe nende peretuttava Lou’ga – kes juhtumisi oli Amy parima sõbranna isa. Kuna ema oli kurtide õpetaja, oli tal kombeks viibelda asju, mida ta välja öelda ei suutnud. “Ma jätan su isa maha. Me armastame Lou’ga teineteist,” viiples ema tütrele.

Nüüd ei suuda Amy uskuda, et tahtis emale meele järele olla ning lohutas teda nagu oskas. “Olin laps, äsja teismeikka jõudnud, aga tema kohtles mind nagu kogenud psühhiaatrit.” Tagatipuks oli isal mõni aasta varem diagnoositud polüskleroos.

Samasugust hingesuurust ilmutas Amy 17aastasena boyfriend’i suhtes, kes oli vägisi ta süütuse võtnud. “Ta ei küsinud esmalt, ei suudelnud mind, ei vaadanud mulle silmagi – ega uurinud, kas ma ikka ärkvel olen,” kirjutab koomik. Järgmisel päeval palus poiss vabandust ning Amy lohutas teda. “Olin 17 ja tahtsin oma poisile meeldida.”