SÄRAV FASSAAD: Printsess Märtha Louise koos abikaasa Ariga aprillis Rootsi kuninga juubelipidustustel. Pole võimatu, et selleks ajaks oli särav paar juba lahkuminekuotsuse langetanud.Foto: Vida Press
Inimesed
16. august 2016, 04:00

Kas Norra printsessil käskisid abielu lahutada inglid? (15)

Norra printsess Märtha Louise lõhkas pommi, teatades, et tema ja skandaalse kirjaniku Ari Behni abielu on läbi. Mis sundis 14 aastat tagasi naitunud kuninglikku kaunitari oma kolme tütre isa hülgama? Sahistatakse, et põhjust tuleb otsida printsessi esoteerikalembusest.

"Elus ei lähe kõik alati libedalt," tõdes kuningas Haraldi ja kuninganna Sonja ainus tütar Märtha Louise (44) hiljutises pressiteates.

"Seda oleme Ariga mõlemad kogenud. Aga praegu on tegu just sellise juhtumiga, sest elu on võtnud pöördeid, mida me eales ette ei kujutanud. Läheme nüüd kumbki oma teed. Meie abielu on läbi, kuid jääme kokku lapsevanematena."

Printsess kinnitas, et nii tema kui ka Ari (43) tegid abielu päästmiseks kõik, mis nende võimuses. Kuid nad ei suutnud seda karidelt kõrvale juhtida.

"Meie kummagi jaoks oli kirjeldamatult kurb avastada, et tee ei kulgegi edasi nii, nagu see kunagi kulges. Oleme lahku kasvanud nagu paljud teisedki," vahendab ajakiri People. "Üritasime pikka aega... aga meil on võimatu koos jätkata."

Viimati nähti Norra printsessi koos abikaasaga avalikkuse ees juunis kuningakoja ametlikel pidustustel. Tookord polnud pingetest märkigi ja kaunis paar liikus käsikäes.

Armastus esimesest pilgust

2002. aasta mais abiellunud kuninglikul paaril on kolm tütart: Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) ja Emma Tallulah (8). Märtha Louise, kes on troonipärimisjärjekorras vend Haakoni (43) ja tema laste järel neljas, andis teada, et tema ja Ari jagavad hooldusõigust, ehkki tütred jäävad elama tema juurde.

KIRGLIK ARMULUGU: Ari on öelnud, et nad armusid Märtha Louise’iga esimesest pilgust ja oleksid kohe pulmad pidanud, kui kuningakoda poleks nende hoogu maha võtnud. Nad abiellusid 2002. aastal. Foto: Vida Press

"Lapsed vajavad aega, et sellega (vanemate lahkuminekuga) harjuda ning taas kindel jalgealune leida," seisis Norra kuningakoja avalduses. Märtha Louise ei varja, et teda ja Arit vaevab süütunne, "kuna me ei suuda enam olla rahusadamaks, mida meie lapsed väärivad."

Kuningas Harald ja kuninganna Sonja ütlevad, et tütre abielu purunemine oli valus ja kurb. Kuid nad on tänulikud kõige eest, mida ühise perena kogesid, ega jäta endist väimeest hätta. "Meil on Ariga endiselt head suhted," kinnitas kuningapaar.

Ari pole lahkuminekut avalikult kommenteerinud, kuid usutakse, et ta hakkab elama oma laste lähedal. Märtha Louise elab perega Oslost paarikümne kilomeetri kaugusel Lommedalenis.

Ari on öelnud, et nende armastus süttis esimesest pilgust. "Kui Märtha Louise poleks pärit kuninglikust perest, oleksime juba kaks nädalat pärast tutvumist abiellunud." Kuid kuningakojast abiellumisloa saamine võttis noortel poolteist aastat.

PERE ON KOOS: Ari ja Märtha Louise 2014. aastal koos oma kolme tütrega. Foto: Vida Press

Kirjanik Ari on aastate jooksul pajatanud nii oma napsilembusest kui ka uimastieksperimentidest ja teeninud kodumaal põrguliku väimehe tiitli. Kevadel naljatas ta Hispaania Vanity Fairi intervjuus enda ja oma kuningannast ämma suhete kohta: "Võimalusel lööks ta mu maha!"

Enda ja oma naise suhteid on Ari nimetanud vabameelseteks. Behn on rääkinud, et nad on omavahel kokku leppinud, et kumbki võib teistega flirtida.

Väljaanne Morning Herald kahtlustab, et lahutus on seotud Märtha Louise’i inglitelembusega. Printsess pole oma esoteerikahuvist saladust teinud. Kaugel sellest – ta väidab, et suudab tänu oma sensitiivivõimetele suhelda inglitega.

Inglitega suhtlemist oskab ta enda sõnul teistelegi õpetada ja selleks on ta avanud spetsiaalse kooli, mille õppemaks on üsna krõbe.

Märtha Louise on rääkinud, et taipas juba lapsena: ta suudab inimeste tundeid lugeda. Inglite juurde aga suunas teda tihe suhtlemine hobustega. Inglid on tema sõnul jõud, mis meid kõikjal ümbritseb ja aitab.

Kuningatütre tegevus on kodumaal paljudel harja punaseks ajanud.

Kaks aastat tagasi ilmnes, et Märtha Louise ja tema äripartner korraldasid Londonis seminari, kus osales Briti meedium, kes väidab end ravivat haigeid ja korraldavat kontakte kadunukestega.

Selle eest kasseerisid printsess ja tema äripartner osalejatelt hingehinda.

Norra piiskopid avaldasid seepeale pahameelt ning väitsid, et kuningas Harald pidanuks tütart keelama koos soolapuhujaga esinemast.