Blogid

Äkki on kassipiim see, mis meie põllumehed päästaks? (67)

LISA KOMMENTAAR

sass18. august 2016, 07:40
Niikaua kui see seltskond on pumbajuures puuduvad eeldused, et midagi paremaks muutuks.
Kardan17. august 2016, 09:49
su elu pärast, Katrin. Maaelu minister kägistab su oma kätega surnuks ja see Oviiri Liisu aitab tal laiba kusagile sohu maha matta,
Eestis on ju tootjate ühistu,16. august 2016, 21:21
E-Piim! Kas lp ajakirjanik räägiks ka sealse esimehe Murakaga? Saaks veidi häid mõtteid lisaks.
msi16. august 2016, 20:21
vabandust! tegin ilma igasuguse tagamõtteta katsi 10 aastat vanemaks. pulleritsu väljaütlemine jääb siiski kahetuhandetate aastate algusesse.
msi16. august 2016, 20:07
harv juhus, kus ma katsi kiidan. hästi tehtud! omari lobitöö... tasuta elamine, stipendium, taskuraha. pulleritsul oli õigus, kui ta arvas, et sinus ainest ajakirjanikuks saada pole, soovitas sul hakata kasvõi näitlejaks. 90-date alguses lobitöö võimalusi veel ei aimatud, kuigi katsi südamesõber sellega juba tegeles.
ma loodan, et ärbertile meeldib kats ka siis, kui ta saab teada, et nende siinsete poliitilise maiguga kirjatükkide tegelik autor on hoopis mõni võluv noormees noormees keskerakonna tagatoast. kes nimelt, pole teada. vb näiteks jakko väli. *kogemata läks kirja 2 noormeest...
mittepoliitilisi ja suht lühemaid kirjatükke kirjutab ka kats ise. näiteks raskustest taara tagastamisel ja pahameelest, et poest ei saanudki osta soodushinnaga tartu õlut.
ma loodan, et olen ainus inimene, kes ei usu omari ebaõnne. lausa 2-l korral on lennukipilet taskus ja lennata ei õnnestu! saatan peitub detailides. konkreetsete kuupäevade järgi on võimalik järgi vaadata, kas dehlist neil päevil niisuguse hinnaga lennukipileteid võis hankida. luban, et ma ei hakka seda uurima.
p.s. minu kiidusõnad olid täiesti siirad, ilma igasuguse irooniata. ja katsi rahustuseks võin öelda, et kindlasti jäävad annetajad tulemusega rahule. väike asjaajamistasu käib asja juurde.
Ärbert16. august 2016, 21:09
Ma ei usu sind. Keskerakonnas ei ole kedagi, kes nii selgelt kirjutada oskaks. Ilmselt oled sa mõni Lusti peale kade Õhtulehe vanatüdruk.
Aga selle süüdistuse osas, nagu avaldaks Lust mõne poliittrolli kirjatükke, võiksid täpsemaid tõendeid esitada.
msi16. august 2016, 21:41
esitan väga kaudse tõendi. lusti nime all ilmus raamat "tervist, proua president!" 2013.a. lust väitis hiljem, et oli raamatu kallal töötanud aasta aega.
aasta aega enne raamatu ilmumist elas lust veel londonis, korraks eestisse sattununa nägi tartu kohvikus toomas h. ilvest. oma tuntud headuses kargas ta kohe ilvesele juurde ühispilti tegema. mingeid raamatu jaoks huvipakkuvaid küsimusi ta ilvesele ei esitanud, samuti ei leppinud kokku kokkusaamisi või infovahetamise võimalusi. äärmiselt kummaline uudishimu puudumine uuriva ajakirjaniku poolt, kes on juba asunud asjasse vägagi puutuva raamatukangelase kohta raamatut kirjutama.
miks oli vaja kirjastusel "kunst" otsida raamatu autorit londonist, valida välja inimene, kes oli eestist olnud ära 8 aastat ja polnud kunagi evelin ilvesega kokku puutunud?
raamatu esitlusele ilmus väga vähe inimesi, enamus neist olid keskerakonnast. näiteks riho rõõmus ja erich krieger. lust saatis savisaarele pühendusega raamatu, südamekujulise emoticoniga. veidi familiaarselt nimetati pühenduse autorit katiks.
vandenõuteoreetikuna arvan, et raamatu idee sai savisaare peas alguse siis, kui ilves keeldus talle pakkumast peaministri kohta. vaatamata sellele, et keskerakond võitis valimised.
tänaseks on mõni libaautor juba tunnistanud, et kuigi nende nimi on raamatu kaanel, pole nad silpigi sinna kirjutanud. näiteks vilja.
teadmata põhjusel on õhtuleht ära peitnud siinse blogi arhiivi. neile, kes on tuttavad varasema lusti blogiga, on ilmselge, et praeguste poliitiliste kirjatükkide autor pole lust. nii järsk kvaliteedi tõus pole võimalik. oleks kats siis vähemalt haridust juurde hankinud, omandanud teadmisi politoloogiast, majandusest, juurast. aga ta ei teinud seda.
guuglist võib leida kirjatükke lusti blogist delfis. soovitan tutvuda. seal kirjutab tõepoolest lust ise.
Radist17. august 2016, 00:06
Oh sa vandenõuteoreetik, tõmba nüüd fooliumimütsike pähe ja mine ära magama.
to msi17. august 2016, 14:50
Sinu süüdistused põhinevad "liiga järsul kvaliteedi tõusul".
Kas sa midagi inimese arengust oled kuulnud? Või siis vanasõna: "Harjutamine teeb meistriks":
Katrin on tubli olnud ja teinud tõesti palju tööd, kõigi nende õelate kommentaaride kiuste, mis tema kirjatükke saatnud on.
Ja areng ongi silmnähtav. Võrreldes aastatetaguste lugudega on vähem naiivsust. rohkem analüüsi ja loogilisi arutlusi.
Katrin on nagu maailmaparandaja - oma kirjutistega püüab ta midagi muuta, midagi paremaks teha. Ausalt ja otsekoheselt.
TV3 videotes ta sekkub samuti probleemidesse, kuhu enamus mugavusstsoonis ajakirjanikke oma nina ei topi ja tema töid on alati huvitav vaadata.
Jõudu, Katrin - oled õigel teel ja lähed aina paremaks!
to msi17. august 2016, 14:54
Imelik küll - sa ei pea midagi Lustist, aga oled tema töödega kursis ja igal pool platsis. Kui ta ei meeldi sulle, siis ära loe, ära vaata, ära roni raamatu esitlustele, et siis pärast jälle vinguda, kui halb kõik tema tehtu on.
tabav kommentaar17. august 2016, 23:33
Sinu jutt sobib Lustile nagu rusikas silmaauku.
Tegelt16. august 2016, 14:18
hea mõte! Ei pea vihmaga heina kah tegema, kassid püüavad hiiri ise!
Radist16. august 2016, 11:13
Ei Haapsalu tervisemuda, kosmosekuubi ega piimapulbri eksport Hiinasse andnud tulemust. Tigeda transiidimaa imago samuti (Nord Stream ehitati Eestist mööda, aga ikka ehitati), kindlasti on kassipiim Eesti põllumajanduse päästja, ülekantud tähenduses muidugi. Mida see muidugi ei ole. Aga siinsete delfi detsiilide arvates on. Arvestades laike.
Radist16. august 2016, 10:45
Peale NL-järgsust lootis uus-Eesti jätkuvalt sea-, piima- ja kartulikasvataja kuulsusest kasu lõigata. Lootis, aga Mart Laar tegi kõik selleks, et seda enam ei oleks. Ja sai selle eest Thatceri ordeni. Nüüd imporditakse liha Soomest, piima Lätist, kartulit Hispaaniast. Eesti kaitsestrateegia on null, iseseisvus null, põllumajandus null... Paarikümne aastaga on osatud Eesti nii perifeersesse nurka ajada, mida ei oleks uskunud isegi kõige progressiivsemad ühiskonnateoreetikud omal ajal.
ole nüüd mõistlik16. august 2016, 11:57
Eesti on täna edukas riik. Meie saavutusi kadestatakse ja meid seatakse eeskujuks. Meie väike , aga vilgas tiigrikutsu on tegija igal alal, isegi kosmonautikas.
to: aino16. august 2016, 10:37
kust otsast Katrin keskealine on, tüdruk nagu kompvek.
Juhan.16. august 2016, 08:59
Meil ju hakkasid riigiisad kassi ja koerafarme tegema küll varsti ka koera ja kassipiima müügile ilmub.
põllumees16. august 2016, 04:37
tänapäeval tehakse farmides puhast pornot: http://www.hucows.com/
kes lingile klikib, on pervert
Radist16. august 2016, 03:19
Londonis ja New Yorgis maksab piimaliiter 1 €. Tallinnas ostsin selle täna 0,37 eest. Aga kui hakata mõtlema artiklis mainitud probleemi peale, siis ma ei kujuta oma maasugulasi varsti tõesti endistena ette. Mingeid lehmi nad Lätis ega Igaunias taga ei aja. Metssigu samuti. Kassile joodavad piima otse pakist. No mis sa veel tahad!
parem puhas loodus, kui maade kurnamine ja suur ületootmine15. august 2016, 20:43
Kogu aeg käib jutt piimatootjatest, kui raske neil on ja nii edasi. Kas ka tegelikult on vaja toetada tohutut ületootmist, millega hävitatakse maa loomulik tasakaal.Suur väetamine, mürgitamine, raskete masinatega mulla kinni surumine, nii et vihmauss ka selles mullas elada ei saa.Räägitakse küll, et oi meil eestis kasutatakse mürke, väetisi võrreldes eoroopaga väga vähe, siis on see küll vale. Võib olla jah väiketootjad, keda võikss tõestii toeteda, aga suutootjad, elan kohas kus tegutseb suurtootja ja kui üks põld saab nii läga, sõnnikut ja kaks korda keemilist väetist, peale selle ka kolm kuni neli korda mürgitatud, siis ei tule sealt enam midagi mida süüa julgeks.Ahnus on nii suur, et iga väiksemgi rohumaa nurgake küntakse üles. Kõigil ettevõtjatel peab olema ka oma risk, kas majandad või ei. Kui turgu pole tulebki tootmist vähendada, mitte nõuda ainult toetusi juurde.Ei ole teised loomakasvatajad sigade, lammaste lihaveiste, hobuste, mesilaste ja kodulindude kasvatajad sugugi teisejärgulised kui piimatootjad.Kui seda kõike kõrvalt näha, siis poepiima ei joo juba ammu,
Radist16. august 2016, 06:59
20:43, laktofoob prr-prr. Sina piima ei joo. Mina joon. Mulised siin peale seda veel mingi argumendiga edasi? Lase käia.
kaabel16. august 2016, 12:00
sina ei ole radist, pigem sadist
ärbertile15. august 2016, 19:28
sinu üritus pole lootusetu. ajalugu on näidanud, et kats hakkab kintsu paljastama siis, kui midagi on nihu. londoni perioodi lõpupoole ilmus siin bikiinipilt, kus kats oli vägagi morni näoga.
Ärbert15. august 2016, 22:20
Mulle meeldivad asjalikud naised. Ja seda Lust kahtlemata on. Tema tekst on selgem, konkreetsem ja sisukam kui enamuse ÕL toimetuseliikmete iba kokku.
kurr15. august 2016, 17:30
alates teatud blogipostituse pikkusest on selge, et loo tegelik autor pole lust.
hiljuti kirjutas irja tähismaa oma blogis sellest, et eestisse jõudes said nad savisaarelt 2000 eurot ja nüüd nõuab savisaare parem käsi temalt kokkulepitud artikli kirjutamist.
sellist avameelsust annab katsilt oodata!
Õnnetu lapsajakirjanik15. august 2016, 18:37
Tea,et Soome turg on samuti provisonikindel. Meie mõistes on see sarnane nende sidrunitega Leedolt küsides.
Rnx15. august 2016, 17:02
Deem...Kats näeb hea välja.
No täpselt!15. august 2016, 19:10
Tahtsin ka öelda et selline püss et hoia kinni,tühja sest piimast ,joon ise!
kuule jah16. august 2016, 10:59
rinnad on paisunud, kas....?
Juku15. august 2016, 16:31
Eesti majanduse päästab rinnapiim - kõik naised lüpsma :)
jagad õpetaja saatust15. august 2016, 17:53
ja kõlgud nii kui Benito.
Arvad,et õiged eestlasecd annavad andeks ?!
15. august 2016, 15:46
Hakake Soome kaudu piima Venemaale müüma.
see oli kallis mart,kes otsustas,et toob soojema kliimaga Soomemaalt15. august 2016, 17:56
piima,või,liha,vilja. Seal paremad mullad,mitte ainult tõkk maad soojem.
Kui partei nõnda otsustas,mis on emakesel loodusel kobiseda?
Nagu teab isand Rõivas,on selles süüdi ainult Puitini kiuslikkus.
Reede15. august 2016, 15:06
Loo autoril oleks soovitanud osta Eesti erinevate tootjate piima ja siis Soome erinevate tootjate piima. Valada klaasidesse ja degusteerida.
Maitsest saab kohe aru, milline on Soome ja milline Eesti piim. Kusjuures mitte, et Eesti piim oleks parema maitsega vaid vastupidi. Eesti piimatööstused on osanud piima ära solkida, see ei kõlgagi juua ja isegi tasuta ei taha Eesti piima.
aga kas siinb pole piima tootjad15. august 2016, 17:57
mitte Soome kodanikud? See tööstus EI OLE asukohamaa pärismaalaste rahadfega.
Radist16. august 2016, 07:25
Reede, sa oled labane targutaja. Õpi kõigepealt kirjutama, siis väitlema!
to Radist17. august 2016, 15:03
Aga sina väitle, mitte ära sõima teist kommenteerijat!
Ja Reedel on õigus, näiteks Alma piim on palju puhtama maitsega kui sageli kõrvalmaitsetega eesti piimad.
oh15. august 2016, 14:05
Eesti põllumeest päästaks kaerapiim, kaerajogurt, kaerajäätis jne. Taimedel põhinev toitumine on maailmas kasvamas. Mida kiiremini sellest arusaadakse ja end ümberorienteeritakse, seda parem kõigile. Soomes on hetkel müügil toode, mida suurematest poodides müüakse 1 pakk inimese peale. Et jätkuks võimalikult paljudele. Ja selle põhikoostis on kaer.
idikas sa15. august 2016, 14:48
ja põllule paned sa siis ju ainult keemiat, ning kes seda keemiapiima tahab ja nii ta läheb siin hullemaks!
Horros15. august 2016, 13:50
Vups, mis Lustlik foto seekord :):):)
Maamees15. august 2016, 13:45
Aitäh Katrin! Ajad õiget asja - Eesti asja. Nii jõmmidega/ossidega kui nüüd põllumeestega.
Toetan igati teemasid ja lahendusi, millest kirjutad!
ja jah15. august 2016, 14:48
kujutad sa ette, Soomes on piim 2 korda kallim, aga palgad on seal ikka veel 4 - 5 korda suuremad, sellepärast saabki Soome piimatootjale rohkem maksta. Vaevalt Eesti piimatootja maksab oma sulastele Soome palka?
tegelikud ülikasumid ja sealt tulevad kilekotid15. august 2016, 13:41
lausa marru ajab kui näed, et iseenesest torust voolav pudelisse villitud Värska vesi maksab kaks korda enam kui tohutut vaeva näinud põllumees piimaliitrist saab
Asi maksab just nii palju, kui müügimeister16. august 2016, 21:08
selle eest küsib.
Kuidas töödeldud piima kuidas, millal ja kus müüa - need on küsimused piima käitlejaile!
nojah15. august 2016, 13:27
"Kes on ökonomist?"
"See on inimene, kes teab rahast rohkem kui see, kellel seda on."
Ärbert15. august 2016, 12:58
Lust, sa meeldid mulle. Asjalik tüdruk. Hakkame käima?
hmm15. august 2016, 12:49
Eesti probleem pole tootmine vaid probleem on enda sisse söömine välisturgudele. See võtab palju raha ja energiat. Eestil puuduvad välisturgudel oma kaubandusketid. Näiteks Maxima müüb eestis palju leedu toodangut. Meil sellist võimalust pole. Kui soomes oleks mõni eesti kaubanduskett, saaksime müüa oma piimatooteid soodsamalt. Soomlastele kuulub Eestis näiteks Prismade kett.
15. august 2016, 12:44
piima kokkuostuhind pole juba ammu 27 senti vaid 19 mõnel lausa 18 senti.27 senti oleks juba hea hind
piim15. august 2016, 14:50
on vasikate jook, palju neid vasikaid on, kellele seda kallilt müüa :)? Mina lehmapiima ei joo juba sünnist saati.
wer zum teufel16. august 2016, 10:08
mjina vasikas ei, kittse pima jooma sünnist saati, salliba allah akbar!
...muidu ikka Katrinist lugu pidanud, aga15. august 2016, 12:40
Mis paganama lehmapiima propaganda viimasel ajal igal pool käib? Tänapäeval on lehmapiimale niivõrd palju alternatiive, et ma ei näe ühtki adekvaatset põhjust, miks inimene peaks lehmapiima tarbima. Kõik piimalehmad lõpetavad üsna varases eas tapamajas, niiet piima tarbimine võrdub liha tarbimisega. Mõtlemisainet veidi enne kui ekpluateerimist reklaamida.
olen ammu loobunud15. august 2016, 12:45
See valge jook on lastele lausa kahjulik.
Kurat16. august 2016, 03:31
pidavat jah lehma allergiat tekitama mõnel, aga ega ma väga ei hooli sellest kui just kõri üles ei paisteta.
must16. august 2016, 11:54
Valge jook tõesti pähh. Pähh-pähh-pähh. Seetõttu joon ainult läbipaistvat. Vett või viina. Olen "olammloo-12:45"-ga igati nõus" No nii teravmeelne "olammloo" meil täna siin! Nagu oleks Seevaldist linnaloa saanud? Paneks selle lollaka lausa Riigikogusse, või mis te arvate?
Urrr15. august 2016, 13:04
Ja millist alternatiivi sa siin soovitad? Sojapiima solki või?
oh15. august 2016, 14:07
Poest ostetud piim pole enam tõesti piim. Ja mina valin kaerapiima. Miks Eestis keegi veel kaerast piima ei tooda?
Lugupeetud Urr´ile16. august 2016, 09:14
Sojapiim on üks alternatiividest, kuid ise tarbin meelsamini kookos-, mandli-, sarapuupähkli-, riisi- ning kaerapiima. Milleks niiviisi ärrituda, kui enda teadmised vaid "sojapiima solgiga" piirduvad?
farmer15. august 2016, 12:39
Lp. Katrin , anna palun teada , kus nii head hinda -27 senti liiter - makstakse, sest praegu üle 21 sendi keegi naljalt ei maksa.
kossa , kossa15. august 2016, 12:36
Eelmine trikkal sai Ameerikas käimiseks 160 000, aga nüüd nõutavat tagasi.
sulane15. august 2016, 12:35
Põllumees muheleb, sest ta on rikas. Vahetab õuel ühe uue maasturi teise, uuema vastu ja reisib alalõpmata maailmas ringi, sest rahakest jätkub.
jüri15. august 2016, 12:29
Miks nii palju valet ? Soomes on samuti piima ületootmine ning paljud farmid on oma tegevuse lõpetanud.Enne artikli üllitamist tuleks end asjaga kurssi viia.
P.S. VALIO ei tooda piima vaid töötleb piima.
ee15. august 2016, 12:21
millises poes on piimaliiter 30 sendi ringis?
Maximas näiteks,16. august 2016, 20:52
just mõni aeg tagasi veel.
aino 15. august 2016, 12:21
keskealisel naisterahval ei sobiks ennast nii prostituutlikult riietada ja maitsetult meikida
robin good15. august 2016, 13:07
pole lustil häda midagi, aino sa küsi hinnangut oma vanamehe käest, kui ta sul üldse olemas on:)
to aino17. august 2016, 20:31
Kas keskealisel naisterahval sobib ainult teisi kritiseerida ja arvustada - muu kõik on keelatud?