Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
15. august 2016, 11:18

Tarand kaitseb Jõksi: ta sai otsekohe aru, et tegi fopaa ning palus vabandust (64)

Nädalavahetusel arvamusfestivalil julge sõnavõtuga esinenud presidendikandidaat Allar Jõks leidis kaitsja Indrek Tarandi näol.

Jõks mainis presidendikandidaatide debati ajal Mailis Repsile, et ei saa temaga ühtesse astuda, kuna naine on temaga kaasas. Otsekohene arvamus tõi mitmete inimeste pahameele, kelle arvates oli tegu alandava ja madalalaubalise huumoriga.

Endine presidendikandidaat Indrek Tarand aga üldsuse arvamusega ei nõustu. "Jõks pani kõlama ebaõnnestunud kahemõttelisuse, sai otsekohe aru, et tegi fopaa ning palus vabandust. See näitab, et riigitarkus on olemas ja kombeid järgib ka," kirjutas Tarand poliitik Peeter Ernitsa sotsiaalmeedia postituse all.

Tarandi sõnul pole tema kuulnud, et näiteks Siim Kallas midagi analoogset oleks teinud. "Tema rahakaotused on alati põhjendet fraasiga "ei mäleta"," lisas Tarand.

Kui poliitik poliitikule, teatas Tarand Ernitsale, et sootus olulisem Jõksist rääkiva uudise jagamisest oleks presidendivalimiste seaduse viletsus, mille nimel Ernits riigikogu liikmena võiks tegutseda.