Ene Ergma ja Igor Mang arvamusfestivalil.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
15. august 2016, 10:13

Igor Mang: ükskõik millist presidenti me ei vali, inimkonna saatust ta ei muuda (42)

Astroloog Igor Mangi arvates läheb elu raskemaks ja saatust muuta ei saa, mistõttu pole ka vahet, kelle presidendiks valime.

Nädalavahetusel arvamusfestivalil füüsik Ene Ergmaga debateerinud Mang sõnas, et ühiskonnas on puudu intellektuaalsetest duellidest.

"Teleris on juttu olmeteemadest, aga meil on vaja maailmavaatelisi asju. Eile (Siim) Kallas ütles õigesti, et saab raske olema. Loomulikult, sest kogu elu lähebki raskemaks ning tänu astroloogiale on võimalik aru saada, miks see nii on, sest vana paradigma on muutnud. Vana paradigma esindajateks on tuumafüüsikud, materialistlikud teadlased,“ arutles Mang.

Kuulume Mangi sõnul ühte tervikusse, sest inimene üksi areneda ei saa: väikseim üksus on pere, siis tuleb inimkond, suguvõsa, rahvus, kultuuriareaal, inimkond, Päikesesüsteem ning seejärel Universum.

"Meie praegune ülesanne on omandada uus maailmavaade. Vana paradigma on lõppenud, siit kogu kriis. Nii et ükskõik millist presidenti me ei vali, maailma saatus läheb kindlat rada. Maailma, inimkonna saatust president ei muuda. Aga milline see saatus saab olema, seda näitavad tähed. /---/ Ükski poliitik ei lahenda praeguse aja probleeme, see on seotud vaimuteadusega ja sealt omakorda religiooniga,“ lisas Mang.

Oponent Ergma sõnul aga usub tema pigem ikka loodusteadustesse, sest vaid need on perfektsed – inimeste seadused ei ole täiuslikult. "Meie ei ole täiuslikud, nii palju pole ka seadused täiuslikud. /---/ Inimene on loll ja rumal ning hakkab tegema rumalusi, mõeldes, et on looduse kroon," ütles Ergma.