Foto: facebook.com/emamotherfilm
Film
15. august 2016, 10:04

Mängufilm "Ema" rahvusvaheline festivaliedu jätkub (1)

Mängufilm "Ema", mille rahvusvaheline esilinastus toimus aprillis New Yorgis maineka Tribeca filmifestivali rahvusvahelises võistlusprogrammis, jätkab festivalilevi Euroopas ning Lõuna- ja Põhja-Ameerikas. 

Juunis osales film maailma vanimal filmifestivalil Edinburghis ning juuli keskpaigas Columbias Indie Bogota indie-filmide festivali põhiprogrammis Mundo. Juuli teises pooles esindas stsenarist Leana Jalukse filmi Serbias Palići Euroopa filmide festivali Balti fookuse kategoorias. 

Augustis linastub "Ema" vabaõhufilmifestivalil Hollandis ning filmi produtsent Aet Laigu reisib koos filmiga Bosniasse Sarajevo filmifestivalile ning Austriasse Kitzbüheli, kus film osaleb taaskord võistlusprogrammis. 

Sarajevos ja Austrias Kitzbühelis algavad festivalid kuuluvad mõlemad rahvusvahelise fimitootjate föderatsiooni FIAPF poolt akrediteeritud spetsialiseerunud võistlusprogrammidega festivalide hulka. 

Ka järgnevatel kuudel on filmi festivaliprogramm jätkuvalt tihe, täpsem info ilmub festivalide programmide avaldamisel. Septembrist 2016 jaanuarini 2017 jätkab "Ema" ringlemist rahvusvahelistel filmifestivalidel kogu maailmas. Täna on filmi oma programmi võtnud juba üle 20 festivali Euroopas ja Põhja-Ameerikas. 

Mängufilmi "Ema" stsenaariumi on kirjutanud Leana Jalukse ja Al Wallcat, režissöör on Kadri Kõusaar. Filmi peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest. “Ema” tootis produktsioonifirma Meteoriit. Filmi produtsent on Aet Laigu. Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvusringhääling.