Üheksas Viru Folk Käsmus.Foto: Silja Paavle
Saund
13. august 2016, 11:23

Galerii | Iidses kaptenikülas algas üheksas Viru Folk (3)

Eile algas iidses Käsmu kaptenikülas juba üheksandat aastat Viru folk, kus sel korral tutvustatakse põhjala saarte kultuuri.

Seekordne merekultuuriaastal toimuv festival pöörab tähelepanu põhjala saarte kultuurile ja muusikale. Juba folgi esimene päev tõestas, et kuigi igal saarel on oma eriline nägu, on saarte kultuurid omavahel veidi sarnased ning kindlasti eristuvad nad mandri kultuurist.

Käsmus kuuleb muusikat Islandilt, Fääri saartelt, Shetlandi saartelt, Ahvenamaalt ja Gotlandilt ning ka Eesti oma saartelt.

Esimese päeva tegijad olid Lauri Saatpalu koos oma bändiga, kellel tuli viimased poolteist lugu esitada ilma elektrita. Menukad olid ka Kihnu Poiste ja islandlaste Solfastir.

Täname peaesineja Käsmus toimuval muusikapeol on Eivor Fääri saartelt. Lisaks saab paljude teiste seas kuulata ka ansamblit Minu isa oli ausus ise, Indrek Pattet ning ansamblit Tyr Fääri saartelt. Esmaesitlusele tuleb tuntud dirigendi Veronika Portsmuthi muusikaline jutustus Fääri lauluraamat.

Nagu traditsiooniks saanud, lisaks pea katkematule muusikajadale pakub Käsmu võimalust osa saada ka filmiprogrammist ehk KÄFFist, keskkonna- ja lasteprogrammist.

Juuresolev galerii annab aimu Viru Folgi esimese päeva melust.