KOOS TÜTREGA: 2014. aasta Eesti teatri aasta­auhindade jagamisele võttis klouni­duo Piip ja Tuut liige Haide Männamäe kaasa ka tütre Emma.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
13. august 2016, 04:00

Haide Männamäe: kannan igal sünnipäeval sama kleiti

"Ma olen juba viimased viis aastat üht ja sama kleiti kandnud, et jätta oma külalistele mulje, et midagi ei ole muutunud," naerab klouniduo Piip ja Tuut naispool Haide Männamäe, kuidas ta külalistele vingerpussi mängib.

Täna 45aastaseks saav Haide oli märganud, et osa tema sõpradest-tuttavatest hiilib oma sünnipäeval kodust ära või läheb lausa reisile.

Haide leiab, et kuna elu on niigi kiire ning mõnd sõpra näebki ta vaid korra aastas enda sünnipäevapeol, oleks patt pidu pidamata jätta.

Kuid et külaliste eest aastate lisandumist veidi varjata, kannab Haide iga aasta peol sama suvist maksikleiti, millel on taevasinisel taustal suured lillakad õied. "Võib-olla ainult mu juuksepikkus on muutunud, loodetavasti muud nad ei märka," itsitab näitlejanna.

Piip ja Tuut Foto: Teet Malsroos

Kui tavaliselt tähistab Haide sünnipäeva koduhoovis, siis nüüd otsustas ta tähtsa päeva tähistamise veidi suurejoonelisemalt ette võtta.

Tänavu korraldab ta peo oma teatri- ja mängumajas (Piip ja Tuut Mängumaja - S. R.), kus annab kõigile sünnipäevalistele kontserdi. Kaasa laulavad ka mõned Haide sõbrad. Kokku tuleb sünnipäevapeole tervelt 60 inimest.

"Ma tean, et minu õhtupoolik kulgeb nii, et räägin suu vahtu," kirjeldab Haide, et püüab kõigi sünnipäevale tulnutega vähemalt korra kokku saada ja natuke juttu puhuda.

Kui näitlejannal oleks aga võimalik endale sünnipäevakingiks soovida ükskõik mida, siis mida ta tahaks? "Aega," teatab Haide pärast lühikest mõttepausi ning puhkeb siis naerma.

Naine lisab, et see on veidi utoopiline soov, sest tegelikult on aega ju kõigil täpselt sama palju ning küsimus on pigem selles, kuidas keegi seda kasutab. Samas nendib ta, et ühist aega pere ja sõprade seltsis võiks alati rohkem olla.