Horror Dance SquadFoto: Erakogu
Saund
13. august 2016, 04:00

Eesti noored rokkisid Saksamaal 5000pealise publiku ees

Nimi Horror Dance Squad, mis tõlkes tähendab õuduste tantsusalka, ei ütle siinsele publikule veel palju. Ometi läbis see kuuepealine hevibänd tiheda konkurentsisõela, kus võistelda tuli enam kui 60 teise kodumaise ansambliga, ja pääses esinema Põhja-Saksamaa raskemuusikafestivalile Wacken Open Air aukartustäratavale hulgale kuulajatele.

"Ega me laval esinemisest tegelikult väga palju mäleta. Adrenaliin oli nii võimas," meenutab Horror Dance Squadi trummar Henri Kuusk läinudnädalast ülesastumist.

Et pääseda populaarsel hevifestivalil (Wacken Open Airi külastajate arv on umbes 80 000) peetavale võistlusele Wacken Metal Battle, pidid meie poisid esmalt läbima Eesti eelvooru Wacken Metal Battle Estonia, mida korraldati sel kevadel esimest korda.

Wacken Metal Battle toimus tänavu 13. korda ning võistluse eesmärk ongi olla hüppelauaks noortele hevibändidele. Horror Dance Squad võistles Saksamaal 27 riigi esindajatega, teiste hulgas Jaapani, Ameerika ja Kanada bändidega.

Esiviisikusse küll ei jõutud, kuid Henri kinnitusel oli nende bänd mitme žüriiliikme lemmikute hulgas. Võitjaks osutus tänavu siiski Lõuna-Aafrika Vabariigi punt Zombies Ate My Girlfriend (tõlkes: zombid pistsid mu tüdruksõbra nahka).

Sihivad välispublikut

Henri tunnistab, et varem pole nad nii suurel festivalil osalenud. Õigupoolest on nooruke, kahe ja poole aasta vanune bänd esinenud seni vaid Eestis ja Lätis. "Julgen väita, et eesti metal-bändidest ei ole keegi sellisel laval esinenud, välja arvatud Metsatöll.

Seal telgis, kus mängisime, oli üle 5000 inimese ja sellist asja naljalt Eestis ei leia," kirjeldab Henri Wackenil saadud elamust. "See oli kindlasti mitmekordselt kõige suurem kontsert, kus oleme mänginud." Publikki oli toetav, seletab bändi üks solistidest

Ian Karell. Lauldi kaasa, lehvitati kätega ning hüpati muusika taktis. "Superäge!" võtab Ian asja kokku.

Wackenil astusid tänavu teiste seas üles ka sellised bändid, nagu Iron Maiden, Blind Guardian, Ministry, Eluveitie ja DragonForce.

2014. aasta alguses kokku tulnud Horror Dance Squadi liikmed on kaasa teinud (või teevad siiani) ka teistes muusikalistes koosseisudes. Näiteks trummar Henri mängib trumme ka alternatiivrokiansamblis Slippery Slope.

Üks solistidest Karl Mesipuu laulab eelmisel aastal Noortebändi konkursi võitnud hevipundis Abandoned Elysium. Teine solist Ian Karell on varem laulnud Electrobationis ja kirjutas viimase sõnad K?a ehk Ketter Orava "Eesti laulu" võistlusloole "Lonely Boy".

Kitarrisid Indrek Ulp ja Mikk Peetrimägi mängisid kunagi bändis Remember Me Not. Bassimees Sander Randorg on kaasa löönud Pärnu noortebändis Joseph Inch. Horror Dance Squadi kokkupanija oli Indrek Ulp.

Henri räägib, et tulevikus püüab bänd jõuda pigem välispublikuni. "Julgen väita, et teeme rohkem nišimuusikat.

On teatud hulk inimesi, kes meid Eestis kuulavad, aga Pühajärve Beach Partyle meid ilmselt ei kutsuta," annab trummar naerdes mõista, et neile lihtsalt ei jagu siinmail piisavalt kuulajaid. "Kindlasti on mujal maailmas seda publikut rohkem."

Tänu Wackenil käimisele said bändimehed hulga häid kontakte nii välismaise pressi kui ka tuurikorraldajatega. Juba septembris on poistel ees esinemine Helsingis modernse metal’i festivalil EDGE Nordic.