KINDEL SELJATAGUNE: Selleks, et kondiväänaja Vello Vaher ennast «America’s Got Talenti» kolmanda vooru otsesaates hästi tunneks, on tal Ameerikas kaasas abikaasa Aita (pildil ees kükitamas). Vello seekordset esinemist peaks nägema Eesti aja järgi 24. augusti esimestel tundidel.Foto: Alar Truu
Inimesed
12. august 2016, 04:00

Vello Vaheri selja ja söögi eest Ameerikas hoolitseb abikaasa Aita

"Kui selg peab vastu, olen ma kindel, et suudan kõiki üllatada ja edasi jõuda," lubab kondiväänaja Vello Vaher, kes startis eile USA suunas, et osaleda paari nädala pärast tänavuse "America’s Got Talenti" kolmandas voorus.

Vello selja eest kannab Ameerikas hoolt abikaasa Aita Vaher. "Massaaž ja spaa-protseduurid," kirjeldab Aita Vaher esimest suurt ülesannet abikaasa toetamisel.

"Ujumas ta ei käi ja selle võrra pean mina rohkem vaatama, et tal selg ja kõik oleks korras. Viimane kord tegin ka varbamassaaži, nii et kõik massaaživõimalused on avatud!"

Teiseks passib Aita peale, et abikaasal oleks kõht täis. Kuna Vello võib arvata, et ühest spordibatoonist piisab terveks päevaks ning ei jõua siis õhtul ära imestada, millest küll see väsimus.

"Kui ta unustab süüa, siis pean talle süüa ostma ja lihtsalt ütlema, et nüüd on söögiaeg," kirjeldab Aita, kes ostis spetsiaalselt reisiks kaasa munakeetja.

Aita Vaheri kolmas suur roll on hoida abikaasale pöialt. Mida teeb naine saalis, kui mees keerleb – end vaid hammastega trossi otsas hoides – kõrgel lava kohal? Laulab vaikselt mingit võitluslaulu? Palvetab? Püstitab maailmarekordi hinge kinni hoidmises?" Kõige tähtsam on saalis ennast hästi tunda," teab Aita.

"Tähtis on näha välja ilus – panna selga kõige kenam kleit –, rõõmus, õnnelik, ja mitte närveerida, sest see võib kanduda üle ka Vellole.

Ja kui on hetk rõõmustamiseks, siis tuleb seda teha!"

Kas saab natuke vihjata, millega Vello seekord publikut rabab?

"No need on jälle vigurid ja trikid, mida ta ei ole teinud," lubab Aita.

"Ja siis on veel üks hästi vana trikk, mida ta ei ole vist 15 aastat teinud – niisugune tore vaheldus, kogu aeg ei saa ju ainult kõhtu loksutada."