VANAPIIGA SAAGA JÄTKUB: Veel pole teada, kas peagi ilmuv neljas Bridget Jonesi raamat jõuab ka kinolinale. Kuna nimiosatäitja Renee Zellweger (47) ei ole enam esimeses nooruses, pole ehk ka väga tõenäoline näha teda neljanda osa noort Bridgetit kehastamas. Foto: Vida Press
Inimesed
11. august 2016, 04:00

Kas juba küll ei saa? Bridget Jonesist tuleb neljaski raamat

Peagi jõuab kinodesse Bridget Jonesi saaga kolmas film "Bridget Jonesi beebi", kus juba keskikka jõudnud igavene vanapiiga saab tite. Filmidele ainest andnud menuraamatute autor Helen Fielding teatas äsja, et tal on püssirohtu veel neljandagi teose jaoks. Kas see kajastab Jonesi surma?

Uus Bridget Jonesi raamat jõuab lettidele juba 11. oktoobril. See on vaid kuu aega pärast seda, kui publik on osa saanud maailma kuulsaima vanapiiga Bridgeti viimastest seiklustest kinolinal (nimiosas Renee Zellweger) – sekeldustest raseduse ja poisslapsega.

Septembri keskel esilinastuvas filmis on oma elu armastusest Mark Darcyst (Colin Firth) lahku läinud Bridget taas vallaline, jääb siis aga ootamatult rasedaks ega tea täpselt, kas tite isa on Darcy või tema värske ameeriklasest vallutus Jack (Patrick Dempsey).

Esimene Bridget Jonesi raamat ilmus 1996. aastal kolumnide põhjal, mida Fielding väljamõeldud tegelaskuju Bridget Jonesina Independentile kirjutas.

Ülipopulaarseks osutunud teosele järgnes kolme aasta pärast "Bridget Jones: täitsa lõpp" ja kolm aastat tagasi ilmus jätkulugu "Hull poisi järele", mis teeb peategelase elus 18 aasta pikkuse hüppe.

Viimase raamatu sisu erineb selle alusel valmivast uuest filmist nii palju, et raamatus on Darcy hoopis surnud ning jätnud Bridgeti kahe lapsega leseks. Filmiversiooni jaoks peeti sümpaatse Darcy surma aga liiga karmiks ja stsenaarium tuli ümber kirjutada ning ühtlasi sündmustik varasemaks nihutada.

Neljas raamat ei kajastavat siiski Jonesi raugaiga ega surma. Kirjaniku esindaja on meediale avaldanud, et tegevus toimub kahe viimase raamatu vahepealsel ajal ning ka palavalt armastatud Darcy võib seal seega täiesti elus ja esindatud olla.

Fielding on öelnud: "Bridget Jonesi iva on lõhe selle vahel, kes me mingites ootustes oleme ning kes me tegelikult oleme. Ka oma seiklusrikka raseduse jooksul avastab Bridget, et elu ei kuku alati ootuspäraselt välja."

Senised Bridget Jonesi raamatud on ilmunud ka eesti keeles.