Üllar JörbergFoto: Aldo Luud
Inimesed
11. august 2016, 04:00

Üllar Jörberg: "Mina kolisin Mehhikosse? Valejutt!" (11)

Sotsiaalmeedias liigub kõlakas, et staažikas hurmurlaulik Üllar Jörberg on kodumaa tolmu jalgelt pühkinud ning elab nüüd Mehhiko pealinnas Mexico Citys. Vähemalt nõnda väidab tema Facebooki leht. Selgub siiski, et kõnealune leht valetab – tegemist on valekontoga.  

Tegelikult elab laulja endiselt Tartus Ihastes. Õhtulehe küsimusele, kas Jörberg ka ise teab, et tal on veebikloon, kes tema elupaigaks märkinud Mehhiko, vastab mees, et on seda kõlakat kuulnud küll. "Minust on läbi aegade igasugu jutte räägitud," märgib ta. "Mind ei kõiguta enam miski." 

Ent mõte sellest, et mingil hetkel end kusagil põnevas kauges kohas sisse seab, näib täiesti tõenäoline. Oli ju lauljal seitse aastat tagasi plaan vähemalt paariks-kolmeks aastaks Vahemere äärde kolida.

Mees põhjendas oma äraminekusoovi muuhulgas solvumisega. "Siin ju ainult mõnitatakse mind," sõnas ta tookord teemat kommenteerides. "Küll jäävad mu vuntsid ette ja siis arutatakse, kas olen juukseid värvinud. Aga sellest, mis olen Eesti heaks teinud, ei räägita," oli Jörberg seitse aastat tagasi nördinud. "Tahaks lihtsalt olla nagu inimene, aga minuga ei arvestata." 

Et minemakolimise plaan oli toona tõsine, näitab seegi, et Jörbergid panid müüki kogu maise vara: maja ja kaks uhket autot – Hummeri ja Mercedes-Benzi maasturi. Paraku jäid tehingud soiku ning toona ei tulnud ärasõidust miskit välja. "Jäin asjadega hiljaks," tõdeb Jörberg tagantjärele. Ning nüüd mehel enam ärakolimishimu ei ole. "Ajad on muutunud," võtab ta teemat filosoofiliselt kokku.