NOA ALL: Rachel Hunter avaldas Instagramis endast video Jaapani kosmeetiku noa all.Foto: Instagram
Inimesed
9. august 2016, 04:00

Endine supermodell Rachel Hunter: habemenoaga kaapimine teeb näo nooreks!

Rod Stewarti eksabikaasana tuntud Rachel Hunter soovitab naistel vannitoakapist mehe habemenuga pihta panna. Küps kaunitar lasi enda palgeid Jaapani ilukliinikus habemenoaga kaapida ja kinnitab: see on nooruslikkuse pant!

Jaapanis on säärased habemenoa-iluprotseduurid Daily Maili teatel kujunenud üli populaarseks. Väidetavalt koorib kao sori nimeline protseduur – kogu näo tugev raseerimine naistel – nahka ning vähendab kortse.

Näo raseerimise fännid on olnud ka Hollywoodi diivad Elizabeth Tayor ja Marilyn Monroe. 46aastane Rachel Hunter, kel on seljataga niihästi edukas modellikarjäär kui ka abielu kähehäälse muusiku Rod Stewartiga, otsustas oma ilusaates kõmulist tehnikat katsetada.

NOA ALL: Rachel Hunter avaldas Instagramis endast video Jaapani kosmeetiku noa all. Foto: Reuters / Scanpix

Saates "Rachel Hunter’s Tour of Beauty" on näha, kuidas katsealuse silmad esmalt ärevusest suureks lähevad, kui kosmeetik nägu habemenoaga kaapima asub. Kuid paanika vaibub ja hiljem särab Rachel rõõmust, ehkki kosmeetik on noaga koguni kõrvade kallal kõpitsenud.

Jaapanlannade väitel turgutab habemenoa-iluravi kollageeni tootmist ning avab poorid, nii et niisutav kreem imendub jõudsamalt. Protseduur teeb ka naha siledamaks ja läikivamaks.

Kuid Daily Maili teatel suhtuvad eksperdid jaapanlaste imeravisse umbusklikult. Londoni dermatoloog dr Richard Barlow väidab, et raseerimine on nagu koorimine, aga seda saab teha ka kleeplindiga.

"Sa lihtsalt eemaldad sel moel surnud rakke." Dr Barlow väitel võib habemenoaga kaabitsemine nahka ka ajutiselt heledamaks muuta. "Aga pikemat vananemisvastast mõju sel vaevalt on."

Tema sõnul saab naha vananemist takistada üksnes sügavusse minnes. "Kollageeni loomiseks tuleb nahas minna üks kiht allapoole. Seda ei saa teha ilma keemilise koorimise või laserita."

Kao sori tulemus kestab ajalehe sõnul vaid kolm nädalat. Kosmeetik ütles Rachelile, et peab protseduuri kordama – vastasel juhul ähvardab kerge habemetüüka tekkimine! Kuid dr Barlow kinnitusel ei pea naised muretsema, et raseerimine karvad jämedamaks muudab.

Meeste habe on nii karune testosterooni, mitte raseerimise tõttu. Dermatoloog seletab, et kui karv maha ajada, siis tundubki uus kõvem. Põhjus on aga vaid selles, et mahaaetud karva ots läks peenemaks, kuid uus karv on ühtlane. "Aga see pole jämedam ega kasva kiiremini."